Sari la conținut
Forum Roportal
Herr Spiegellman

Te rog din suflet trimite mai departe !

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Acesta este un topic dedicat mesajelor pe care le primim adesea pe messenger sau mail, de la cunostiinte care (in mintea lor sunt) bunavoitoare. Sigur ati primit cel putin unul din aceste mailuri... ori cel cu fetita arsa (detaliat mai jos), ori cel cu fetita cu un picior umflat si celalalt uscat... exemplele pot continua la nesfarsit... Haideti sa vedem defapt cu ce ne confruntam. Am ales ca analiza un mail forwardat de un coleg de servici caruia, ca si mine, i s-a sinucis nervu' (ultimul ramas viu) cand a vazut acest mail :

 

 

Mesajul original :

 

Alexandra a scapat vie dintr-un incendiu teribil, insa acum trebuie sa lupte pentru viata ei si un viitor normal.

Ea are 14 luni si are pielea arsa pe tot corpul, iar pe fata arsuri pana la os (ca rezultat al temperaturii foarte inalte)

Ea este intr-un spital in Cracovia-Polonia si este urmarita de unul dintre cei mai buni specialisti. Totusi ea trebuie sa treaca inca prin multe operatii si o lunga perioada de reabilitare. Din nefericire parintii nu mai au bani.

 

De aceea va cerem ajutorul !

 

 

Pentu fiecare email trimis mai departe parintii vor primi 3 centi.

Va rugam sa-i ajutati trimitand mailul la cat de multe persoane puteti.

 

6209M5FEJO0AGMWYBISRDOYB4.jpg

 

 

De aici incolo este "optional" ... adica nu face parte din mesajul "standard" ci a fost adaugat de "povestitorii" ulteriori (ca deh, fiecare mai adauga ceva de la el, ca intr-o poveste trimisa pe cale orala, exact acelasi mecanism)

 

Una din persoanele imediat urmatoare care a primit mesajul a notat ce a retinut :

 

" email de trimis mai departe... parintii vor primi 3 centi.

Va rugam sa-i ajutati trimitand mailul la cat de multe persoane puteti. "

 

 

Apoi urmeaza CAPODOPERA !!! (Taddaaaaam !)

 

"Dragi prieteni,

 

Va rog sa ma scuzati ca va sochez cu o astfel de imagine. Nu v-am trimis e-mailul pana nu m-am interesat daca este posibil ca noi sa o ajutam pe aceasta fetita. Si am aflat de la experti ca parintii chiar vor primi acei bani (3 centi de e-mail). Daca noua ne este greu sa privim poza, imaginati-va ce este in sufletul parintilor copilei cand o vad zi de zi asa si, mai ales, prin ce dureri cumplite trece acest ingeras de copil. Haideti sa punem si noi umarul sa o ajutam!

 

Va multumesc cu stima si cu respect,

 

M***** I**** "

 

Numele a fost "protejat" ... ca deh... nestiinta se scuza, macar (se presupune ca) a avut buna intentie sa intrebe daca e bine ce face trimitand mailul mai departe...

 

 

Urmatoarele pasaje au la baza un reply usor modificat dat acum ceva vreme unei colege de servici la exact acelasi mail... atata ca acel reply nu era atata de acid. Ca o mica introducere... colega a trimis mailul pe un grup, cineva de pe departamentul tehnic a dat un reply ca este un spam si apoi aceeasi colega a spus ca stam prost la capitolul "umanitate"... so... here it is :

 

 

In primul rand acest mail nu trebuie vazut ca un atac asupra unei persoane anume, este mai degraba un dialog la persoana intai care se inspira dintr-o discutie/situatie reala si din care cred ca se poate informa oricine doreste/nu cunoaste detalii despre situatii de acest gen.

 

 

Da, este si parerea altora "de la tehnic" ("ca este un spam") :think: Am primit acest mail de cel putin 5 ori in ultimii doi sau trei ani. "colegul" chiar nu bate campii cu chestia asta... doar dint-o privire fugara peste mail, sunt peste 100 de adrese de mail in acest mail... care se pot VINDE (da, adresele de mail chiar se vand !) unor firme care fac spam. Ele le vor revinde mai departe si tot asa. De unde credeti ca apare spam-ul intr-o casuta de mail ? Cu siguranta nu de la Zana Cea Rea.

 

Daca intr-adevar doriti sa trimiteti un mail mai departe la un grup intreg de persoane, folositi "Bcc" in loc de "To". (poate nu stiati ce face BCC, dar macar ati intrebat vreodata pe cineva ?)

 

Despre mail... fetitza are tot 14 luni de 2 ani de zile... apropo... ati primit si mailul ala cu fetiza cu un picior super umflat si celalalt uscat ? Poate il veti primi si pe acela... eu l-am primit si pe ala de cateva ori intr-o perioada lunga de vreme si fetita aia tot aceeasi varsta avea... si mai este un mail cu un copil de cateva saptamani care trebuie sa suporte o operatie pe inima... SINGURUL real era unul in care niste oameni cautau donator de sange, grupa B3 negativ. S-a facut anunt si la radio (Europa FM). Da ala era diferit. Cu numere de telefon si FARA sa spuna "yahoo va dona un strop de sange pentru fiecare mail / mesaj..."

 

Despre plata... De unde stie "cineva" (Yahoo, Google, Bigfoot...) ca acest mail a fost trimis mai departe ? Sa luam cazul trimiterii in reteaua interna a firmei noastre ... crezi ca ne monitorizeaza "cineva" reteaua sa vada cui trimitem mailuri ? Crezi ca are cineva posibilitatea sa filtreze toate mailurile care se trimit pe Internet si sa caute un e-mail anume dintre toate ? Sincer, filtrarea l-ar costa miliarde de dolari, ar presupune contract cu toti providerii de internet din lume si ar incalca multe legi, printre care si articolul 12 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului ( " Nimeni nu va fi supus la imixtiuni arbitrare in viata sa personala, in familia sa, in domiciliul lui sau in corespondenta sa, nici la atingeri aduse onoarei si reputatiei sale. Orice persoana are dreptul la protectia legii impotriva unor asemenea imixtiuni sau atingeri. " ). Deci... nu doar ca este ilegal si aproape imposibil... dar crezi ca se merita pentru 3 centi ?

 

Umanitate ? Da, hai sa discutam despre umanitate !

 

Alinutza : Mami, vreau prajituri !

Mama : Ia-ti !

Alinutza : Mami, dar prajiturile sunt pe dulap si eu nu am maini :cheer:

Mama : Daca nu ai maini, nu primesti prajituri !

 

Ca o comparatie... acest atotputernic cineva care urmareste mailurile noastre... oare asa ar proceda cu cineva care are nevoie de ajutor ? "Daca nu ai la cine sa trimiti mailul nu primesti ajutor !" ??? Suna foarte umanitar...

 

Acum... ca un mic raspuns "personal" catre M***** I**** (sper sa vezi post-ul) :

 

Ai fost informata gresit :lol2:

 

Spune-le "expertilor" fie sa nu mai abereze, sa stea in banca lor, sa isi dea demisia din posturile lor de "experti" sau sa nu mai faca misto de tine. Macar ai avut intentia sa te documentezi... sincer, este laudabil ! Majoritatea persoanelor din ziua de azi incearca "sa se scoata" cu fraza "l-am primit si eu si l-am dat mai departe !"... pentru ele nu am decat vorbe "de apreciere" la adresa "intelectului" de care dau dovada... si recomandarea sa renunte la spiritul de turma si probabil si la identitatea lor clonata din ziar sau TV...

 

Faptul ca esti sufletista este un plus. Dar tocmai pe asta se bazeaza cei care au gandit acest (tip de) mail... sa foloseasca bunatatea omului in scop rau. (totul este relativ !)

 

Sper doar ca in momentul in care mai primesti un astfel de mail, sau voi, oricare dintre voi... in loc sa il dati "Forward" , sa dati "Reply" cu link spre acest post de pe acest forum.

 

Va doresc numai bine(le pe care vi-l doriti voi insiva).

 

 

 

[Edit 14.02.2008] p.s. Vreti sa vedeti un caz grav REAL ? Uitati-va aici : http://www.helpsonia.com/povestea-soniei

Este groaznic faptul ca exista oameni care profita de cazuri (grave) reale si de bunatatea (dar si credulitatea unui om) pentru scopuri proprii si alea marsave.

 

 

----

 

Topicul a fost inchis pentru a se evita comentarea exhaustiva, moment in care instinctul majoritatii este sa citeasca (doar) ultima pagina... pierzandu-se astfel scopul acestui post. Comentarii se pot face aici. Va rog postati doar acolo pentru a avea o continuitate/organizare in exprimare.

Editat de Herr Spiegellman
Inchidere topic

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×