Sari la conținut
Forum Roportal
joannahart

Cum se traieste in America?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Pe moment la mine se traieste periculos, ma refer la strazi de toate felurile.   Pe straduta mea nu-i trotoar si nici marcat nu este mijlocul drumului, sint si cateva prispe de oprit masinile grabite, insa noii locuitori nu considera NIMIC, conduc ca orbu'-n-groapa si de multe ori ajung cu succes in iad.   

Pe o artera cu mai multe benzi in oras, 7-8 pe alocuri, nici nu vor sa considere semnalmentele de viteza legala, gonesc printre masini, fara semnalizare parac tatarii le-ar fugarii, dar cel mai grav este ca nu respecta nici un semn sau o lege de circulatie!!!    O femeie cam de 50 de ani, urla la noi ca vrem s-o omoram!!!   Ea ne iese in cale din stanga, foarte aproape de semafor dupa ce a traversat 4 benzi ilegal, ca dupa ora 4:00 PM nu este permis de facut acel gest ca traficul este foarte mare si este scris peste tot unde se aplica asta, dar ea cred ca voia s-o lovim, ca sa colecteze ea bani de la asigurare.  Era cu o masina sport  decapotabil ca erau 30*C, din Statul Vermont era inregistrat vehicolul,  si dupa ce a trecut cumva, oprind traficul pe partea cealalta, venea dupa noi sa ne loveasca si ne injura.   Am trimis poza ei la nasul ca asa o atitudine nu este permis, ei verifica de pe video.    

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ce pensie primește Maria Ciobanu de la statul român după decenii petrecute pe scenă

Ce pensie primește Maria Ciobanu de la statul român după decenii petrecute pe scenă???

Ea n-are treaba ca are si pensie Americana de 1000 de dolari pe langa cel romanesc + are un sot roman care are cetatenie americana de mai demult, precis are si ea, nu stiu, dar nu inteleg povestea bine.   Ieri parca s-a scris altceva despre ea,  azi e alta poveste.   Important este ca este pe deasupra altori cantarete/vocaliste din toate punctele de vedere, doar ca aici n-are succes de celebritate, nu canta niciunde oficial, ca o cantare in biserica sau la o nunta, este activitate neoficiala, iar daca ia si bani pentru job, e munca ilegala.   La fel nu este mai bine cunoscuta decat oricare alta din acea tara.   

Doar Nadia Comeneci este renumita si in America, Simona Halep nu va fi niciodata la nivelul ei, dintre femeile celebre din Romania. 

Aici inmormantarea este fara atata ceremonie ca acolo doar mult mai scumpa distractie daca vrea in pamant, de aceea vor toti acasa cu parada militara si party de 3 zile, vizionari, preoti si colive, aici nimic din toate astea nu este permisibil, doar o slujba minimala ca cine s-ar duce si asa.   Benzina-i scumpa in zona Los Angeles si nu se da de pomana.  De tinut mortul la rece costa si de ce s-ar investi in asta.   Mai bine din timpul vietii e de mers acasa si visa mai departe la ingropari. 

Cei care nu cunosc legile din State, ar crede ca Americanii ii dau ei bani gratis ca este Mare Doamna in Muzica.   Odata ce este in tara/stat legal, pe langa ca n-a lucrat nici o zi dar are actele de resedinta permananta in mana, nici nu trebuie sa fie cetatean, primeste o suma de bani parca de la varsta de 65 de ani in sus, nici engleza nu se cere, doar acte legale.  Suma variaza de la Stat la Stat American, in California este $1000 in Arizona este mai putin ca totul este mult mai ieftin.   Sumele astea nu sint deajuns de trait, de asta sotii complecteaza cu veniturile personale sa fie acoperit ceea ce implica gospodarie fiecaruia.  

Nu stiu de ce apare articole din astea, este a 4-a oara din ultima vreme, in ziarul de Joi sau VIneri s-a mai scris aproape identic despre ea,  ca si poza cu zdranganici de aur in gat, n-are rost de etalat avutia ca nu conteaza, nimeni nu este geloasa pe averea ei, nu va fi ridicata la nivel mai inalt decat este, dar pe aici in State nu se discuta de bani cat primeste sau castiga  cineva.   Daca nu ajungea aici in State, era ultima pe lista celori care nu primesc deajuns pentru un trai decent nici acolo, iar partea scris ieri in ziar ca a facut atata bucurii la oameni ascultand vocea ei la petreceri si merita mai multa pensie, nu mi-a placut deloc, nu se ia in considerare la calcularea sumei lunare raportat la asemenea informatie.   Fiecare om  a muncit si a fost platit  dar evaluat dupa anii de munca si sumele cotizate, desi munca ei a fost foarte utila societatii, nu primesc nici doctorii nimic ca au salvat pe cineva.   La fel nu conteaza nici cati iubiti a avut cineva in viata pana mai putea, ca nu este contest cu Ilie Nastase  de numarat femei in pat sau "in-n-out" pe usa dormitorului, vorba lui Julio Iglesias in cantarea  "To all the girls I've loved before - Who traveled in and out my door" ca el este mai solicitat si azi decat a fost Ilie vreodata!!!   

https://evz.ro/ce-pensie-primeste-maria-ciobanu-de-la-statul-roman-dupa-decenii-petrecute-pe-scena.html    

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Shipping containers form the border wall on the frontier with Mexico in Cochise County

Border barrier of shipping containers snakes across Arizona wilderness

Granita de ultimul racnet intre Mexico si Arizona din containere de TIR-uri goale ca s-a cam oprit si acel business sau slabit mult si sa nu rugineasca degeaba containerele, macar servesc PATRIA din toate puterile!!!   Doar pana intr-o zi cand ilegalii reusesc sa le sparga si vor locui acolo.   

https://www.msn.com/en-us/news/us/border-barrier-of-shipping-containers-snakes-across-arizona-wilderness/ar-AA154uyc?rc=1&ocid=winp1taskbar&cvid=3038f0d85bd142a3e9c5707c0e019151

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Heavy Rain la 38*C a inceput acum 10 minute dinspre Nord.  Nu un munte de praf cum era prevazut dinspre Sud, ala poate vine maine.

Afara deja temperatura este foarte placuta, fierbinteala parca nici n-a fost pe aici, nu stiu cat va dura dupa ce trece stormul. 

Vantul extrem de puternic a adunat mizeria de pe unde a trecut si le arunca unde vrea ... maine este de lucru destul cu greblat si spalat de masini.

Geamurile nu se spala pe aici, vine musonul si faca munca asta, doar de Craciun daca vre-o pasare a confundat cerul care se reflecta in geamul

mare si zboara cu toata viteza si se loveste.   Parca si gheata marunta cade din cer asa se aude pe geamul din spatele casei ca nu sint pomi acolo.  

Macar ne-a schimbat putin aerul ca a fost cam trista poza de azi despre mortalitatile din oras din cauza caldurii, cadavrele se pun in niste containere

frigorifice in spatele spitalelor ca in morga este loc doar pentru cei care mor de alte boli, nu adunatii de te miri unde au fost gasiti arsi de caldura.

Nu o sa tina mult nici acest episod dar cel putin s-a racorit si PAMANTUL ca eu plang dupa pomii frunctiferi care se ingalbenesc in pamantul fierbinte desi sint udati.

Doar acoperisul sa-mi lase intact ploaia asta desi-l aud tot mai tare ca si gheata trece peste noi.  De restul nu ma intereseaza ca eu n-am cum sa urc in Pin de

15 metri sa-l scutur de uscaturi si nici pe acoperis nu urc sa curat de frunze si de praf.   Asta este rolul vantului, acum aud si tunete puternice, dar ce-i afara e greu de descris.

Geamurile s-au curatat  perfect, restul dimineata va fi curatat ca pe vremea asta vantul da tonul la ce putem sa facem noi, natura este stapanul planetei, nu noi!!!

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Unde a plouat???   ca deja s-a si terminat furtuna sau uraganul insa ne-a lasat cu un colt de casa descoperit, a ridicat acoperisul.   

Dimineata chemam pe cei de la asigurare si ne fixeaza asa de repede cand gasim pentru munca asta marunta o echipa sa ne viziteze!!!  

Toti vor sa castige si este normal, nu doar sa-mi bata 3 cuie, zic asa ca nici nu vad exact paguba ca cerul este acoperit, Luna este ascuns

dupa nori deja pe partea cealalta al casei.   Doar in casa sa nu intre apa la ploaia urmatoare, restul se usuca rapid pe aici, deja avem 36*C.

Este foarte placut si de lucrat afara ca am dat si eu cu matura putin si am vazut ca am primit apa destula dar mai incape, sa nu pierdem pomii.

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

3.8 magnitude earthquake shakes parts of central Arizona

 
70441634007-humane-society-animal-shelte

Sunday afternoon in Yavapai County saw the ground shake with an earthquake hitting central Arizona according to the United States Geological Survey.

According to the USGS Earthquake map, a 3.8 magnitude earthquake was detected about two kilometers from Chino Valley. The quake was detected about 5 kilometers underground.

The epicenter of the earthquake was determined to be near Center Street and Railroad Avenue. No damages have been reported from the earthquake.

Records show that since 1850, Arizona has had more than 20 earthquakes with magnitudes of 5.0 or higher.

The USGS reports that the largest earthquake on record in Arizona measured a 5.6 magnitude in July 1959.

**************

Aseara omu' imi atrage atentia sa ma uit in toaleta si n-a fost tras recent ca el se barbiera, ca apa se misca in timpul furtunii desi casa este din caramida si nu se misca.   

N-a cazut nimic pe casa, si acum fac legatura de ce se misca apa in toaleta, el a mai crezut ca poate s-a spart vre-o teava pe undeva, dar nimic din astea.   

Era un cutremur desigur ca si pe poza arata apa din lighean sau din piscine de zile senine apa se misca destul de tare si lumea le fotografiaza si le trimite la TV pentru explicatii.

E plin de evenimente viata zilele astea!!!   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De o luna traim ca in iad, cred ca nici acolo nu-i mai fierbinte totul, ca aici de orice ma ating, ma arde!!!   Apa fiarta din robinetul RECE este primul dusman, clantele usilor al 2-lea foarte folosit element in oricare casa, masina este ca o planeta in topire, volanul, scaunul, centura de siguranta mai ales partea metalica, totul lasa urme pe corp.   

Le acopar cu prosop alb sa fie mai putin periculos de atins, pentru scaun iau din casa mereu un prosop mare si rece.   

Desigur avem de iesit din casa dupa una-alta ca nu de placere mergem la plimbare!!!

Alalta ieri, aveam o presimtire ca se va intampla ceva la masina dar eram deja pe drum.  Stiu ca s-au facut toate cele necesare controale si nu stiam de ce totusi am aceasta idee in cap.

Am condus doar pe partea dreapta cu cea mai mica viteza acceptat pe acea banda, am lasat pe toti sa ma depaseasca, am fost mai atenta ca niciodata sa nu mi se intample ceva.

Ies dintr-un magazin si urc in masina, insa pe ... chestia aia unde stau cheile, un cerc meralic, imi lipseste cheia masinii!!!   

Restul de chei de la casa, 4 chei sint la loc ca si cu ce deschid usile masinii.   Mi s-a oprit si respiratia ca doar am condus pan-acolo, am scos din masina inainte sa merg in magazin, daca fura cineva, era dus cu totul dar n-avea cum ca poseta nu este asa un obiect cu acces publicului.   

Noroc, ca am o cheie de rezerva in masina far am hotarat sa merg inapoi sa anunt si cand ajung in spatele masinii, ma uit inapoi, desi altadata nu fac asa ceva, vad ca este sub masina cheia, insa partea de sus dintr-un material sintetic, de unde era insirat lipsea.  Se poate folosi cheia in rezerva ca mai am 2 chei, dar   

Specialistul de chei mi-a spus ca este din cauza caldurii, ca aici avem de mers ore intregi cateodata si cheia este in vizorul soarelui!!! 

Unu din acele evenimente care nu prea se intampla la fiecare fiinta care are o masina!!!  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Au inceput niste tunete puternice parc-ar fi in gradina la 5 metri de mine dar altceva nimic inca.   In aer se simte ploaie dar undeva foarte departe a plouat. 

Am iesit afara, era un pic de vant, chiar foarte placut a fost experienta ca a scazut si temperatura dar si umiditaea aerului.   

Peste zi parca eram in saramura, curgeau doar ape de pe mine si altii precis.   A trebuit sa si gatesc si nu prea ajuta in aceste conditii nici A/C-ul ca de afara

intra aer fiert dublu, parca foc intra pe usa si geam.   

Acum a aparut si semnul pe computer ca avem parte de un Thunderstorm dar aud si ploaie la 35*C dar este indicat ca doar 21% sint sanse la o ploaie serioasa.

Peste zi va fi o zi cu soare.   N-o sa dorm prea mult in aceasta conditie atmosferica galagioasa, dar ma odihnesc un pic.  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×