Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
roportal

Un nou virus infeacteza PC-urile

Recommended Posts

Numele virusului este MyDoom, Novarg si se raspandeste prin email. Daca primiti un email care are textul "The message contains Unicode characters and has been sent as a binary attachment" si titlul "Mail Delivery System", "Test" sau "Mail Transaction Failed" sa nu deschideti in nici un caz fisierul atasat. Daca totusi ati facut-o aici gasiti un program pentru dezinfectarea sistemului.

 

Eu am primit cel putin 20 de mail-uri cu virusul in ultimele 24 de ore.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sistemele infectate cu Mydoom au lansat un atac masiv asupra site-ului producatorului de software The SCO Group, blocand accesul pe site.Atacul DDOS (distributed denial of service) a inceput duminica la prima ora a zilei, cand sistemele infectate au urmat instructiunile de a trimite mesaje catre www.sco.com , supraincarcand serverele de Web ale companiei. Expertii antivirus au declarat ca este cel mai mare atac de tip DDOS inregistrat pana in prezent.  
Compania a facut public un anunt prin care se ofera o recompensa in valoare de 250.000 USD pentru informatii in urma carora autorul viermelui Mydoom.B va fi arestat si condamnat.  

 

Aceasta oferta face parte dintr-un program in valoare de 5 milioane USD, al carui scop este rasplatirea persoanelor care vor furniza informatii relevante in legatura cu autorii de viermi si virusi.  

 

Mydoom.B este asemanator cu viermele aparut la inceputul acestei saptamani, singura diferenta constand intr-o comanda care va declansa un atac de tipul DOS (denial-of-service) impotriva site-ului Microsoft si intr-o masura de siguranta pentr vierme, prin care se interzice accestul calculatoarelor infectate la site-urile marilor companii de antivirusi.  

 

Premium pus la bataie de Microsoft este oferit oricarei persoane are informatii despre identitatea autorului lui Mydoom.B, indiferent de tara de resedinta.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu deja ma uit la header-ul mesajului si in caz ca e unul din cele amintite si are marimea de aproximiativ 30ca il sterg automat.

 

Trebuie sa recunosc ca primul la-am deschis (chiar trebuia sa primesc de la cineva un fisier zip si cum fac totul automat fara sa gandesc prea mult). Cand am vazut ca e un fiser cu extenisa pif inauntru am inceput sa caut ce virusuri au aparut pe net si programe de dezinfectie. Se pare ca totusi nu mam infectat (bat in lemn).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×