Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Amazing Science

ASP ?

Rate this topic

Recommended Posts

Salut!

 

Am o intrebare care probabil o sa vi se para prosteasca. Dar daca nu stiu, chiar daca e o intrebare tampita, mai bine intreb decat sa nu aflu pentru ca mi-e rusine sa intreb.

 

Spuneti-mi va rog cum e cu programatul in ASP? Am Visual Studio 2005 instalat. Cand vreau sa creez un site nou selectez ASP.NET Web Site, dar mai jos este un dropdown box din care pot selecta Language: Visual Basic, Visual C#, Visual J#.

 

Daca eu selectez Visual C# si imi pun din interfata niste elemente (textbox-uri, dropdown box-uri, butoane, etc) si fac o interfata... produsul final ce e? Sunt fisiere cu extensia aspx... si e un ASP.NET Web Site, nu? Dar eu am selectat limbajul Visual C#.

 

Asadar, am facut un site in ASP.NET sau in C#?

 

Va rog explicati-mi, ca nu inteleg.

 

Multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai treaba sta cam asa: pe drumul de la o sursa de date pana la ochiul clientului se executa multe procesari. Ele pot fi rezultatul mai multor limbaje de programare, fiecare avand un rol distinct.

Intr-o aplicatie ASP poti interoga date dintr-o baza de date, o sa folosesti SQL.

Fiind o aplicatie web, ea va fi afisata intr-un browser. Ce stie browser-ul sa vada? HTML si script (JavaScript, VBscript etc). Si HTML-ul este un limbaj, dar este unul de marcare. La fel este si ASP, un limbaj de marcare a obiectelor de tip ASP. Nefiind un limbaj de procesare, cineva trebuie sa faca si jobul asta. Aici apare C#, sau VB .NET sau J#. In unul din aceste limbaje vei scrie procesarile care se executa pe diversele evenimente ale obiectelor ASP. Intre cele 3 limbaje din .NET nu exista decat deosebirea de sintaxa, atat. Rezultatul in urma compilarii va fi acelasi.

Asa ca raspunsul la intrebarea ta ar putea fi: ai facut un site in tehnologie ASP .NET utilizand C#.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×