Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
CavalerulJedi

Love Diet

Rate this topic

Recommended Posts

Mai jos e unul din aspectele care mi-au placut din cartea audio a doctoritei Barbara De Angelis "What women want man to know". Am folosit scheletul din carte (ce mi-am amintit) si cateva formulari personale. Sper sa va placa. :)

 

E vorba de o dieta pe baza de Iubire. Doctorita spune ca fiecare femeie are nevoie de iubire asa cum are nevoie de mancare. La fel cum sunt 2-3 mese pe zi (cu eventuale gustari intre mese) care sa ii hraneaca trupul, tot la fel trebuie sa fie si 2-3 mese de Iubire de-a lungul zilei.

 

Meniul contine 3 feluri principale:

 

1. Atentie. Fiecare femeie are nevoie sa-i fie acordata atentie, sa fie ascultata si mai ales sa fie inteleasa (pe cat e posibil sa va intelegem :roll: ). Secretul unei mese hranitoare bazata pe Atentie este contactul vizual. Atentia nedivizata prezenta intr-o conversatie in care cei 2 se privesc e cu mult mai hranitoare decat un "Da draga" debitat mecanic din cand in cand in timp ce te uiti la un meci de fotbal. :hi:

 

2. Afectiune. Aici e simplu... cheia fiind contactul fizic. Cu cat mai mult cu atat mai bine. Gesturile de tandrete nu ar trebui sa fie prezente doar in pat. Un sarut in fuga, o mangaiere in trecere sunt foarte eficiente in a oferi consistenta acestei mese.

 

3. Apreciere. Femeia din societatea noastra e un deja un fel de Wonder Woman, jongler iscusit ce reuseste sa tina in aer mai multe joburi: mama, bucatareasa, menajera, amanta si astea pe langa o slujba. Motive ca sa fie apreciata sunt destule. Cea mai simpla si adesea cea mai eficienta apreciere este simpla confirmare verbala a faptului ca noi barbatii vedem tot efortul depus. O lauda pentru o masa delicioasa, sau pentru modul in care reuseste sa tina in frau "dracusorii" sau pentru modul in care reuseste sa transforme casa intr-un camin, intr-un loc de cultivare a linistii si legaturilor stranse, un loc ce da sens vietii. Cuvintele vor fi mai apreciate decat cadourile.

 

Pe langa cele 3 feluri principale se mai pot administra si mici "gustari" sub forma unor multumiri scurte dar specifice. Un SMS sau un telefon scurt in timpul zilei ajung.

 

Acum, sunt constient ca implementarea unei astfel de diete e posibil sa ia ceva timp, sa necesite ceva efort constient DAR, zic eu, merita tot efortul.

 

Spunea cineva ca rolul principal a unei relatii este sa amplifice existenta umana. Sunt de acord, intotdeauna am trait la un nivel mai inalt atunci cand am fost intr-o relatie. Rolul unei astfel de diete e sa creasca putin nivelul de amplificare. :)

 

Doctorita mai spunea si ca principalul motiv pentru care o femeie isi inseala partenerul este foamea de iubire. Nu "cum arata" sau "cati bani are" sau reputatia amantului conteaza ci capabilitatea lui de a ii acorda Atentie, Afectiune si Apreciere, capabilitatea lui de a o hrani.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Foarte adevarat, doar ca daca ai face asta in fiecare zi, ar fi ca si cum ai venera o zeitate. Love diet consta mai mult in atentie reciproca si compromisuri reciproce, in opinia mea.

 

Intradevar, femeile au nevoie de o atentie exagerata, dar in ultima vreme, si barbatii au aceleasi nevoi.

 

un telefon scurt in timpul zilei ajung

 

Femeile si telefonul "scurt" e ceva foarte rar intalnit in ziua de azi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×