Jump to content
Forum Roportal
LucaLuca

pentru cei plecati in afara,dar care se vor intoarce acasa

Rate this topic

Recommended Posts

buna,tuturor romanilor "instrainati"!sunt curioasa cati dintre voi v-ati gandit la pensie,cand va fi cazul...adica,v-ati asigurat in vreun fel o batranete lipsita de griji? ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
eu am pensie privata,deci chiar daca nu o sa mai mucesc toata viata mea,incepand de la 55 ani voi putea beneficia de pensie,fara nici o grija.

 

 

si ti-ai facut-o in tara sau in afara?cotizezi lunar?

Share this post


Link to post
Share on other sites
am facut-o afara unde locuiesc acum.platesc lunar o suma mica,in jur de 21 euro.

bine asta si din cauza ca pensiile private sunt obligatorii aici,nu e ca la noi sa-ti opreasca lunar din salariu.

in romania,fara carte de munca,luam eu pensie la sfantul asteapta :tease:

 

nici eu nu am carte de munca.insa am facut un contract cu "Casa de Pensii Nationala" si cotizez lunar o suma.asa imi "merge" vechimea.si am inteles ca sunt multi care au procedat asa.inseamna ca tu nu mai vrei sa te intorci acasa,nu?

Share this post


Link to post
Share on other sites
chiar daca la batranete o sa ma intorc acasa,tot o sa-mi iau pensia de aici.exista aceasta varianta si pot profita de ea.acasa pt mine este aici,in ro nu mai am nimic,insa nu se stie niciodata.

iti dai seama ce bine as trai in romania cu pensia lunara de aici? :jester:

 

 

eu sunt singura la parinti si cand acestia vor avea nevoie de mine,voi fi cu ei,in tara.de aceea ma framanta gandul pensiei din tara...

Share this post


Link to post
Share on other sites
buna,tuturor romanilor "instrainati"!sunt curioasa cati dintre voi v-ati gandit la pensie,cand va fi cazul...adica,v-ati asigurat in vreun fel o batranete lipsita de griji? :jester:

:jester:

Cetatenii UK beneficiaza de pensie chiar daca sunt in afara tarii, si asta include "ajutor de iarna" pentru a platii combustibilu... Da din cate am auzit se da si pentru (unele) tari calde, ceea ce e o prostie biurocratica, fiindca acolo e cald...

 

Banuiesc ca e la fel pt fosti rezidenti non-cetateni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu stiu ca atata timp cat tu cotizezi la pensie, ai dreptul sa te bucuri de ea, egal in ce tara traiesti.

Eu daca peste 3 zile, sau 5 ani, sau la varsta pensionarii hotarasc sa ma mut in Ro., dupa trecerea a 6 luni de la parasirea tarii, am dreptul sa cer toata suma pe care am platit-o, sau sa mi se vireze lunar pensia in cont.

Share this post


Link to post
Share on other sites
din punctul asta de vedere,ai dreptate.eu sunt in tratative cu ei sa-i aduc aici,ma cam lupt cu morile de vant ca ei sunt patrioti :cheer:

dar,ma bucur totusi ca mai am o sora si un frate in tara,deci nu sunt singuri.

insa tu unde esti,daca iti platesti pensie acolo,nu beneficiezi de ea in tara?

 

eu sunt in Spania,insa din motive care nu tin de mine,aici lucrez ilegal.deocamdata!ce bine ca ai tai nu sunt singuri!imi e foarte mila de parintii mei.acum sunt si insarcinata si incep sa intuiesc ce simte un parinte...tu unde esti?

Share this post


Link to post
Share on other sites

pensia privata este cea mai mare inselatorie....in primul rand ca daca iesi pe caz de boala nu primesti nimik si in al doilea rand ca din 2% aia in fiecare an v-a opri mai mult iar la batranate ne trzim cu o pensie de ...asa ca stati blanzi ca muncim 25-30 de ani si luam pensie 3 milioane numai zik ca in ziua de azi aveam taxe pentru orice...aia de aer lipseste..daca as avea o dinaminta as arunca toata Romania in aer ca tare prosti suntem..astia pun taxe si scumpesc toate iar salariile raman de kkt....ar trebui sa iesim in strada ca in tara asta nu se mai poate trai ...aveti voi 90.000 de euro sa va luati casa?.....

Edited by Kristanna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×