Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
deea_s

The invasion (Invazia)

Rate this topic

Recommended Posts

Nu am deschis acest topic pentru a schimba impresii despre cat de bun sau prost a fost acest film, pentru ca e de la sine inteles ca parerile sunt impartite si subiective,in functie de gusturile fiecaruia.

As dori sa dezbatem impreuna urmatoarele:Sa fie oare emotiile cele care-l fac pe om sa fie uman?Ne definesc sentimentele pana la urma?

Imaginati-va o lume "perfecta" in care oamenii sunt niste simple mecanisme incapabile de vreo emotie(nu se tem de nimic,nu

exista nici un motiv de bucurie,nimeni nu este capabil sa-i determine sa zambeasca sau sa lacrimeze)

Astept parerile si ideile voastre,indiferent daca ati vazut sau nu,acest film.

Edited by deea_s

Inteleg ca subiectul tau vizeaza fictiunea. Din nefericire nu am vazut filmul, iar pentru o atitudine obiectiva ar trebui sa abordez subiectul doar dupa vizionare. Insa, nu pot sa nu observ din comentariile tale ca pelicula aduce in lumina riscurile "resetarii" sensibilitatii umane. Dincolo de fictiune, sistemele totalitare au reusit o aducere la numitor comun a oamenilor, o reducere drastica a exteriorizarii manifestarilor, fapt ce duce la o forma particulara de autism.(probate prin studii de caz in medii restrictive)

Un duel elegant , echitabil, ma obliga insa la o cunoastere a subiectului propus.

Am ridicat manusa....

am vazut filmul.

e adevarat ca sentimentele ne fac umani. suntem si buni si rai, facem ordine dar ne lasam coplestiti si de haos. a ajunge la un asa stadiu de a nu mai avea sentimente inseamna sa fim indeajuns de intelepti pt. a ne purta cu respect unii fata de altii, dupa niste reguli ale unei societati pur rationale pentru a putea fiecare supravietui in lipsa sentimentelor, altfel am risca sa cream un haos si mai mare care ne-ar cuprinde devinitiv si ireparabil.

in film acele "entitati" fara sentimente, detinand mereu controlul asupra sinelui, functionau ca un intreg, altfel nu ar fi supravietuit.

noi oamenii, pt ca suntem fiecare un individ separat, suntem diferiti si doar sentimentele sunt cele care ne ajuta sa supravietuim, sa ne intelegem unii pe ceilalti (atat cat se poate).

deci: ori o fara sentimente dar cu o constiinta comuna, ori indivizi separati dar cu sentimente.

nu am vazut filmul, dar descrierile si comentariile voastre imi amintesc de un alt film pe care l-am vazut pe o tema asemanatoare(sper sa fi intuit bine)...Equilibrium se numeste...vizionati-l merita!!!

Imaginati-va o lume "perfecta" in care oamenii sunt niste simple mecanisme incapabile de vreo emotie(nu se tem de nimic,nu

exista nici un motiv de bucurie,nimeni nu este capabil sa-i determine sa zambeasca sau sa lacrimeze)

aia nu se numeste lume...poate cel mult lume animala...dar cred k e prea mult!

Am vazut Echilibrium,unde prezinta un guvern totalitar. Tot asa pot aminti V for Vendetta sau cartea lui Orwell

Anul 1848...

In Equilibrium e eliminat r

Edited by Kahila

Nu am deschis acest topic pentru a schimba impresii despre cat de bun sau prost a fost acest film, pentru ca e de la sine inteles ca parerile sunt impartite si subiective,in functie de gusturile fiecaruia.

As dori sa dezbatem impreuna urmatoarele:Sa fie oare emotiile cele care-l fac pe om sa fie uman?Ne definesc sentimentele pana la urma?

Astept parerile si ideile voastre,indiferent daca ati vazut sau nu,acest film.

Pana si lipsa teamei creaza sentimentul de curaj sau indiferenta

a incerca suprimarea sentimenelor din om nu ii ia omului umanitatea ci il opreste din existenta...moare

totul se bazeaza pe simtire, si cand atingi un lucru il asociezi cu un sentiment...deci in sine lipsa sentimentelor nu are sens din punct de vedere uman

nu numai ca acest lucru il face uman ci asta il si tine in viata, asta e caracteristica sufletului!

Am vazut Echilibrium,unde prezinta un guvern totalitar. Tot asa pot aminti V for Vendetta sau cartea lui Orwell

Anul 1848...

In Equilibrium e eliminat r

E 1984 cartea lui Orwell :lol2:

:think: Asa este :cheer: Am scris in graba..scuze...

Uman