Sari la conținut
Forum Roportal
CONSTANTIN*

"LA V

Postări Recomandate

bitdefender-ul e bun doar dupa ce-l cumperi ... in perioada de proba de 30 de zile nu face nimic ... eu folosesc avg-ul ...versiunea free...si sunt multumita de el...in sensul ca nu am probleme cu calculatorul din cauza virusilor... un virus nu mi-a mai gasit de cateva luni ... doar cativa "viermisori" micuti pe care i-a eliminat cu succes....

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Norton antivirus imi e cel mai bun, dupa ce am incercat AVG, MC AFEE,Bit Defender, Mechanics....

e singurul care a reusit sa ma scape de un brontok care mi-a infectat laptopicelul...in asa masura ca era sa-l arunc! :doh:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am eu un virus (de fapt worm) de care nu mai scap la servici...sa ii spunem "BlueStar"

Infectie:

- creeaza un task scvhost.exe care ruleaza la fiecare pornire a calculatorului.

- creeaza o aplicatie-fisier New.exe si folderul cu aceeasi denumire pe fiecare partitie a HDD dar si pe stick, camera foto, ipod, etc...si se autocopiaza pe medii de stocare neinfectate, sau de pe aceste medii pe calculatoare neinfectate.

- creeaza un fel de aplicatie bs.pif care schimba culoarea internet explorer si windows explorer intr-un bleu deschis spalacit, si adauga in bara cu meniuri (File, Edit, etc...) sigla BLUE STAR.

- creeaza vreo 5 intrari noi in registri, printre care atributul superhidden pentru a ascunde aceste fisiere-aplicatii.

 

Norton, FSecure, Nod32, BitDefender, avira nici nu au mirosit virusul. Symantec AntiVirus 10 il raporteaza ca W32.Silly.FDC, dar nu poate face nimic...si bineinteles, nu e virusul respectiv.

Kaspersky este singurul antivirus care ii vede aceste aplicatii si i le sterge, tinand virusul sub control. Problema este ca la fiecare minut virusul incearca sa le recreeze...si kaspersky da mesaj de virus gasit...si tot asa.

Daca intru in Task Manager si inchid manual aplicatia New.exe (apare ca un folder deschis, desi nu exista asa ceva), inceteaza si atentionarile de virus.

LA urmatoarea pornire, trebuie sa o iau de la cap. Am incercat sa sterg intrarile in registri si sa anulez executarea aplicatiei la pornirea calculatorului, si merge 1-2 zile. Dupa care apare iar.

 

Ei, nu astept vreo sugestie de la voi...va cer doar sa fiti foarte foarte atenti la stick-urile de memorie de la prieteni...

 

AAA inca ceva...am formatat calculatorul (doar C:\) si am reinstalat sistemul, dar virusul a ramas....probabil ca treb formatat totul....inclusiv stick-uri, memoria de la ap. foto, mp3 playerul, etc...

Editat de blue_wings

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×