Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

exista iti zice io

si miracolele astea se intampla si oamenilor de rand sau e selectiv ?? (ca zici ca te pricepi)

 

exista :cheer:

unde? ca nu vad pe nicaieri :cheer:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
si miracolele astea se intampla si oamenilor de rand sau e selectiv ?? (ca zici ca te pricepi)

 

 

unde? ca nu vad pe nicaieri :cheer:

 

uitete cu o replica in fata ta si vezi ce am scris eu in legatura cu aceste "miracole"Ce sunt ele de fapt :cheer:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
uitete cu o replica in fata ta si vezi ce am scris eu in legatura cu aceste "miracole"Ce sunt ele de fapt :cry:

sunt perfect de acord... doar ca mai speram si eu la un miracol ...:oops: sa ma salveze :o:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Te rog,poti sa fi mai explicita!

Asta vroiam s-o rog si eu;ca nu am inteles nimic! :o:

Dupa misela,oricine poate face astazi, ceea ce a facut Isus. :oops:

Editat de Bagherra

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Faptul ca Isus facea minuni nimeni nu l-a pus la indoiala. Minunile ocupa un loc important in viata sa publica. Problema este: in ce constau minunile pe care el le facea? Evanghelistii relateaza diferite tipuri de minuni. Unele cu autentic spectaculoase, cum ar fi invierea lui Lazar, mort de patru zile. Altele mai curioase, cum ar fi aceea de a face sa apara o moneda in gura unui peste sau de a lipi la loc urechea taiata a unui soldat. Altele mai enigmatice, cum ar fi aceea de a blestema un smochin pentru ca nu producea roade si, in felul cesta, a-l usca dintr-o vreme.

 

In mod global, minunile facute de Isus, care sunt descrise in evanghelii, sunt treizeci si cinci si pot sa fie clasificate in trei categorii: minuni asupra persoanelor, minuni asupra naturii si invieri. Se numesc "minuni asupra persoanelor" vindecarile pe care Isus le-a facut asupra celor bolnavi. Cum este vindecarea celor zece leprosi (Lc 17,11-19), sau cea a femeii garbovite (Lc 13,11-13), sau cea a posedatului din cimitire (Mc 5,1-15). Aceste minuni sunt in total douazeci si trei.

 

"Minunile asupra naturii", asa cum indica aceasta denumire, sunt acele fapte minunate pe care Isus le-a facut asupra diferitelor elemente naturale. In evanghelii sunt noua, adica: transformarea apei in vin (In 2,1-11), potolirea furtunii (Mt 8,23-27), Isus care merge pe apa (Mt 14,25), inmultirea celor cinci paini si a celor doi pesti pentru a alimenta cinci mii de persoane (Mc 6,35-44), inmultirea celor sapte paini si a catorva pestisori pentru a satura patru mii de persoane (Mc 8,1-9), prima pescuire minunata (Lc 5,1-11), moneda in gura unui peste (Mt 17,24-27), smochinul uscat (Mc 11,12-14) si a doua pescuire minunata (In 21,1-11). In sfarsit, avem trei invieri facute de Isus: fiica lui Iair (Mt 9,18-19), fiul vaduvei din Naim (Lc 7,11-15) si Lazar, prietenul preaiubit, fratele Martei si al Mariei (In 11,1-44).

 

Opinia oamenilor de stiinta

Inca din antichitate, s-a incercat sa se dea o definitie a minunilor. Si faptul ca acestea intrerup cursul natural al evenimentelor (astfel, apa trebuie sa continue sa fie apa, si nu sa devina vin; un mort trebuie sa continue sa fie mort si nu trebuie sa deschida ochii si sa inceapa sa mearga...!), i-a facut pe multi teologi sa formuleze o definitie a minunii care astazi este cat de cat acceptata de toti: ar fi vorba de "orice fapt in care se suspenda decurgerea si efectul legilor naturii".

 

Aceasta inseamna ca, atunci cand suntem in fata unui fenomen extraordinar, cum este, de exemplu, vindecarea de o maladie, trebuie analizat faptul folosind toate posibilitatile stiintifice si tehnice la indemana. Si daca, dupa un studiu atent, s-ar conclude ca aceasta vindecare este inexplicabila si este impotriva tuturor legilor naturii, atunci ne-am afla, dar numai in acea conditie, in fata prezentei unei asa-numite minuni. In minune este ca si cum legile naturii ar fi "suspendate", "intrerupte" de o forta superioara, in acest caz de catre Dumnezeu care a sortiment minunea.

 

Minuni care nu mai sunt minuni

Aceasta definitie a minunii pune multe probleme. In primul rand, pentru ca in perioada lui Isus nu se stia ca existau anumite "legi" in natura. Prin urmare, apostolii nu puteau sa stie daca Isus, de exemplu, atunci cand facea sa se ridice in picioare un paralitic de pe targa sa (Mc 2,1), sau vindeca un surdo-mut cu propria saliva (Mc 7,31), incalca aceste legi naturale. Pur si simplu, aceia se uimeau. In al doilea rand, pentru ca nici astazi nu se domina toate legile naturii. Frecvent se descopera altele, care modifica, corecteaza sau completeaza cunostintele pe care le avem si fac in asa fel incat ceea ce, inainte, era inexplicabil si nenatural, astazi sa aiba o explicatie.

 

Asa, de exemplu, in timp ce in vechime se considera "minune" (adica o intrerupere a legilor naturale) faptul ca anumiti sfinti pluteau (adica se ridicau de la pamant si ramaneau suspendati fara a avea contact cu pamantul) in timp ce celebrau Liturghia, ca aveau imprimate in trup ranile patimirii lui Cristos, iradiau lumina sau ramaneau neputreziti mult timp dupa moarte, astazi, in schimb, aceste fenomene pot fi explicate prin aportul unor cauze naturale, gratie progresului obtinut prin cunostinte stiintifice. Prin urmare, in fata unui fapt incomprehensibil, nimeni nu poate sa afirme, cu certitudine absoluta, ca toate legile naturale posibile au fost suspendate. Cel mult sunt suspendate cele pe care le cunoastem.

 

Un Dumnezeu care incalca?

In al treilea rand, daca minunea ar fi suspendarea legilor naturii, de ce vrea Dumnezeu sa violeze aceleasi legi pe care el le-a stabilit? Pentru a le imbunatati? Aceasta ar insemna ca nu erau facute bine si ca ar fi putut sa le creeze mai bine. Pentru a demonstra in mod evident puterea sa? Daca, prin minune, s-ar putea "demonstra" existenta lui Dumnezeu, atunci credinta ar disparea si Dumnezeu ar deveni o certitudine cunoscuta din punct de vedere stiintific. Daca, prin minune, Dumnezeu ar putea fi "dovedit" in mod pozitiv, atunci toata lumea ar fi obligata sa creada in el (asa cum credem in existenta presedintelui Statelor Unite sau a Papei, gratie semnalelor care ne vin de la mijloacele de comunicare) si nu ar exista atei.

 

In realitate, lucru cert este ca nici un eveniment, oricat de minunat si inexplicabil ar fi, nu poate sa faca "evidenta" existenta lui Dumnezeu. In Dumnezeu se crede prin credinta si atat, adica fara "a vedea" nimic. Prin urmare, definitia minunii ca "ceea ce nu are explicatii pe baza legilor naturii" astazi este inadmisibila. carevasazica, cum putem defini minunea? Pentru a putea face aceasta, trebuie sa ne intoarcem tot la evanghelii si sa vedem ce ne spun ele.

 

Cele doua fete ale minunii

Pentru oamenii din timpul lui Isus, o minune era un fapt extraordinar, surprinzator, care lasa uimiti, dar in fata caruia nimeni nu se intreba daca ceea ce s-a intamplat avea sau nu avea o explicatie. Era suficient sa fie putin frecvent pentru ca credinta sa sugereze ca era vorba de un "semn" al prezentei lui Dumnezeu. Minunea in evanghelie are doua aspecte: faptul iesit din comun, extraordinar (pe care il puteau vedea toti); descoperirea ca el cuprinde in sine un sens religios (o faceau numai cei care credeau).

 

Prin urmare, evanghelistii nu se intrebau niciodata daca ceea ce facea Isus era posibil sau imposibil din punct de vedere natural. Le era suficient sa fie ceva care este putin frecvent si ca, prin credinta, sa creada ca acolo, chiar acolo si in acel moment, actiona Dumnezeu, pentru ca aceasta sa fie numita "minune". Deja in Vechiul Testament vedem ca, in Exod, atunci cand se relateaza fuga evreilor din Egipt, se spune ca apele marii s-au deschis pentru ca Moise a intins mana asupra lor. Apoi, aceeasi carte adauga ca faptul minunat a avut loc pentru ca un vant puternic din est a in-ceput sa sufle pe parcursul intregii nopti, asa incat a reusit sa usuce marea (14,21).

 

Atunci, de ce s-au deschis apele marii? Datorita unei forte inexplicabile a lui Dumnezeu sau datorita unui vant puternic care a fost in ziua aceea? Pentru israeliti, era acelasi lucru. Un vant puternic a suflat in noaptea aceea si credinta lor i-a facut sa vada ca Dumnezeu era acolo, prezent in mijlocul lor, pentru a-i elibera de nenorocirea urmaririi carelor faraonului. carevasazica erau in prezenta unei minuni. Pentru ca: a) nu se asteptau sa sufle un vant puternic chiar in ziua aceea; b) israelitii au simtit prezenta lui Dumnezeu in acest eveniment. De fapt, cuvantul "minune" deriva din termenul latin mirari, care inseamna "a se uimi". carevasazica, conditia pentru a exista o minune este sa fie vorba de un fapt in fata caruia lumea sa se uimeasca, fara ca sa-i pese daca el are sau nu are o explicatie.

 

Soacra si centurionul

Daca analizam minunile lui Isus, ajungem la aceeasi concluzie. Fara indoiala ca el a realizat fapte surprinzatoare, pe care numai cineva dotat ca el, cu acea extraordinara iradiere personala, putea sa le faca. In realitate, de aici pana la a crede ca aceste fapte suspendau in mod necesar legile naturii inseamna a merge dincolo de invataturile evangheliei. De exemplu, faptul ca Isus a luat-o de mana pe soacra lui Petru si a vindecat-o intr-o clipa (Mc 1,30-31) constituia o adevarata "minune" pentru discipolii lui Isus, in vreme ce astazi o minune de asemenea natura se explica foarte bine cu aportul unor stiinte ca psihiatria sau psihologia.

 

Acelasi lucru se intampla cu minunea facuta in favoarea acelui centurion roman. asta a mers sa-l caute pe Isus pentru a-i vindeca un slujitor. Isus i-a spus sa se intoarca acasa linistit, pentru ca servitorul sau deja se simtea mai bine. Atunci cand oficialul s-a intors, l-a gasit pe bolnav deja vindecat in mod miraculos (Mt 8,5-13). Oare nu se intampla acelasi lucru astazi in fiecare zi? Un credincios merge sa-l roage pe Isus pentru o persoana bolnava. Poate ca merge intr-o biserica, sau intr-un templu, sau intr-o capela. Apoi se intoarce acasa si descopera ca persoana pentru care a cerut ajutor de la Dumnezeu in rugaciune se simte mai bine. Oare putem sa spunem ca ne aflam aici in fata unei minuni?

 

Problema este ca nimeni nu vede in aceste cazuri o minune, deoarece vindecarea are, in general, o explicatie naturala (persoana a fost ingrijita de medici, i-au dat remedii potrivite). In schimb, cine are credinta descopera acolo acelasi tip de minune relatat de evanghelii.

 

Painea in buzunare

Sa dam un alt exemplu. Intr-o zi, Isus a luat cinci paini, le-a inmultit si cu ele a dat de mancare la "cinci mii de barbati, fara a numara femeile si copiii" (Mt 14,13-21). Cum au aparut painile? Evangheliile nu specifica daca "ieseau din manecile lui Isus", daca ele "cadeau din cer" sau daca "apareau in mainile oamenilor". Spun doar ca "Isus a luat cele cinci paini... le-a frant si le-a dat ucenicilor si acestia le-au impartit multimii. Si toti au mancat si s-au saturat".

 

Ei bine, sa presupunem o clipa ca multe dintre acele persoane au avut fiecare propriile provizii (nu este improbabil ca lumea, facand o calatorie asa de lunga pentru a-l urma pe Isus intr-un loc pustiu, si-a luat ceva de mancare). Si ca acestora, cand a venit seara, li s-a facut foame, dar egoismul ii impiedica sa arate ceea ce aveau pentru a nu trebui sa ofere si celorlalti. Atunci, in fata predicii lui Isus despre iubire si despre dezlipirea de bunurile materiale, cineva a luat painile sale si pestii sai si a inceput sa imparta, sa ofere gratuit. Si ca, in acea clipa, urmand exemplul sau, si ceilalti au scos din desaga lor ceea ce au adus, in asa fel incat toti au putut sa manance, sa se sature si chiar sa ramana mancare.

 

Aceasta nu este altceva decat o ipoteza (intre altele, sustinuta de unii biblisti). Daca s-a intamplat intr-adevar asa, desigur ca ar fi fost tot o minune. Pentru ca a face sa apara paine din nimic sau a converti cinci mii de persoane egoiste si meschine in lume generoasa si capabila sa imparta ceea ce ii apartine este un fapt mai mult decat neobisnuit si extraordinar de miraculos, si cei care aveau credinta puteau descoperi in aceasta mana lui Dumnezeu, care in acel moment actiona "cu mainile pline". Prin urmare, erau prezente cele doua caracteristici pe care, in mod necesar, trebuie sa le aiba orice minune pentru a fi considerata minune.

 

Putem conclude ca minunile pe care le facea Isus nu au trebuit sa fie asa de spectaculoase si impresionante, pentru ca, altminteri, toti cei care asistau la ele ar fi fost obligati sa creada in el si sa-l accepte ca Domn si Mesia. Astfel, atunci cand Isus a vindecat o femeie garbovita, seful sinagogii, in loc sa ramana uluit de o asemenea minune, s-a suparat pentru ca Isus a vindecat-o in zi de sambata (Lc 13,14); aceasta inseamna ca acel fapt nu l-a impresionat chiar asa de mult si ca, in realitate, i s-a parut foarte natural. Singurul repros pe care i l-a adus lui Isus este ca el ar fi trebuit sa faca minunea aceea in afara sambetei.

 

Acelasi lucru s-a intamplat atunci cand Isus a vindecat un orb din nastere: fariseii, in loc sa se uimeasca pentru ceva ce nu vazusera niciodata, s-au infuriat pentru ca faptul a fost savarsit in zi de sambata (In 9,16). Atunci cand Isus a exorcizat un indracit surd si mut, evanghelia spune ca fariseii nu au crezut in el, pentru ca si ei puteau sa faca acelasi lucru (Mt 12,27). Prin urmare, minunile pe care le-a facut Isus nu au emotionat toate persoanele care au asistat la ele in aceeasi maniera, ci numai pe cele care aveau credinta in el. Ceilalti nu vedeau nici o minune, pentru ca inainte, de la inceput, nu aveau nici o credinta.

 

Chiar si in parabola bogatului si a saracului Lazar, Isus spune ca, atunci cand asta ii solicita lui Abraham sa-i permita lui Lazar sa se intoarca pe pamant pentru a-i avertiza pe fratii sai despre infern, Abraham ii raspunde: "Daca nu asculta de Moise si de profeti, chiar daca ar invia cineva din morti, nu se vor convinge" (Lc 16,31). Cu aceasta, Isus a voit sa despoaie de spectaculozitate chiar si minunile de inviere pe care le facea si a considerat puterea predicarii mult mai im-portanta decat acestea.

 

Am putea sa ne imaginam ca semnele si minunile pe care le facea Isus nu erau cine stie ce diferite de cele care se intampla astazi in unele dintre comunitatile, grupurile sau adunarile noastre de rugaciune. Dintr-o timp, un paralitic incepe sa mearga sau sa-si miste vreo parte a trupului, sau un mut incepe sa vorbeasca. Cei care au credinta descopera in acestea o minune. Iar ceilalti incearca sa le explice intr-o alta maniera.

 

Minuni care trebuie descoperite

Se povesteste despre marele ganditor si filozof francez Blaise Pascal ca, intr-o zi, a dat intalnire unui prieten intr-un castel, pe varful unei coline. Dupa ce l-a asteptat putin, asta a sosit cu chipul tulburat, hainele rupte si trupul plin de vanatai si rani. "Ce-ai patit?", l-a intrebat Pascal. "Nu-ti poti imagina minunea pe care mi-a facut-o Dumnezeu chiar acum", a replicat prietenul sau. "In timp ce veneam incoace, calul meu a alunecat aproximativ de o abis, eu am cazut si, dandu-ma peste cap si alunecand, m-am oprit chiar pe marginea prapastiei. Imagineaza-ti ce minune mi-a facut Dumnezeu chiar acum!" Pascal a raspuns la acea depozitie: "Imagineaza-ti ce minune mi-a facut si mie Dumnezeu chiar acum, ca, in timp ce veneam, nici macar nu am cazut de pe cal!"

 

Cate minuni face Dumnezeu in fiecare zi pentru noi! Minuni pe care nu le vedem niciodata, de care nici macar nu ne dam seama! De cate ori, in viata noastra, el ne-a scos in mod surprinzator din dificultati, ne-a vindecat de frici si de nelinisti, ne-a ajutat in momentele dificile, ne-a facut sa iesim nevatamati din atatea pericole, ne-a asistat in necazurile zilnice, ne-a dat ceea ce ne era necesar la perioada potrivit, ne-a daruit compania anumitor persoane!

 

Noi nu le percepem deloc: suntem orbi, pentru ca ni se par prea "naturale". Asteptam intotdeauna celelalte minuni. Cele inexplicabile, cele impotriva naturii, cele incomprehensibile. Si, din cauza obisnuintei de a nu sti sa privim cu credinta si sa descoperim cate lucruri neobisnuit de bune ni se intampla in timpul zilei gratie faptului ca Dumnezeu a fost mereu alaturi de noi, vine seara si credem ca am trait doar o zi anonima, obisnuita, lipsita de relevanta, aproximativ fara Dumnezeu si, din aceasta cauza, fara entuziasm...

 

In realitate, Dumnezeu continua sa faca minuni! Aceleasi pe care le facea in timpul lui Isus. Trebuie sa ne obisnuim sa le descoperim. Sa obisnuim ochii nostri sa le vada. Atunci, si numai atunci, minunile vor aparea: stralucitoare, maiestuoase, impresionante, si ne vor schimba viata. Asa cum au schimbat viata apostolilor care, in realitate, vedeau aceleasi lucruri pe care le vedem noi.

 

(Preluare din volum 5 al seriei "Ce stim despre Biblie").

 

 

In decembrie 2004, un arab saudit, musulman, s-a infatisat la mai multe agentii de mass media pentru a relata urmatoarea intamplare de necrezut, care i s-a petrecut si care i-a schimbat viata. Povestea aceasta a aparut la televiziune, la radio, pe internet, a circulat in ziare, reviste si brosuri in intreaga Arabie Saudita, in Siria, Palestina si in tarile vecine. :flowers:

 

Acum cativa ani, acel barbat s-a casatorit cu o musulmanca foarte bogata, dar stearpa. Anii au trecut, si in pofida tuturor straduintelor si a cheltuielilor medicale insemnate, facute la multi doctori, au ramas fara copii. Parintii lui i-au propus sa se casatoreasca cu o alta femeie, pastrandu-o si pe intaia sa sotie (legea locala ingaduie pana la patru casatorii concomitente).

 

Obosit, nelinistit si deznadajduit, barbatul nu a primit sfatul parintilor sai, ci a ales sa plece in vacanta cu sotia sa in Siria. Ajunsi acolo, au inchiriat o limuzina si un sofer care sa ii poarte ca ghid in calatoriile lor prin Siria. De-a lungul vacantei, soferul a observat ca perechea saudita parea amarata, indurerata, mahnita. Deoarece devenise apropiat de pereche, soferul i-a intrebat ingrijorat de ce sunt nefericiti - poate pentru ca nu sunt multumiti de felul in care conduce excursia?

 

Perechea i-a marturisit soferului ca cauza nefericirii lor este neputinta de a avea copii. Soferul, care era si el musulman, le-a spus atunci ca, in Siria, crestinii ortodocsi au o manastire numita Panaghia Saidnaya (nume compus dintr-un cuvant grecesc care inseamna Preasfanta si un cuvant arab care inseamna Doamna noastra) si ca multi oameni care nu pot avea prunci se indreapta catre icoana ei facatoare de minuni. Ei merg la manastire si li se da sa manance din fitilul candelei care arde inaintea icoanei celei minunate. Iar apoi "Maria" crestinilor le da cele ce doresc, dupa credinta lor.

 

Insufletiti de emotie, arabul saudit si sotia sa i-au cerut soferului sa ii duca la manastirea "Saidnaya" a "Doamnei Crestinilor", spunand: "Daca vom avea un copil, ma voi intoarce si iti voi da 20.000 de dolari SUA, iar manastirii 80.000 de dolari SUA". Astfel, s-au dus la manastire si au facut precum li s-a zis. Mai apoi, s-au intors la ei acasa si dupa ceva vreme, femeia a fost gasita insarcinata. Dupa cateva prima zi a saptamanii, a nascut un baietel minunat. A fost cu autentic o minune a Doamnei noastre, de Dumnezeu Nascatoarea.

 

Acum, de indata ce sotia sa a nascut, barbatul saudit a vrut sa se intoarca in Siria, ca sa-si tina fagaduintele pe care le facuse. La intoarcere, l-a sunat pe acelasi sofer si i-a cerut sa il ia de la aeroportul din Damasc. dar soferul era un om viclean si rau, si i-a convins pe doi prieteni ai sai sa mearga impreuna cu el la aeroport ca sa il ia pe bogatul arab saudit, sa ii ia banii si sa il omoare. carevasazica, l-au luat pe bogatas de la aeroport, iar el, in timp ce conduceau, fara sa isi dea seama ca planuisera sa il omoare, le-a spus prietenilor soferului ca le va da fiecaruia dintre ei 10.000 de dolari SUA.

 

Fiind ei tot nemultumiti, s-au abatut de la drumul catre manastire si au mers intr-un loc pustiu, unde l-au omorat pe barbatul saudit, apoi i-au taiat capul si celelalte parti ale trupului sau (mainile si picioarele) in bucati. Orbiti de patima si coplesiti de fapta groaznica pe care tocmai o savarsisera, au pus ramasitele barbatului in portbagajul masinii, in loc sa le paraseasca acolo. Dupa ce i-au luat banii, ceasul si tot ce mai avea, au purces sa caute un alt loc pustiu pentru a scapa de ramasite.

 

Apoi, pe cand se aflau pe autostrada nationala, masina a facut o pana si s-a oprit in mijlocul drumului. Cei trei s-au dat jos ca sa vada ce se intamplase cu motorul. Un trecator s-a oprit sa ii ajute, dar ei, temandu-se ca nu cumva sa se descopere fapta lor cea groaznica, au spus ca nu au necesitate de ajutor. dar in timp ce pleca, motociclistul in trecere a observat sange picurand din spatele vehicolului, si a chemat politia pentru investigatii, caci intreaga scena si cei trei oameni dadeau de banuit. Politistii a sosit si, vazand sangele de sub masina si de pe asfalt, au ordonat deschiderea portbagajului.

 

Ei bine, atunci cand au deschis portbagajul, dintr-odata!, barbatul saudit s-a sculat, in chip vadit si minunat in viata si teafar, zicandu-le: "Chiar acum aceasta Panaghia a ispravit sa-mi coasa gatul, chiar aici (si le-a aratat zona marului lui Adam), dupa ce mi-a cusut restul trupului". Vazand aceasta, cei trei ucigasi si-au pierdut de indata mintile - au innebunit. Politia le-a pus catusele si in timp ce erau purtati catre un spital de nebuni, criminalii strigau ca este cu neputinta ca barbatul saudit pe care il omorasera, decapitasera si macelarisera sa mai fie in viata.

 

Sauditul a mers la un spital pentru a fi examinat de catre doctori, iar acestia au confirmat si au intarit faptul ca cusaturile erau facute de putina vreme, validand astfel aceasta intamplare minunata. Cusaturile erau, si sunt inca, evidente. Atunci cand sauditul a iesit din portbagajul masinii, parea a fi, literalmente, facut din nou (pus laolalta), marturisind intr-una ca Panaghia a pus la loc trupul sau si l-a inviat cu ajutorul Fiului ei.

 

Imediat dupa aceasta, arabul saudit si-a chemat rudele in Siria, si au mers toti impreuna la manastirea Panaghiei Saidnaya, dand glorifica, slava si rugaciuni, iar in locul darului initial de 80.000 dolari SUA (pe care il fagaduise), a dat 800.000 de dolari SUA pentru Nascatoarea de Dumnezeu.

 

Astazi, atunci cand barbatul cesta istoriseste amanuntele acestei minuni coplesitoare, isi incepe povestirea cu cuvintele: "Pe cand eram musulman, mi s-au petrecut cele ce urmeazaa - ceea ce arata ca nu mai este musulman, nici el, nici familia sa.

 

Aceasta minune a covarsit cu infricosata surprindere toata lumea araba - musulmana si intreg Orientul Mijlociu.

 

Imagini de la manastirea unde s-a petrecut minunea:

http://www.saidnayanet.com/ , http://www.pbase.com/mansour_mouasher/saydnaya

 

(sursa: http://sceptik.wordpress.com/2008/02/23/minunea-din-siria/ )

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Baghera, nu stiu de ce, dar tin sa-ti multumesc pentru postul de mai sus.In plus vreau sa spun ca eu cred ca daca suntem atenti putem gasi minuni in viata fiecaruia din noi.Doar ca de cele mai multe ori ele sunt savarsite in asa fel incat noi sa le atribuim unei evolutii normale a lucrurilor, sa ni le atribuim sa u sa le atribuim altora.Si ma refer aici la felul in care se rezolva lucrurile pentru care ne rugam.Avem o problema, ne rugam pentru rezolvarea ei si tocmai pentru faptul ca s-a rezolvat, uitam sa mai privim in urma. Daca am privi am putea constata ca de multe ori am primit mai mult decat am cerut.Apoi de unde stim ca de cate ori nu ne porneste masina sau o gasim pe pana, nu auzim ceasul dimineata etc. nu ni se intampla ce i s-a intamplat lui Saul atunci cand magarul i s-a opri in drum refuzand sa inainteze.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Baghera, nu stiu de ce, dar tin sa-ti multumesc pentru postul de mai sus.In plus vreau sa spun ca eu cred ca daca suntem atenti putem gasi minuni in viata fiecaruia din noi.Doar ca de cele mai multe ori ele sunt savarsite in asa fel incat noi sa le atribuim unei evolutii normale a lucrurilor, sa ni le atribuim sa u sa le atribuim altora.Si ma refer aici la felul in care se rezolva lucrurile pentru care ne rugam.Avem o problema, ne rugam pentru rezolvarea ei si tocmai pentru faptul ca s-a rezolvat, uitam sa mai privim in urma. Daca am privi am putea constata ca de multe ori am primit mai mult decat am cerut.Apoi de unde stim ca de cate ori nu ne porneste masina sau o gasim pe pana, nu auzim ceasul dimineata etc. nu ni se intampla ce i s-a intamplat lui Saul atunci cand magarul i s-a opri in drum refuzand sa inainteze.

 

" Recunoasteti ceea ce este in fata ochilor vostri , iar ceea ce este tainuit va va fi revelat " Matei .

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Asta vroiam s-o rog si eu;ca nu am inteles nimic! :blink:

Dupa misela,oricine poate face astazi, ceea ce a facut Isus. :focus:

 

Exact :tease: Toata lumea poate face ce a facut Iisus si poate mai mult decat El.Dovada,uitati-va in Noul Testament si veti vedea acolo ceea ce scrie "Cine se increde in mine va putea face mult mai mult din cate am facut eu"(ceva in genul este citatul,l-am spus din memorie pt ca nu am cartea langa mine,dar uitati-va si voi si contraziceti-ma daca nu e asa).Dar pt lucrul acesta trebuie sa ai o MARE credinta in D-zeu si Divinitate.Paranormalii din ziua de astazi nu fac "miracole"? vindecand prin simpla privire sau aplicare a mainilor pe zonele afectate?+ de asta clarvazatorii nu pot citi ganduril oamenilor,vazandu-i intreaga viata,exact ca Iisus?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca confunzi marfa cu ambalajul! :focus:

Apoi...si diavolul face minuni.Mari.Cum le deosebim? :blink:

Ele,exista...de acord. :tease: Dar nu cred ca tot ce zboara face miere. :good: Si nici tot ce straluceste,e aur.

Eu,sigur nu sunt strut! :P

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Cred ca confunzi marfa cu ambalajul! :focus:

Apoi...si diavolul face minuni.Mari.Cum le deosebim? :blink:

Ele,exista...de acord. :tease: Dar nu cred ca tot ce zboara face miere. :good: Si nici tot ce straluceste,e aur.

Eu,sigur nu sunt strut! :P

 

buey ce bateti apa in piua cu minunile facute de diavol ia da si mie un exemplu de minune facuta de el

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×