Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Gia

Este voie expunerea la Soare?

Recommended Posts

Buna Enigma!

 

Ma bucur tare ca te simti bine si ca poti sta in soare. Am si eu o intrebare : nu se recomanda plaja la cei care fac trat cu Interferon sau pentru cei care au hep c in general? Ca m-ar bate si pe mine un gand sa trag o raita pe la mare pentru baiat in vara asta. Si sa pacatuiesc si eu un pic :o:"

Iti doresc 42 de injectii usoare si la sfarsit negativare!

 

O zi buna dragii mei si multa sanatate!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna Gia inca odata,

 

deci na-m citit si nu mi sa spus nici unde ca Soarele ar fi daunator pentru. cei ce fac terpia cu int+rib. Parerea mea este ca totul ce se face in limitele normale si ce nu se exagereaza este permis. Poate din cauza faptului ca ribavirina are ca efect secundar sensibilizarea pielii, se zvoneste ca Soarele ar fi daunator.

In orice caz, pentru. cei care nu fac actual aceasta terapie Soarele este la fel de daunator ca si pentru. ceilalti care nu au HCV.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mersi pentru raspuns, enigma! Nu mi-am propus sa fac plaja, dar stii cum e, daca esti la mare te bronzezi oricum, cat de putin, chiar daca stai sub umbrela sau pe terasa la ...un suc natural :o:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Marius,

medicii cu care am vorbit mi-au interzis expunerea la soare fara sa fi intrat in discutie interferonul. Sa fie o precautie exagerata?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Va rog din suflet sa-mi spuna si mie cineva daca pot merge la plaja pana incep tratamentul. Imi place foarte mult sa inot si sa ma bronzez. In ce fel ma afecteaza? Ce bine ar fi daca soarele ar arde si virusii nu doar pielea.

Multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna Liliana,

 

vad ca tu de "chinui" de ceva mai mult timp cu acest virus nenorocit, sau cel putin stii de el de ceva mai mult timp. Oricum tratamentul cu PegInterferon este mult mai eficient decat cel vechi, asa ca tine capul sus si sper ca vei avea puterea sa treci si peste acesta.

Din pc. de vedere al soarelui, cum am mai spus la cineva, nu vad nici un pericol atata timp cat nu se exagereaza si se are in vedere ca expunerea la Soare intre anumite ore si pentru. anumit timp este daunator pentru. oricine. In timpul tratamentului din cauza Ribavirinei sa-ar putea ca pielea sa fie mai sensibila ca de obicei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna seara la toata lumea,

 

Abia am venit din concediu, de la mare. In ciuda a tot ce se zvoneste pe tema asta sa stiti ca mie doctorul mi-a spus ca pot sta la soare dar sa nu exagerez. Am fost la mare, am stat la plaja pana la 12 si dupa masa de la ora 16, cinci zile la rand, am inotat putin asa ca obosesc totusi destul de repede si nu am patit nimic. Singura reactie a fost faptul ca in locul unde mi-am facut injectia (doua in umar si 4 in burta) pielea sa-a inrosit foarte tare si ma manca. Pata de pe umar persista destul de mult tinand cont ca doar primele doua injectii le-am facut in umar, asta acum o luna jumatate. In rest toate bune. Am lenevit , m-am plimbat, am dormit seara nesperat de bine. Singurul lucru care ma necajeste este ca fac pegasysul la jumatate de doza din cauza trombocitelor.

 

Va doresc multa sanatate si sa nu abuzati de soare.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×