Jump to content
Forum Roportal
kostika2000

Miscarea raeliana

Rate this topic

Recommended Posts

pe scurt , miscarea raeliana a fost infiintata de Claude Vorilhon sau Rael in 1974 si se bazeaza pe teoria creationismului inteligent - si anume ca intreaga specie umana si viata pe pamant a fost creata de o alta civilizatie umana mult evoluata . Astfel se explica prezenta tuturor cultelor si se da o explicatie rationala continutului bibliei ; Site-ul oficial - www.rael.org ; Prin volumele intelligent design , geniocratia si meditatia senzuala se promoveaza un mod de gandire nou , lipsit de prejudecati si inhibitii . Toate volumele pot fi downloadate de pe site .

 

Spre deosebire de alte culte UFO ( scientologii , heaven's gate ) acestia aduc argumente mult mai plauzibile ; Dumnezeu ca fiinta atotputernica este desfiintat , dumnezeu de fapt se traduce in ebraica prin elohim care are sens de plural ; unul dintre sensurile acceptate este de " cei veniti din cer " ; de fapt si in biblie este folosit de multe ori pluralul " iata omul a devenit ca unul dintre noi "

sufletul nu exista acesta este de fapt ADN-ul , viata eterna "din ceruri" ( sau de pe planeta creatorilor ) se obtine prin clonare si transferul cunostintelor in corpul nou. Toata biblia abunda de ingeri ( angelos - mesager ) cu fatza de om , barbosi sau nu , pe alocuri vehicule zburatoare .

Toate detaliile , explicatiile se gasesc in volumul intelligent design de pe site .

 

Cam asta ar fi briefly ; intrebarea este daca au sau nu dreptate ; Cine aude o astfel de teorie va spune automat - " dar au fost si altii iar teoria dateaza inca din anii 50-60 .... si cu evolutionismul ce facem ? "

 

In general toti contactatii au incercat intr-un fel sau altul sa faca cunoscuta experienta fie prin carti sau diverse miscari ; Heaven's Gate de exemplu au procedat la o sinucidere colectiva undeva in anii 90 crezand ca sufletele le vor fi transportate spre o nava ascunsa undeva in coada cometei Halley

Ron Hubbard a infiintat scientologia in urma unor studii fara prea mare baza logica , in general fiind dominata de misticism . Multi dintre acestia se pot incadra poate in latura patologica, mitomaniei sau grandorii .

 

Teoria raeliana se izbeste in primul rand de 3 obstacole : oamenii cred in evolutionism , nu cred in extraterestri , si foarte putini cred in biblie ; deci e cam greu sa convinga pe cineva ; cu toate astea miscarea numara cam 70 000 de membri .

 

1. Evolutionismul initiat de Darwin este totusi numai o teorie , nedemonstrata nici intr-o mica parte ; drumul de la o celula simpla pana la om printr-un sir de accidente ? ce nevoie ar determina un animal terestru sa devina pasare atat de specializata zborului ? S-au descoperit picturi rupestre cu dinozauri ; exista fireste specializari , atrofieri transmise genetic ale indivizilor unei specii de animale dar pana la aparitia unor specii noi e cale lunga ; si unde sint rafinarile dintre specii ? au fost atat de neadaptate incat nu a mai supravietuit nici una ? greu de crezut . Bunul simt pune sub indoiala teoria initiata de darwin&huxley

Carbonul radioactiv functioneaza cu precizie undeva pana in cateva mii de ani deci ce-a fost acum 1 mil de ani nimeni nu poate zice .

 

2. Extraterestrii exista .... asta dupa lecturarea tuturor celor cateva sute , mii de cazuri de contact , abductie . Si aici exista alte contrateorii :

 

a ) toate contactele sint de fapt halucinatii provocate de experimente stiintifice ; deci cu alte cuvinte cineva ( un guvern ) se chinuie de prin anii 40 chiar de la inceputul sec. trecut , sa faca oamenii sa creada in extraterestri - nu exclus dar aproape imposibil . Undele radio , exploziile atomice au atras poate curiozitatea consatenilor cosmici

b) halucinatii , schizofrenie ceva mai posibil dar foarte greu de crezut ; toti cei contactati erau sanatosi .

c) mincinosii - sint destui care mint poate pt. bani dar au fost cazuri de contactati izolati de orice civilizatie si care nu au auzit de electricitate , radio sau extraterestri sub nici o forma .

 

Cateva cazuri celebre : http://en.wikipedia.org/wiki/Abduction_phenomenon

 

Antonio Villas Boas a prezentat dovezi post-contact ce confirmau povestea - arsuri provocate de radiatii , stare de rau specifica ; Povestea destul de jenanta nu i-a adus oricum nici un profit .

cazul Voronej din Rusia din anii '80 - 50 de persoane au asistat la acelasi fenomen ; in acelasi loc ; o farfurie zburatoare a rapit un copil sau ceva in genul .

Extraterestrii in general sint descrisi ca oameni , umanoizi , mai inalti , mai scunzi .

 

cazul Roswell a fost explicat cu proiectul Mogul cu baloanele care detectau bombardierele sovietice ; dar dupa 60 de ani cine ar mai fi avut vreun motiv sa minta ca a vazut o farfurie zburatoare in loc de o arma secreta . De la locul presupusei prabusiri au fost prelevate materiale cu proprietati foarte stranii necunoscute pana acum .

 

3. Biblia - este bazata pe fapte reale sau este o simpla colectie de legende ? greu de zis ; daca nareaza evenimente reale atunci singurul sens posibil e dat de raelieni .

 

In general raelienii promoveaza un nou mod de gandire new age prin care elimina toate prejudecatile inoculate de biserica si educatie primitiva care nu-si mai au rostul acum cand intelegem altfel lucrurile - timpul apocalipsei ( revelatia , intelegerea , ridicarea valului )

promoveaza clonarea ca posibila cheie spre o alta viata prin firma Clonaid ; Scopul final al lor este construirea unei ambasade in scopul relizarii contactului cu creatorii ;

Din pacate nu exista nici o dovada a intalnirii dintre Rael pe 13 dec 1973 cu liderul civilizatiei elohim .

Totul se bazeaza pe intuitie , face apel la bunul simt , poate logica . Rael pare a fi singurul Mesia anuntat in Biblie al acestei perioade , singurul Mesia cu un mesaj concret care se detaseaza oarecum de " falsii profeti " ; Intr-un film acesta afirma , fara ezitare , ca este frate cu Isus , ca a fost trimis pe pamant in 1946 pt. a raspindi mesajele si daca nu l-am prins pe Isus sa ne bucuram ca sintem contemporani cu el . Are oare dreptate ?

Mesajele poate pentru cei mai cultivati au lacune , floricele dar deschid o alta perspectiva asupra lumii si universului deci merita citite .

Daca raelienii n-au dreptate atunci cine are ? Cine poate prezenta o alta teorie la fel argumentata ?

 

pareri?....

Design_Inteligent.rtf

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1. Evolutionismul initiat de Darwin este totusi numai o teorie , nedemonstrata nici intr-o mica parte ;

...

Daca raelienii n-au dreptate atunci cine are ? Cine poate prezenta o alta teorie la fel argumentata ?

 

pareri?....

Partea asta cu "Evolutia este numai o teorie" este, din punctul meu de vedere, o tentativa directa de a spala creierele. Indiferent daca argumentul este adus de raelieni sau de crestini... denota o intelegere cu totul necorespunzatoare a metodei stiintifice.

 

cat despre partea cu "nedemonstrata".... incearca sa-i explici tu asta unei persoane care ajunge sa ia antibiotice de ultima generatie

 

un link pentru cei care vor sa inteleaga putin mai bine cuvantul "teorie" din teoria evoluitie.

http://www.religioustolerance.org/ev_stat.htm

Share this post


Link to post
Share on other sites

eu nu sint in totalitate in tema cu problema asa ca pt. detalii il puteti intreba pe liderul miscarii aici in Romania - Tomita Marinescu

Edited by kostika2000

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asa....si pe prima rasa de E.T. cine a creat-o? sa nu imi zici ca pe o planeta ,undeva in universul acesta au aparut intamplator cativa microbi....care mai apoi au evoluat .in E.T....incepe sa semene a teorie darwinista.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

e prea de tot :cheer::rot::clap::rot:

 

adica cum sa ne creeze extraterestrii ??...si pe ei cine i-a creat...planete si universul..cine ?? :flowers:

Share this post


Link to post
Share on other sites

cam slabuta propaganda la miscarea raeliana, .....pe alte forumuri.......se discuta foarte aprins pe tema acestui subiect.....cred ca pe acolo se incearca atragerea de noi adepti........

Share this post


Link to post
Share on other sites

am citit si eu cate ceva despre asta dat fiind ca m-am desprins curand de religii si misticism si optez pentru ceva LOGIC (sustin teoria logica a domnului Pavel Corut - Dumnezeu este Hiperconstiinta in intregul Univers si nu bagat intr-o icoana de lemn pictata) total diferit de miscarea raeliana. Ce mi s-a parut adevarat a fost partea cu catolicismul , ca Biblia spune despre marii preoti sa nu agoniseasca averi si etc, si ei tocmai asta fac. Orice neghiob isi poate da seama ca de fapt religia in orice forma a sa este un mijloc de manipulare .

 

In final , ce mi s-a parut amuzant a fost partea de inceput unde zice de "omuletul verde si farfuria zburatoare" :spiteful: . De acolo mi-am dat seama ca este o facatura . Apoi mai este si limbajul in care este scrisa cartea , modul in care descrie autorul conversatia ... este clar ca E.T este inventat de o minte umana , dupa cum a construit dialogul si termenii folositi.

 

Pe scurt , miscarea raeliana este o porcarie . La care se mai adauga faptul ca se sustine ca nu exista o Super Constiinta un , Dumnezeu sa ii spunem . Ci ca noi am fost creatia omuletilor si omuletii au fost creatii altora . E cel putin comica scena :beee: .

 

Va invit dragi colegi de forum , sa vizionati un film adevarat bazat pe conceptii logice si nu sa pierdeti timpul cu porcarii raeliene. Numele filmului este The Secret unii poate l-ati vazut deja . Cu toate ca nu face obiectul sectiunii forumului dar este mult mai util decat sa pierdeti timp inutil pentru porcarii raeliene :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intrati aici si dati Download http://ro.rael.org/download.php?view.85

 

Am gasit si alte mesaje de la fratii nostri extraterestri va rog sa nu le ignorati http://www.youtube.com/watch?v=58UW9gm-BU0

http://www.youtube.com/watch?v=MH8FoGgP3io

http://www.youtube.com/watch?v=MGetikWLbHs

http://www.youtube.com/watch?v=MGetikWLbHs&feature=results_video&playnext=1&list=PLBC29D10AAB807D51

 

Un mesaj de la Salausa din Sirius http://www.youtube.com/watch?v=33LQT5Nydqw

Si inca un mesaj aparut la o televiziune in Anglia in anul 1977

 

http://www.scribd.com/doc/40090895/Viata-pe-Geea

 

Un mesaj de la Salausa din Sirius http://www.youtube.com/watch?v=33LQT5Nydqw

Si inca un mesaj aparut la o televiziune in Anglia in anul 1977

 

http://www.scribd.com/doc/40090895/Viata-pe-Geea

 

Un mesaj aparut la o televiziune in Anglia in anul 1977

 

Un mesaj aparut la o televiziune in Anglia in anul 1977

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×