Corydalis 0 Raportează post Postat Noiembrie 14, 2007 Ce puteti sa imi recomandati? De curand a cumparat mama o sticla dintr-un supermarket si sincer sa fiu are gust de ulei de moror :spiteful: (asa cred, ca ulei de motor nu am gustat pana acum :doh: ), scrie pa el ca e ulei rafinat din samburi de masline + ulei de masline extra virgin (si ca e produs in U.E str Nicolae Caranfil sector 1 Bucuresti. (oare cand o fi plantat maslini Nicolae :spiteful: ) P.S Nicolae Caranfil (1893-1978) este organizatorul retelei moderne de electricitate si gaze si a salbei de lacuri din Bucuresti . Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
otilia* 160 Raportează post Postat Noiembrie 14, 2007 Nu te speria,au mai patit si altii care au cumparat ulei de masline din supermarket. De preferat cumpara uleiul de masline ambalat in sticle inchise la culoare,extra virgin sau cumpara-l din exterior. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
-olivia- 2391 Raportează post Postat Noiembrie 14, 2007 sticla trebuie sa fie inchisa la culoare, continutul variaza cu nuante de verde (olive) pana spre maroniu, gustul trenuie sa fie un pic acid si cu puternic iz de maslina, dopul sticlei de pluta, eventual sigilat si la pret trebuie sa il simti ... Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Saharian 1567 Raportează post Postat Noiembrie 14, 2007 Secretul e : EXTRA VIRGIN Asta inseamna prima presare la rece - FARA ADAOS DE APA Restul sunt frectii Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
HellenaJ 4 Raportează post Postat Noiembrie 15, 2007 Daca se gaseste in Romania iti recomand:Carapelli sau Sasso.Sant doua marci de care sant foarte multumita aici. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Go!!! 5 Raportează post Postat Noiembrie 15, 2007 Uleiul de masline extravirgin L'Extra - Costa D'Oro, Italia. Are un gust puternic, specific , unora poate le displace. E foarte sanatos, natural, bun pentru salate , m-am obisnuit cu gustul si mi se pare cel mai bun! :spiteful: Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
-olivia- 2391 Raportează post Postat Noiembrie 15, 2007 Uleiul de masline extravirgin L'Extra - Costa D'Oro, Italia. Are un gust puternic, specific , unora poate le displace. E foarte sanatos, natural, bun pentru salate , m-am obisnuit cu gustul si mi se pare cel mai bun! :spiteful: e bun, si mie imi place am inteles ca esti invatata cu Italia, spune-mi marca asta se consuma si acolo ? e populara sau e un produs extra la ei ? ca pret pe piata noastra e ok, sunt doar curioasa in ce categorie de produs se incadreaza in Italia Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Go!!! 5 Raportează post Postat Noiembrie 15, 2007 e bun, si mie imi place am inteles ca esti invatata cu Italia, spune-mi marca asta se consuma si acolo ? e populara sau e un produs extra la ei ? ca pret pe piata noastra e ok, sunt doar curioasa in ce categorie de produs se incadreaza in Italia In Toscana se produce uleiul de cea mai buna calitate! Sticla are dop de pluta sigilat cu ceara, gustul este fructat, acid cam 4%. In Sicilia, gustul uleiului e mai puternic, iar culoarea mai verzuie. Pretul e intre 5 si 12,5 Eur per sticla de 0,5 l, Costa D'Oro fiind cam pe la mijloc ca pret, sau mai scump cu dop si sigiliu de ceara. Deci nu e prea scump. Dar mai sunt produse extra care la noi au preturi mai mari decat la ei, asa ca... Acolo numai ulei de masline se consuma, nu-mi amintesc sa fi vazut italieni folosind, inclusiv pentru gatit, altfel de ulei! :spiteful: Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
vali_ 89 Raportează post Postat Noiembrie 16, 2007 al mutawaset e facut in syria super bun si gustos Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
crocobaur 20 Raportează post Postat Noiembrie 16, 2007 (editat) In Toscana se produce uleiul de cea mai buna calitate! Sticla are dop de pluta sigilat cu ceara, gustul este fructat, acid cam 4%. In Sicilia, gustul uleiului e mai puternic, iar culoarea mai verzuie. Pretul e intre 5 si 12,5 Eur per sticla de 0,5 l, Costa D'Oro fiind cam pe la mijloc ca pret, sau mai scump cu dop si sigiliu de ceara. Deci nu e prea scump. Dar mai sunt produse extra care la noi au preturi mai mari decat la ei, asa ca... Acolo numai ulei de masline se consuma, nu-mi amintesc sa fi vazut italieni folosind, inclusiv pentru gatit, altfel de ulei! sa-l intrebi si pe italianul de rand despre pretul ''nu prea scump'' pe care-l pomenesti tu! :crazy: Editat Noiembrie 16, 2007 de L_Raven Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri