Sari la conținut
Forum Roportal
Mallorca

Blu-ray vs hd-dvd

Postări Recomandate

Care credeti ca va castiga? Si de ce?

Astazi am aflat ca Paramount si Warner Bros inclina spre Blu-ray, ceea ce reduce la 30% partea din piata a formatului hd-dvd, desi acesta din urma foloseste o tehnologie de producere mai usoara, ne-necesitand o retehnologizare completa.

Sau credeti ca este posibil sa supravietuiasca amandoua, fiind incluse in consolele PS3 / Xbox?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cred că utilizarea Blu-Ray include mult prea multă licenţiere, ceea ce va determina costuri ruinătoare. La fel cum s-a

Editat de harald

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pentru user-made content, codecul celor de la Adobe este intr-adevar bun. Insa aici vorbim despre pozitia "oficiala", a gigantilor industriei. Poate piata a fost la inceput reticenta in a accepta formatul dvd, dar am ajuns astazi sa vorbim despre zeci de mii de titluri lansate anual, doar in America.

 

La fel, degeaba se dezvolta H.264, daca studiourile scot filme pe discuri Blu-Ray, in format proprietar. Playerele produse se confomeaza primele. Este posibil sa vedem, peste cativa ani buni, ambele formate pe piata, integrate.

 

Just as a sidenote, succesul fulminant al topicului arata si cat de interesat este roportalianul de rand de tehnologie .. :o:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
.... vorbim despre pozitia "oficiala", a gigantilor industriei. Poate piata a fost la inceput reticenta in a accepta formatul dvd, dar am ajuns astazi sa vorbim despre zeci de mii de titluri lansate anual, doar in America.

Un gigant al industriei cinematografice poate impune tot ce doreşte, chiar dacă o face la costuri ruinătoare, aşa cum am mai spus. Philips a insistat cu Video 2000 p

Editat de harald

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nota editorului Slysoft (AnyDVD)

"Note to people considering to invest in HD media: Please buy HD DVD instead of Blu-ray. HD DVD is much more consumer friendly (e.g., no region coding, AACS not mandatory, no BD+). Don't give your money to people, who throw your fair-use rights out of the window."

 

Cu alte cuvinte BlueRay este mai putin flexibil din cauza protectiilor numeroase care implica evident un cost mai ridicat dar si un risc de incompatibilitate cu anumite cititoare cum ar fi cele care le putem cumpara pentru calculatoare.

Sa nu uitam ca anumite protectii aplicate CD-urilor audio, faceau ca acestea sa fie ilizibile in PC-uri sau chiar in cd-playere de masina, ceea ce este un pic cam penibil cand platim un disc original.

Marile studiouri sunt din ce in ce mai paranoice in ceea ce priveste piratajul si nu au nici un respect fata de consumator si fata de dreptul lui la copia privata. Din aceasta cauza ei sustin tehnologiile cele mai restrictive. De altfel din cauza lor exista tampita protectie HDCP

Consumatorii nu ar trebui sa permita sa li se impuna un anumit standard doar ca asa vrea un studio. Fiecare trebuie sa isi asculte bunul simt. La urma urmei, noi platim asa ca noi alegem.

Cu exceptia PS3, playere HD-DVD sunt mai ieftine si interactivitatea este mai buna decat la BlueRay.

Calitatea este identica pentru amandoua suporturile pentru ca sunt folosite acelasi codec-uri; initial calitatea la BlueRay era mai slaba ca era codata in MPEG2

 

Dupa parerea mea amandoua formatele ar trebui sa ramana pe piata; astfel se va crea concurenta si tehnologiile vor evolua. Probabil in viitor playerele vor fi capabile sa citeasca si HD-DVD si BlueRay

Editat de Argv

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Combo drives există, produse de LG, şi Samsung se pregăteşte şi el de lansare. Doar că au un pre+ de $1000+, ceea ce este mai mult dec
Editat de harald

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×