Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
BananaAranciata

Creaturi mitologice

Recommended Posts

ei bine,sa va povestesc despre aceste creaturi:Capcaunii Un Capcaun este un monstru cu forma de om, imens si hidos. Ei se regasesc in multe povesti din folclor, fiind prezentati ca fiinte extrem de crude, care se hranesc cu carne de om. In mitologia romaneasca, Capcaunul apare ca un personaj supranatural, uneori cu doua capete, iar alteori cu cap de caine si trup de om.

 

In lupta, un singur Capcaun este mai puternic decat o jumatate de duzina de barbati obisnuitit. Capcaunul are mai mult de 5 metri in inaltime, iar corpul sau musculos este incoronat de un cap mic si bestial, apropiat de dimensiunea gatului. Bratele sale vanjoase au grosimea trunchiului unui barbat adult si puterea de a distruge peretii unei case. Picioarele lui sunt solide si neobosite, capabile sa poarte trunchiul sau greoi. Dintii sai sunt grosi si plati, asemanatori cu coltii unei bestii. Parul care ii acopera corpul este desirat, lins si unsuros. Desi Capcaunii sunt in general cheli, fata le este acoperita de par. Probabil, parul de pe fata are rolul sa impiedice pierderea hranei care scapa din gura sa lacoma.

 

Corpul Capcaunului este bine protejat impotriva tuturor elementelor din natura, pentru ca sub tesutul sau gros se afla o mare masa de muschi. Pielea sa este ca o platosa care se vindeca repede, fiind de doua ori mai groasa decat pielea oricarei fiinte. Oricum, cea mai importanta caracteristica a Capcaunilor sunt intestinele lor. Un Capcaun cu intestine dezvoltate este considerat sanatos si puternic, deoarece trebuie sa manance foarte mult pentru a ajunge la o asemenea circumferinta.

 

 

 

Cea mai importanta preocupare a unui Capcaun este mancatul. Insa, rolul intestinului este si acela de protectie, deoarece organele vitale ale Capcaunului sunt situate mai jos decat cele ale oamenilor. Aceste organe sunt acoperite de un ghem de musculatura care poate sa sparga si sa macine cu o forta teribila, permitand Capcaunului sa digere aproape orice. Pentru a-si proteja abdomenul, Capcaunii poarta o centura groasa, fcuta din metal, in care este incrustat simbolul tribului din care face parte. Centura este strans legata de talia Capcaunului printr-o curea rezistenta, in care isi tine armele si uneltele necesare pentru hrana. In afara de centura si curea, Capcaunii mai poarta si cizme solide, care ii protejeaza picioarele. Uneori, Capcaunii mai bogati isi confectioneaza armuri, insa majoritatea, atunci cand merg la razboi, isi acopera trupul cu tatuaje inspaimantatoare, pentru a intimida adversarii. Cand merg prin portiunile inzapezite ale muntilor, Capcaunii isi acopera corpul cu pieile animalelor pe care le-au devorat.

 

 

 

In general, fiecare Capcaun face parte dintr-un clan, impreuna cu care isi anihileaza prada. Membrii clanului il trag inapoi in pestera atunci cand este ranit, evitand astfel sa piarda prea mult sange. Cei care alcatuiesc un trib poarta bandane, tepi si tinte asemanatoare, iar maiestria cu care isi confectioneaza accesoriile este un indicator al statului pe care il ocupa

Share this post


Link to post
Share on other sites

eu tias zice parerea mea in leg ku kestile astea, da ai rade bine p seama mea asa k ma abtin:))...

sau...hai k zic pana la urma:))...eu krd k exista multe kestii, si asta include youkai, un fel d monstruletzi din folcloru japonez:P...da sper k nu ma ia nimeni de nebun:))...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×