Sari la conținut
Forum Roportal
joannahart

Cum se traieste in America?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

O sa mergem si noi la Vegas vara asta sau cand ne sosesc vizitorii din Romania.  E cam greu de imaginat de pe poze acea localitate, reporterul a uitat sa spuna ca se mananca ieftin acolo si se poate dormi gratuit in acele hotele scumpe daca se stie a vorbi si nu este necesar de cheltuit averi in cazinouri, se poate si plimba si absorbit tot peisajul minunat in pantofi comfortabili. Doar in week ends este aglomerat orasul cand lumea fuge pentru 2 zile, in alte zile este bine de vizitat cand nu se inghesuie!!!   

 

Dupa aia va fi greu de bagat in masina musafirii si sa le aratam pietre si gropi la Grand Canyon, sau locul unde a cazut un meteor, o alta groapa dar in alta forma ... 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Hundreds rescued from California floodwaters in San Jose
image001-png_162613.png.cf.jpg
KRISTIN J. BENDER and MARCIO J. SANCHEZ
Associated Press February 21, 2017
235 Comments
  • b2fb52cb968f4c0eb5af91cc44475770.jpg
  • 035e99c26c734af084e8d7733b2a8775.jpg
  • 58f39bbd191447e281725f264a6d3b0a.jpg
1 / 10
Rescue crews take out residents from a flooded neighborhood Tuesday, Feb. 21, 2017, in San Jose, Calif. Rescuers chest-deep in water steered boats carrying dozens of people, some with babies and pets, from a San Jose neighborhood inundated by water from an overflowing creek Tuesday. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez)

Potop sau Apocalipsa depinde care in ce mocirla se afla si asta doar din cauza ploilor, nimic cu acel lac de acumulare.

 

La fel a fost si in Los Angeles zilele astea.  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

636552532407899951-download-1-.jpg

 

A Phoenix man, Ismaiel Damian threatened to shoot everyone in attendance at the North Valley Romanian Pentecostal Church near Happy Valley Road and 15th Avenue.

 

"A probable-cause statement said Damian believes the church "is holding his deceased wife as a sex slave and the church is part of a larger organization." Damian told deputies his wife died in May 2016, but he doesn't believe she truly died, court records show."

 

https://www.azcentral.com/story/news/local/phoenix-breaking/2018/02/26/phoenix-man-accused-threatening-mass-shooting-romanian-church-police-say/374229002/

 

*************************

 

Ceea ce nu inteleg eu, daca a murit sotia, cum poate biserica sa tina mortul sau daca e in viata cum presupune omul, acum se va clarifica, dar stiam mereu ca nu sint dupa nimic bun sectantii astea dar o sa le vina randul si lor sa se converteze in altceva.   Prea multi cretini religiosi strica societatea.

 

Putea sa depuna o plangere la Politie, nu stiu de ce asa voia sa rezolve problema asta!!!

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

A stâns toți banii căzuți pe stradă, iar acum are o avere!

In State este la moda de a strange maruntisul la borcan, cand buzunarele dar mai degraba posetele se rup sub greutatea lor, atunci se conserva ... iar in fata magazinelor se va gasi mereu destul maruntis ca unii arunca bucatile de 1 cent ca nu le place!!!  

https://redactia.ro/a-stans-toti-banii-cazuti-pe-strada-iar-acum-are-o-avere

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Happy Fathers Day!    Azi celebram si onoram barbatii maturi si responsabili.  N-au chef de multe nici ei daca doar la telefon petrecem.   Nimeni n-are acces in casa!!! dar nici prea aproape de usi ... nici telefoanele cu reclamari nu sint ca altadata.   Nici foame nu ne este si nici delicatesele parca nu sint atractive deloc ... am mancat paine prajita, frecat cu usturoi si uns cu unt, un mar si o cafea amara.    N-am vazut macar un vecin, posta nu vine Duminica e linie moarta in jur, cate o masina mai trece mai incolo, lumea sta in casa si petrece langa TV.  N-am simtit nici miros de gratar, oamenii sint tristi, dar nici caldura nu ajuta, 43*C, ca in cuptor, dimineata devreme am cumparat 12 pachete de apa @ 24  de sticlute de 500 ml sa avem rezerve in caz ca se va strica vremea.   Anul trecut am chemat salvarea pentru omu' si cand pompierii au vazut cata apa avem in living room, erau surprinsi, mi-au spus ca le-am dat o idee excelenta ca merg in case la salvat vieti si n-au apa deloc, cea din robinet are gust de clor, dar este potabil, ca nu le place la multi, e altceva.   A doua zi la stiri Capitanul si Port Parol al Pompierilor da sfaturi sa tina populatia rezerve de apa potabila in casa ca de multe ori sufera doar de deshidratare.  Maine mai luam tot atat ca nu incape in SUV Aviator mai mult ca sint si grele.  Deja se reclama la TV Ziua de Nastere al Statelor Unite, 4th of July ... deja am cumparat bere fara alcool destul de mult si stau la rece pan-la Craciun am impresi, ca in fiecare an.  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

vreme.jpg

Arde soarele puternic, nori nu sint inca pe cer doar cand va ajunge Musonul aici, acei nori de nisip de care se vorbeste la TV ca ar fi Apocaliptic evenimentul, trec Atalnticul pe moment, insa aici in Sud este anual o scena normala in aceasta perioada de vara.  Ce am observat ca iarba nu s-a ars ca in alti ani, nu stiu ce fel de fenomen este si asta dar se observa imediat.  Pisicii se bucura ca ei mai mananca si cate-o frunza de iarba verde, mereu le puneam in ghivece la umbra sa nu se usuce. Poate din cauza traficului redus ca alte schimbari majore nu s-au intamplat.  Au ars paduri cu vegetatie uscata dar au fost stinse, vor reveni cand fulgerele apar, joaca si ei o hora in fiecare an, s-au interzis toate focurile de artificii de 4 Julie, doar armata va produce un spectacol admirabil la TV.   Asta-i momentul cand pisicii intra in casa ca le e frica de acea galagie si de tunete.   Deja le-am preparat ascunzisuri langa noi, isi aduc aminte unde le-am pus prima oara si acolo vor sa stea, se simt in siguranta.   Putin contact cu lumea in ultimul timp parca am locui pe alta planeta fiecare din noi, asta ca nu se poate veni la masa!!! 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ce feluri de mâncare mănâncă, de fapt, americanii de 4 iulie, de Ziua Independenței?

 

Când vine vorba despre mâncare, Ziua Independentei din SUA este asociată cu picnic-uri la care se servesc friptura preparată la grătar, berea, prăjiturile cu căpșuni, dar și mulți hot-dogi.

Ce mănâncă americanii de 4 iulie, de Ziua Independenței

De asemenea, această zi mai este asociată și cu alimente ale căror culori se regăsesc pe steagul american. Astfel, faptul că se consumă hot-dogi, carne roșie, fasole roșie sau căpșuni, nu este deloc o coincidență, ci o tradiție.

Ziua de 4 iulie este un prilej perfect pentru americani ca să facă un grătar împreună cu pretenii și familia. De cele mai multe ori, ei organizează picnic-uri acasă sau în parcuri.

  • Hot-dog-ul

Este un preparat care se regăseşte în meniul oricărei familii americane ce sărbătoreşte Ziua Independenţei, indiferent de ce altceva se află pe grătar.

  • Salatele

Salatele reprezintă un preparat tradiţional în  SUA. De altfel, există sute de reţete care se pregătesc cu ocazia zilei de 4 iulie, ele fiind preferate şi pentru că sunt mai uşoare pentru digestie şi se asezonează perfect cu alt preparat iubit de americani: hot-dog-ul.

  • Fasolea coaptă

Este în preferințele tuturor când vine vorba de garnituri în ziua de 4 iulie, iar asta pentru că că gustul fasolei este potrivit cu orice fel de carne.

  • Chips-uri de cartofi şi sosuri

Pe data de 4 iulie îşi fac loc în meniul americanilor foarte multe preparate, însă unul dintre cele importante sunt chips-urile de cartofi și cu diferite sosuri. Cum cei mai mulţi sărbătoresc toată ziua afară, înainte sau după grătar nişte chips-uri de cartofi cu sos se potrivesc perfect. Preferatul lor e salsa.

gratar.jpg

  • Murături (castraveţi)

Americanii consumă cele mai multe murături pe 4 iulie decât în oricare altă zi a anului. Ele se mănâncă întregi, extrase direct din borcan, dulci sau sărate. Sunt folosite în componenţa hot-dog-ului sau sunt tăiate felii în interiorul hamburgerilor.

  • Limonada

Limonada rece e băutura preferată a tuturor celor care nu optează pentru bere de Ziua Independenţei. Dar berea rămâne cea mai consumată băutură de 4 iulie. De asemenea, americanii mai preferă ceaiul cu gheaţă sau Coca-Cola.

  • Pandişpan cu căpşuni

Pandişpanul cu căpşuni este cel mai servit desert de Ziua Independenţei. Astfel, la fiecare petrecere sau reuniune el se află pe masă şi este savurat de toţi. Se mai adaugă și afine pe deasupra, pentru ca preparatul să conţină cele 3 culori de pe steagul american, respectiv roşu, alb şi albastru.

  • Îngheţată perparată în casă

Aceasta este alegerea multor familii de americani de 4 iulie. Ea este uşor de preparat, poate conţine culorile tradiţionale americane şi este un desert adorat de majoritatea oamenilor, mai ales în luna iulie.

https://playtech.ro/stiri/ce-feluri-de-mancare-mananca-de-fapt-americanii-de-4-iulie-de-ziua-independentei-152351

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Doar la partea de Sud al Arizonei se refera temperaturile extrem de periculoase pentru saptamana asta de la 45*C in sus, Duminica se asteapta la 47*C la aeroport unde-i si vant de la avioane si alte spatii racite ca se tot deschid usile automate, dar in oras va fi dezastru ca vor fi mai multe grade, mai demult au fost intr-o zi doar 50*C.   Atunci si traficul aerian s-a oprit. Pe acea caldura nici calatoria cu avionul nu este sigura, aici vara nu este timp de vacanta in luna lui cuptor. Sper sa fi plecat acasa protestatorii altfel incarca numarul pe lista mortilor.  Doar cu palarie paie se poate iesi din casa, pisicii stau aproape de noi primesc apa rece si udam cimentul care este acoperit, nu bate soarele niciodata.  Noi am adus deja apa foarte multa in sticlute dar si in 16 containere de 20 de litri pentru baut, zeama de lamaie am pentru 3 luni, sirop, miere sint necesare ca de mancat nu prea se poate doar lucruri lejere.   Peretii sint fierbinti desi nu sint subtiri doar stau in caldura si caramida rosie actioneaza ca si soba de teracota.   O sa treaca si asta incet ca timpul nu sta.  Nu se bea cafea in aceste zile fierbinti decat apa cu ceva aroma de fruct, ceai rece si deloc alcool.   :pepsi:

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Scorpions, killer bees, rattlesnakes and other Arizona creatures that can sting or bite 

Nu toate se vor gasi intr-o zi la un loc sa atace pe cineva, insa majoritatea traiesc doar in partea de Sud al Arizonei si n-au renume bun daca sint intalniti in natura de nestiutori cum sa se apere de aceste fiinte al naturii.   Sarpele cu Clopotel ramane totusi singurul pericol real,  scorpionul se misca asa de incet, am avut unu in casa, demult, traversa living-ul, fiul mi-a atras atentia ca ceva tot se misca in mijlocul incaperii, dar e bine de recunoscut macar ce alte creaturi ataca la o adica in desert, unde de obicei nu merge oricine.   

 

azcentral.com/picture-gallery/travel/arizona/2020/07/27/scorpions-rattlesnakes-and-other-arizona-creatures-sting-bite/5522102002/?itm_medium=recirc&itm_source=taboola&itm_campaign=internal&itm_content=Sectio

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×