Sari la conținut
Forum Roportal
dan.guraliuc

Probleme la copierea de pe CD-ROM

Postări Recomandate

La copierea continutului unui CD, winamp-ul reda cu intreruperi, mai exact nu se mai intelege nimic din melodie. Mentionez ca HDD-ul are 7200 rpm si e pe IDE, iar sistemul e destul de performant (P4 3GHz, 1Gb RAM...).

Ma poate ajuta cineva sa repar acest lucru neplacut?

 

Va multumesc.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Probabil nu e activat DMA. Instaleaza toate driverele de la placa de baza si dupa restartare verifica sa fie setat DMA-ul:

Clicca dreapta pe My Computer, Properties, Hardware, Device Manager.

IDE/Atapi Controllers - Verifica la Primary si Secondary IDE channel/ Advanced Settings/ Transfer mode sa fie pus pe -DMA if available-

 

Daca persista, sa-ar putea sa fie problema cu o fisa IDE sau sa fi facut failbacca la un transfer mai lent (din cauza ca a mers incet cu ceva timp in urma). In acest ultim caz o sa caut instructiunile - apare cand scoti CDROM-ul fara sa inchizi Windows-ul, de exemplu

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Inainte de a constata aceasta problema, am incercat sa fac un virtual cd si intr-adevar, datorita unor erori de pe disc, a scazut f.f. mult viteza de citire. Sa fie oare acesasta cauza?

Am sa verific DMA cind ajung acasa. Dar daca e Oca ce mai fac?

Sa instalez din nou driverele de la placa de baza?

 

Multumesc mult.

Numai bine.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pai n-are cum sa fie oca, verifica si cat la suta din procesor e utilizat. Probabil ca ajunge la 100%. Poti muta CDROM-ul pe alta fisa decat HDD-ul, daca nu e deja. Si daca nu poti seta pe DMA, incearca sa stergi driverul ala de ATAPI/IDE (doar pentru CDROM) si sa restartezi - se va reinstala.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×