Sari la conținut
Forum Roportal
babs

Intoarcerea in tara

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Mie mereu mi se pare ca "patesc" mai multe lucruri neplacute in propria tara decat se intampla altora dar ma gandesc- poate exagerez. Si totusi :nu cred ca voi ajunge vreodata sa vorbesc de Romania sau de romani cu termeni negativi generali.

Cum spunea "Fercirea- peste tot , oamenii sunt cam la fel abordarile difera si felul in care te trateaza. Noi de exemplu suntem foartem cocheti, fetele pe strada sunt aranjate de parca merg (mereu)la nunta , barbatii (unii)deviaza si ei putin spre latura "cocheto-efeminat" si avem tendinta sa tratam omul dupa "prima impresie". Asa.................si suntem cam cu nasul pe sus. Poate ca si asta e - tot o impresie de moment.

Mai e ceva: cand cocheta_cochetul vor apela la servicii publice vor fi tratati nerespectuos de multe ori de catre angajati plafonati , nemultumiti si cu salarii mici. In Romania tot mai multe persoane devin nemultumite de nivelul de trai si asta se reflecta in exterior, refuleaza, ajung la un prag de la care respectul fata de ceilalti piere............

 

In rest...........Intoarcerea in Ro dintr-o alta tara...............nu prea inteleg comparatia. Romania are specificul ei, vei gasi rar seriozitatea neamtului, calitatea ceaiului englezesc pe terase, servirea ireprosabila de care beneficiezi in vacante platite scump........

That is (cp Gg)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

vi se intampla si voua? eu de fiecare data cand revin dupa o excursie intr-o tara straina in romania am impresia ca m-am intors intr-o tara a badaranilor :cheer:

asa este dar in 2 saptamani ne revenim complet ...sau poate devenim si noi badarani :)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

http://www.graiul.ro/2017/11/30/prin-ce-socuri-trec-romanii-cand-se-intorc-tara-dupa-ce-au-locuit-strainatate/

 

 

Am gasit acest articol foarte interesant, pentru ca deja dupa zeci de ani ca si romanii calatoresc unde vor, totusi apar probleme serioase la revenire.


Prin ce şocuri trec românii când se întorc în ţară, după ce-au locuit în străinătate

Eu nu am si n-am avut asemenea probleme oriunde am calatorit, ma acomodez foarte repede.  

In Romania doar cu traficul am ce am si niste maniere la granita si anumite locuri turistice pe care le evit.

Ma simt parca niciodata n-am plecat de acolo!!! 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Olga, pai tu vii că turist. Ia sa ramai in Romania de tot. Sa vezi că este altceva.

asa este dar in 2 saptamani ne revenim complet ...sau poate devenim si noi badarani smile.gif

Da, cam atâta durează. Dar tot nu îmi trece. Că mie dor de oameni normali și civilizați.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ca sa raman definitiv, niciodata n-am considerat, odata am hotarit sa plec de acolo, insa am prietene care au locuit in Elvetia vreo 35 de ani si s-au mutat inapoi in locul natal si n-au patit nimic.    Au venit la mine in vizita, au mers inpoi, nici aici nu aveau probleme.

Nu cred ca asa avea nevoie de spitalizare ca sa ma acomodez undeva.

Am vazut persoane din mai multe tari care aveau probleme in State cu acomodarea ... limba, traditii, case, vase, mancare, mobile, cu totul aveau o problema.   

 

Erau tinere din India veniti sa studieze la Universitate, dara n-au reusit ca au suferit probleme nervoase din cauza socului cultural, ca nu aveau la cine sa comande!!!

Acasa aveau servitori, eu am facut un timp munca voluntara, sa le iau de la aeroport si sa le duc unde au rezervat locuinta, erau din toate tarile planetei.

Astea din tarile exotice ma tratau ca pe un servant in primele secunde pana am lamurit problema. 

Am reclamat ca institutia trebuia sa atraga atentia ca asa ceva NU se practica aici. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

"ȘtiriDiaspora.ro a organizat în sistem hibrid a doua ediție a dezbaterii din cadrul proiectului "VEȘTI BUNE DE ACASĂ" în data de 29 septembrie 2023. Evenimentul a fost transmis pe platformele: DC News, DC News TV și Știri Diaspora și pe paginile de Facebook și canalele de Youtube ale acestora.   Aproximativ 50.000 de români au emigrat definitiv din România în 2022, conform datelor publicate de INS, aceasta fiind cea mai mare valoare a migrației externe definitive care s-a înregistrat în ultimii 30 de ani în România. De asemenea, cifrele oficiale furnizate de MAE arată că în diaspora sunt 5.7 milioane de români, însă neoficial există cel puțin 8 milioane".

*Numarul celori plecati este mult mai mare, insa dorinta de a se intoarce este mult mai mica decat anticipat de participantii la dezbatere.   De s-ar duce inapoi pocaitii cand aici nu le comanda nimeni!!!   Deschid case cu BABE castiga mai bine decat unu cu DOCTORAT, pe un dement cer cat vor, altfel nu-i acceptat.   Platesc taxe pe cat vor sa declare ca jumatate din costuri le accepta doar in numerar, nici in RAI nu exista asa posibilitati.  Infiinteaza biserici, mai aduna bani de la naivi, doritori de ajuns in Rai, etc.   

Le doare in pai'spe cat costa ceva undeva!!!  mai ales in romania.  Le duc acasa doar batranii sa moara ca este mai ieftin ingroparea si nu sint intrebati de ce nu le-a dus in spital pe cei dragi Desi sint ilegali toti angajatii, au DREPT sa aibe o sansa la tratament, dar nu ajung acolo.  Traiesc in sclavie majoritatea pe bani marunti ca si chiria e scazut din lefurile mizerabile.   Accepta orice acei cineva, ca acolo nu aveau acces nici la atat cand au plecat de acolo cu ajutorul acestori BOSS-uri.   

Multi bani au schimbat multe buzunare pana s-a ajuns la forma actuala afacerea profitabila!!!   

https://www.dcnews.ro/anomalie-pe-piata-imobiliara-cu-preturile-la-apartamente-mai-ales-pentru-romanii-din-diaspora-chirica-si-atunci-oamenii-isi-fac-altfel-calculele-privind-intoarcerea-in-tara_932311.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×