Sari la conținut
Forum Roportal
sorin_82

Hepatoprotectoare

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Salut...

 

Recent am descoperit ca sunt purtator de virus B pe care il port de la varsta de 5 ani (momentan am 25). Am facut niste analize:TGO 22u/l, TGP 11 u/l, Ag Hbs (screening) 317,64, si inca 2 Ag HBe, si Ac HBe. Momentan sunt in faza de investigatii. Poate cineva sa imi dea un sfat?ce analize ar trebui sa mai fac?

 

Asa sa revin la subiect. Ce stiti de LIV 52 si de CATINOFORT? Ce hepatoprotectoare folositi? Sunt necesare in viata de zi cu zi?

 

Multumesc anticipat

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Hepato-protectoarele le pot folosi si persoanele sanatoase pt o mai buna protectie a ficatului impotriva diferitelor alimente grase, fumatului, alcoolului, stresului etc.

Momentan, eu folosesc Silimarina de 150 mg si merge bine. Daca doctorul ti`a recomandat altceva, urmeaza`i sfatul cu incredere.

Despre analize: tb. repetate cam la 3 luni in cazul nostru. Incarcatura virala (costa cam 4 - 5 mil) e cea care iti ofera cele mai multe informatii. Nu uita de transaminaze (tgp, tgo) si electroforeza proteinelor serice.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De la inceput vreau sa precizez ca hepatoprotectoarele nu sunt tratamente imoptriva infectiei cu virusul hepatic B (sau C sau D sau alti virusi), hepatoprotectoarele nu an nici un rol antiviral. Momentan nu stiu sigur ce rol au, dar cu siguranata antiviral nu.

 

Ca si definitie generala, hepatita insemna inflamarea a ficatului (sufixul "ita" reprezinta in medicina inflamatiile), hepatita b este o inflamare a ficatului datorata virusului hepatic b.

 

Dupa cum am spus, impotriva hepatitie b nu se recomanda un hepatoprotector, dar vorbind de hepatita in general trebuie sa mentionam ca acesta poate sa sa aibe si alte cauze in afara virusurilor (A,B,C,D, E,G) cum ar fi hepatita nonalcolica (Steatohepatita nonalcoolica) sau hepatita toxica sau hepatita medicamentoasa sau hepatita alcolica

 

Referitor la hepatitele nevirale (de exemplu la hepatita medicmentoasa), este recomandat in acest caz un hepatoprotector ?

hepatiotele se ccumuleaza, adica peste inflamatia produsa de virusul b se poate suprapune si o hepatita medicamentoasa iar rezultatul va fi o inflamatie mai mare.

care ar trebuii sa fie indicatia medicala pt un pacient cu hepatita b (sau c) care din diferite motive trebuie sa ia anumite menicamente care se stie ca sunt toxice pt ficat ? este un hepatoprotector indicat in aceste cazuri ?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna ziua,

cateva plante hepatoprotectoare naturale sunt armurariul, din care se extrage Silimarina, rostopasca, schisandra, papadia, anghinarea.

Fructele de armurariu au acţiune hepatoprotectoare, hepatoregeneratoare, antihepatotoxică, decongestivă, antiinflamatorie, coleretic-colagogă, antioxidantă. Efectul hepatoprotector este dat de silimarina care inhibă intrarea toxinelor

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu luati hepatoprotectoare daca nu aveti nevoie. Daca functiile hepatice sunt in parametrii normali, nu aveti nevoie de hocus-pocus (hepatoprotectoare).

In special, daca sunteti sub tratament antiviral (baraclude etc), NU luati hepatoprotectoare. Consultati-va cu medicul curant inainte de orice.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×