Sari la conținut
Forum Roportal
jet li

Despre mediul inconjurator

Postări Recomandate

Despre cei care spun ca protejeaza mediul cumparand produse "ecologice" :

 

Produse transportate mii de kilometri, or fi ele produse fara chimicale dar numai "ecologice" nu sunt. Produsele cu adevarat ecologice sunt alea luate de la tarani din piata, transportate pe distante scurte. Fiecare oras ar trebuii sa aiba o piata unde vin oamenii din jur cu lucruri proaspete, nu sa aduci cu avionul sau cu vaporul produse "proaspete" si "ecologice".

Taranii si pietele sunt insa pe cale de disparitie

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Exista in oras piata , unde vin producatori. Cel putin la noi vin cei din zona Hateg si vin si cei din zona Gorjului.

Unde ai cumparat ultima data patrunjel pentru ciorba?

Filmuletul? Prefer sa "no comment". :cheer: :doh:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

chestia asta cu alimentele ecologice si alimentele neecologice face parte din arsenalul de acoperire de piata si marketing al tuturor marilor companii transnationale, pe care le imita si companiile mici si tot asa si in final toata lumea ajunge sa cumpere mancare proasta, fie ca e asa-zisa ecologica, fie ca nu e ecologica pe fata. problema e dupa cum urmeaza: produsele ecologice se presupune ca sunt facute fara E-uri si alte prostii, numai din produse naturale, dar buba este ca acele produse naturale sunt modificate genetic, crescute cu fertilizatori chimici de toate categoriile in cazul plantelor sau hranite cu hormoni artificiali in cazul animalelor.

produsele crescute in gradina ta sau cumparate de la taranii care inca mai cultiva plantele si cresc animalele ca acu' 100 de ani sunt cele mai bune, insa din pacate sunt tot mai putine, iar lumea in viteza vietii de astazi consuma toata gama de porcarii alimentare cumparate de la fast-food sau hypermarketuri. hrana noastra e o victima colaterala a procesului globalizarii si e foarte greu, daca nu imposibil de facut ceva in privinta asta :doh:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pai atunci ar trebui ori sa ne apucam noi de agricultura........ori sa avem cunostinte care sa se ocupe de asa ceva.....ca sa stim ca mancam sanatos.......si eu sunt foarte satul de chimicale.........dar gasesc tot mai putine locuri cu hrana cu adevarat sanatoasa........nu stiu de ce am impresia ca prin fondurile europene pt agricultura.......se va chimiza total agricultura romaneasca........ca sa fie la standardele U.E.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×