Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
roportal

Modificari taxe si impozite in 2005

Recommended Posts

In revista Capital am gasit modificarile care se vor face taxelor si impozitelor in 2005.

 

• Impozitul pe profit va fi redus, anul viitor, de la 25% la 19%. Plata impozitului pe profit va fi anualizata, dar vor exista si plati anticipate pe parcursul anului.  

• Deductibilitatea pierderilor aferente creantelor neincasate va creste de la 20 la 25%.  

• Impozitul pe dividende va creste cu 5%, ajungand la 10% pentru persoanele fizice si la 15% pentru companii.  

• Contributiile pentru asigurarile sociale vor fi diminuate pentru angajator cu doua puncte procentuale, de la 49,5% la 47,5%.  

• Cota redusa a TVA va fi diminuata de la 9% la 5% si se va aplica pentru carti, manuale scolare si proteze medicale.  

• Numarul de transe de impunere va fi modificat, de la cinci la trei. Cota minima de impunere a veniturilor populatiei va fi redusa de la 18% la 14%,cota de mijloc va fi de 26%, iar cota maxima, 38% (40% in prezent). Nivelul minim de impunere - 14% - ar urma sa fie aplicat unui venit lunar impozabil de pana la 2,7 milioane de lei, iar cel maxim, la putin peste 14 milioane de lei.

 

Dupa parerea mea ce se da cu o mana se ia cu cealalta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

dupa parerea mea e bine..oricum nu stiu ce se anunta rau in stirea respectiva ca totul pare a fi oca..si daca tot suntem aici, nu inteleg de ce mai comentati si atunci cand se reduc impozite..adica totusi, sa creasca nu e bine, acuma sa nici nu le micsoreze? oricum, fa o poza romaniei de acum, si uita-te la ea peste 3 ani..iti garantez ca va arata cu totul altfel..in bine..pa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut burger,

 

Nu am spus ca este ceva rau in stirea respectiva (chiar ma bucur ca in sfarsit mai scad si impozitele).

Eu ma refeream la faptul ca a crescut impozitul pe dividente.

Dupa parerea mea cea mai buna masura pentru redresarea economiei ar fi reducerea impozitului la capitalul reinvestit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

asa este..ar fi cea mai buna masura..oricum, ma sunt unele masuri foarte bune in cazul economiilor ca si cea rommaneasca..sa nu uitam de ce a crescut economia in ultimii ani, scaderea impozitului pe profit de la 38% la 25%..masura care se pare ca se va apica din nou, pana la 19%, foarte desteapta chestie sa zice..

capitalul reinvestit e o discuti vasta peste tot, inclusiv romania..oricum, unde sa-a redus impozitul la proffitul reinnvstit treburile au mers bine, iar i romana dn catee am vazut eu la tv se pare ca vor face acelasi lucru..

repet, peste trei ani romania nu va mai arata deloc ca si acum, pentru ca se va repeta chestia de la ungur de ex, sau de la sloveni, polonezi, cehi etc, si aume nne vom apropia fortat de economiile europene..ne va costa oleaca, vom aveea miscari de strada etc dar eu zic ca pe termeen lung e minunata situatia..

vb peste 3 ani:de pa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sper ca peste 3 ani sa fie o Romanie mai frumoasa si cu o economie puternica. Am vazut ce a facut pentru Spania intrarea in UE si sper ca se va intampla la fel si la noi.

 

Sper sa fim pregatiti fiindca scoaterea taxelor vamale va avea un impact foarte puternic asupra producatorilor (care deocamdata mai sunt protejati).

 

Eu cred ca Romania poate obtine cele mai mari venituri din turism dar pentru asta ne trebuie infrastructura ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Citat

--------

 

Dupa parerea mea ce se da cu o mana se ia cu cealalta.

 

-------- Si dupa parerea mea, oricum statul roman asta face cam de multisor, bineinteles, inafara cazurilor in care ia cu amandoua mainile. Dar, ideea este ca nu prea stimuleaza, dupa parerea mea, munca, sau mai bine zis salariul scriptic - deoarece impartirea in mai putine categorii a salariatilor va duce pentru unii inevitabil la cresterea impozitului, si atunci poate vor prefera sa declare mai putin pe statul de plata si mai ales obtinerea unor profituri de catre intreprinderi, ale caror administratori mai mult isi vor scoate banii la negru, inregistrand cheltuieli care poate nu erau necesare, decat sa dea 10% ca pers. fizice si inca 15% (sau cat era ca si companii).

 

Cat despre intrarea in UE, in mod sigura va produce schimbari majore. Uite, nu stiu pe unde locuiti voi, dar la noi incep sa vina masiv persoane din Ungaria atat pentru a faca cumparaturi, se pare ca la ei preturile au crescut infiorator, cat si pentru anumit servicii, indeosebi medicale (despre care, de altfel, eu nu prea am o parere grozav de buna)!!!!!!!!

 

Si cand te gandesti ca dupa revolutie si pana mai ieri mergeam noi la ei.......................... Asta Este!

Sa ne mai auzim!

Share this post


Link to post
Share on other sites

mi se pare o idee buna care va duce doar spre bine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De acord cu marina, poate chiar cu 8 maini, ca asemanari cu caracatita sunt destule :dee

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×