Sari la conținut
Forum Roportal
neuron

Religia in scoli, pro sau contra?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

6 hours ago, Vriies said:

Adică, Michael Jackson o fi vreo autoritate în materie și ce crede el tre să o luăm de bună? 

E posibil, da,  ca unele dintre „navele ciudate” observate, atribuite extratereștrilor, să fie de fapt creația oamenilor și evident ținute la mare secret. Dar numai unele. În rest...the truth is out there!

Avand in vedere ca el a confirmat ca este o conspiratie, inainte sa dispara el...fiind din interior, avand legaturi cu illuminati, eu cred ca e demn de luat in seama.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
18 hours ago, Teddy ''-'' said:

Avand in vedere ca el a confirmat ca este o conspiratie, inainte sa dispara el...fiind din interior, avand legaturi cu illuminati, eu cred ca e demn de luat in seama.

N-are nici în clin nici în mânecă. Nu are nici o treabă Michael Jackson cu problema existenței extratereștrilor, indiferent de posibila lui legătură cu vreo organizație ocultă. 

Nu poți trage de aici o concluzie validă în sensul că toate OZN-urile sunt create de oameni și că extratereștrii nu există. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Si totusi, topicul este despre religia in scoli, cum am ajuns la Michael Jackson, Kosty, ca nu suntem la dedicatii muzicale?

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Si ca sa continuam ontopic, iata cum se baga religia pe gat copiilor inca de mici, fara acordul parintilor

image.thumb.png.51eb0d21b50701786b442758e1350c82.png

În ultimii ani, obiceiul de a duce elevii sau preșcolarii la biserică, pentru ritualul de împărtășanie, a devenit tot mai popular. Încă de la grădiniță, dar și mai târziu, în școală, cei mici sunt încolonați de educatori sau profesori și transportați la lăcașurile sfinte din proximitate, pentru a primi binecuvântarea preotului, în apropierea Paștelui.

Uneori, părinții află de acest lucru abia după ce s-a întâmplat. În alte situații, ei sunt informați de unitatea de învățământ printr-un mesaj scurt, pe e-mail sau whats’app.

Regulamentul de Organizare și Funcționare a Învățământului Preuniversitar, unul dintre actele normative de bază  în Educația românească, are prevederi clare, la articolul 108, alineatul 4:

Activităţile educative extraşcolare sunt stabilite în consiliul 
profesoral al unităţii de învăţământ, împreună cu consiliile elevilor, 
în urma unui studiu de impact, în conformitate cu opţiunile elevilor şi 
ale părinţilor, tutorilor sau susținătorilor legali, precum şi cu 
resursele de care dispune unitatea de învăţământ.

Cu alte cuvinte, niciun copil nu poate fi scos din grădiniță sau școală, în timpul programului, de cadrele didactice, fără ca părintele să își exprime acordul în mod explicit, în scris. Dacă unul sau mai mulți părinți refuză sau omit să își dea acest acord, unitatea școlară este obligată să le păstreze copiii la clase. Dacă un copil este rănit sau suferă vreun incident neplăcut în timpul activității extrașcolare, răspunderea penală aparține cadrelor didactice.

Mai mult alineatul 1 din articolul 108 al aceluiași act normativ pune sub semnul întrebării legalitatea în sine a organizării activităților extrașcolare cu tematică religioasă, care nu sunt menționate printre cele considerate valide ca opțiuni:

”Activitățile educative extrașcolare desfășurate în unitățile de învățământ pot fi: culturale, civice, artistice, tehnice,
aplicative, științifice, sportive, turistice, de educație rutieră, antreprenoriale, pentru protecție civilă, de educație pentru sănătate și de voluntariat.”

Regulamentul respectiv este aprobat prin ordin de ministru. El reglementează organizarea și funcționarea unităților de învățământ preuniversitar, în cadrul sistemului de învățământ din România, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, și se aplică în toate unitățile de învățământ.

Ce poate face un părinte al cărui copil a fost scos din grădiniță/școală fără acordul său? În primul rând, o sesizare la conducerea unității școlare. Dacă aceasta este ignorată sau rezolvată nemulțumitor, părintele se poate îndrepta către inspectoratul școlar. Sarcina probei (adică obligația de a dovedi că acordul respectiv a existat) aparține școlii.

Preluat de aici https://www.educatieprivata.ro/cu-clasa-la-impartasanie-fara-acordul-scris-al-parintilor-aceasta-practica-este-ilegala/?fbclid=IwAR0RE6FimbKbvG0YeHa-S_WwbN-2Jl8fUmE6Ht3Gn0LEcrUqLZBht8q3eDQ

Editat de Enki
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

La noi nu se respecta nicio regula pentru ca nu exista consecinte. O mustrare scrisa si o penalizare cu 10% din salariu timp de o luna sint frectii la picior de lemn. 

La noi profesorii abuzeaza fizic si psihic copii la scoala si nu patesc nimic, pe cind in alte tari ar fi fost arestati pe loc.

La noi nimeni nu este in stare sa aplice legea, iar daca o face ii sare lumea in cap.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Care regulament? asta?  Care lege? Ce e aia lege? Ce tot faceti baloane? Voi nu vedeti ca legea e dezechilibrata? Legea pe care o venerati nu mai este una sanatoasa. Oamenii au innebunit, promoveaza anormalitatea. Vor o Noua DezOrdine Mondiala, defapt sunt robotei teleghidati. Asta vreti?

 

Editat de Teddy ''-''

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Un studiu „Salvați Copiii” arată că în 2017, s-au înregistrat 18 938 de nașteri de la adolescente cu vârste între 15 și 19 ani. Și mai bine de șapte sute de fete sub 15 ani au devenit mame, în același an. În sistemul rural, multe dintre ele nu ajung nici măcar o dată la ginecolog, pe timpul sarcinii.

In acelasi timp, BOR, Asociatia Parintii pentru Ora de religie, Coalitia pentru Familie se opun educatiei sexuale in scoli. In mintea lor ingusta, intunecata si bolnava isi imagineaza orele de educatie sexuala ca un fel de Kama Sutra. Dupa mintea lor, educatia sexuala nu trebuie acceptata sub nicio forma, se opun si metodelor contraceptive, dar tot ei se plang de rata ridicata a avorturilor si a copiilor abandonati.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am spus-o și o mai spun. Nu am nimic cu educația sexuală în școli. Și noi am fost oarecum școliți in așa ceva , nu ceva hard core și nu mai mult decât au vorbit părinții cu mine până atunci - separat, fetele si băieții, ora de psihologie.

Însă cred că doar atât este mult prea putin. Daca le iei unor copii o ,,distractie'' - trebuie sa le umpli ,,golul'' cu altceva. Iubire și atenție, mai ales acolo unde părinții nu sunt in stare. Cercuri culturale și educație despre viața în general, nu doar sexuala. 

  • Like 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Asa ceva este absolut inacceptabil.

https://www.educatieprivata.ro/liceul-nicolae-iorga-a-scurtat-orele-de-curs-la-30-de-minute-pentru-a-face-loc-slujbei-religioase-de-sf-nicolae/?fbclid=IwAR2BykqEbXlra8se3iucTaZ8ljs4StsoGMJAXi7QNV-Qy2rjcWQiJQ1OeGk

image.thumb.png.6a7caaa33b4396ec58784947a720e79f.png

Liceul Nicolae Iorga a scurtat orele de curs la 30 de minute pentru a face loc slujbei religioase de Sf. Nicolae

Mai mulți părinți au semnalat către Educație Privată o decizie bizară luată de conducerea Liceului Teoretic Nicolae Iorga din București. Aceasta a hotărât scurtarea la 30 de minute a fiecărei ore de curs din orarul de pe 6 decembrie, pentru a face loc unei slujbe religioase dedicată sărbătorii creștine a Sfântului Nicolae.

Decizia a fost semnalată și în sălile de clasă, nou orar fiind scris pe tablă și transmis părinților de către diriginți prin intermediul grupurilor de Whats’App. Potrivit anunțului, slujba religioasă ar urma să se desfășoare în intervalul orar 11:30-13:00, împreună cu un eveniment de tip ”Secret Santa”.

Ce spune legea despre slujbele religioase în școli

Emil Moise, profesor de filosofie din Buzău, a lansat un avertisment public împotriva organizării de slujbe religioase în școli, înainte de începerea anului școlar. Într-o postare pe Facebook, Moise afirmă că obiceiul de a include slujbe religioase în festivitățile de deschidere din incinta unităților de învățământ este unul în afara legii.

Preluăm postarea integral, cu acordul autorului:

În atenția elevilor/elevelor, cadrelor didactice și părinților
Slujbele și serviciile religioase în școli sunt organizate nelegal
De aproape 30 de ani Ministerul Educației se lasă influențat de Biserica Ortodoxă Română (BOR) permițând prozelitismul religios în școli, în mod nelegal, în detrimentul interesului superior al copilului. De regulă o face explicit, alteori lasă inspectorii școlari și directorii/directoarele de școli să intre în această capcană care poate avea drept consecințe atragerea răspunderii penale și plata unor despăgubiri. 
Slujbele și serviciile religioase sunt interzise în școlile publice prin prevederile Legii libertății religioase, ale Legii educației și ale Regulamentului de organizare a unităților de învățământ și sancționate ca infracțiune în Codul penal.

..........

 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×