Sari la conținut
Forum Roportal
Balance2007

Crăciunul - ce este

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Pai nu sunt deloc de acord. In primul rand, Craciunul cu toata tenta lui comerciala, este o sarbatoare frumoasa, si pe multi chiar ii face sa fie mai buni, mai generosi (chiar daca ii ia valul numai pe perioada sarbatorilor :jester: ). Daca am scoate tot fastul, nu ar mai fi sarbatoare! Ar fi parastas, nu sarbatorirea unei nasteri. O sarbatoare e o sarbatoare si trebuie sa arate ca atare. Apoi, Craciunul e unul din putinele momente cand lumea se mai gandeste la crestinism, la Isus, si isi ia un timp pentru asta. Printre cumparaturi, braduti si altele... Apoi, si asta e mai grav, Craciunul e pentru foarte multi singura legatura cu Isus, singurul lucru pe care il stiu despre el, ca s-a nascut atunci. Macar pentru cultura lor generala, si tot merita pastrata sarbatoarea. :good:

 

Bullshitul cu "e o sarbatoare pagana" nu ma intereseaza, bucuria si sarbatoarea din sufletul omului sunt universale. Si oricand e motiv de bucurie trebuie sa sarbatorim.

Editat de Enki
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Iti imaginezi cumva ca in noaptea de Craciun si in zilele urmatoare, cand burtile sunt pline de chestiile specifice sarbatorii si lumea mahmura dupa petreceri, se mai gandeste cineva la esente si principii? :good:

Depinde ce fel de lichide a consumat. :jester:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Asta contează !

 

Că sărbătoarea se suprapune peste una păg

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Craciunul este o ocazie pentru o familie sa fie impreuna, sa manance, sa bea, sa se bucure de viata...si o ocazie pentru comercianti sa faca profituri mari, pentru stat sa incaseze multi bani, etc...cam toata lumea are de castigat intr-un fel sau altul. Biserica si-a bagat si ea coada prin traditia asta cu craciunul ca si ei mai au de castigat din donatii...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

25 decembrie nu are treabă cu creştinismul. Hristos s-a nascut pe 1 Octombrie 7 BC.

 

Iar, problema pusă cu predica de pe munte, dovedeşte ignorarea si necunoasterea Scripturii, prin care Hristos este un fel de povăţuitor, sfătos, care ar fi bine să ascultam de sfaturile Lui, iar ce nu a vorbit El direct este ceva, aşa, scris de nişte oameni, care au mai facut greşeli pe ici şi pe colo.........

 

Hristos este Dumnezeu, TOATĂ Scriptura este Cuv

Editat de zexelica

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×