Sari la conținut
Forum Roportal
Stu'

O lume minunata !

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Acum 9 ore, Lucia N a spus:

Excelenta ideea ta de-a "reinvia" acest topic!

Stiti cu totii ca, in ciuda "varstei mele din buletin" :biggrin:, ma simt "vesnic tanara", asa ca o sa mai postez pe aci si, bineinteles ca o sa postez (sau nu o sa postez...) si pe alte topice, acolo unde o sa simt sa-mi transmit un punct de vedere.

Vreau sa va impartasesc faptul ca intelegerea la care am ajuns, pana la aceasta varsta (inclusiv si din punct de vedere spiritual), este aceea ca  "discernamantul" (asa "da", asa "nu") este  o binecuvantare data si ca in orice "situatie existentiala" primordial este Omul si nu Legea, mai ales cand este vorba despre "salvarea cuiva" (chiar si de el insusi).

  • Nu-s multi tinerei pe forum, esti intre ai tai, iar tu chiar esti o persoană calda si foarte plăcută, tânăra în spirit. Impartaseste ce vrei tu, nu vad de ce s-ar supăra cineva, eu, de exemplu, chiar dacă am credințe contradictorii credințelor altor persoane, nu ma deranjează niciodată sa citesc cum gandesc ele, atata timp cat nu doresc sa isi impuna punctul de vedere in mod agresiv, dimpotriva, cand vad ca dăruiesc ceva din toata inima, apreciez, vanitatea însă ma deranjeaza. :smile:
Acum 8 ore, Stu' a spus:

Nuuuuu...e Brisbane, a lui Evgheni Vodolazkin. Ma jur, un Dostoievski al trairilor. O recomand 100%

Dar poate am sa pun niste franturi si din ce scriu eu, daca tot ai spus :)

Ce inseamna sa ai rațiunea pe off! Tu pui poza unei cărți tipărite si eu te intreb daca e viitorul tau roman, mai caraghios de atât, nici ca se putea.:biggrin:

Dar vad ca tot raul a fost spre bine, da, sa postezi frânturi din ceea ce scrii, m-as bucura.

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Foarte faina.

Eu lucrez perioada asta pe un proiect care ii implica mult pe Socrate, Platon si Aristotel.

Balsam pentru suflet. Ii stiam eu, dar parca mereu in redescopar intr-o lumina si mai puternica, de fiecare data.

Socrate spunea:

,,Cunoaste-te pe tine insuti.''

Aristotel : ,, Suntem ceea ce facem in mod repetat ''

Platon vorbeste mult despre politica, coruptie.

,,Aproape toti cei care ajung la putere devin oameni rai.''

In ziua de azi s-a indus faptul ca nu exista raul - pentru ca nu-i asa- daca nu exista raul, ce rost , sens, sa mai existe binele.

Si vad tot mai multi oameni care refuza conceptup de bine si rau, valoare si non-valoare - relativizandu-le. Binele meu nu e si binele tau, nu-i asa?

Ei, doar ca Einstein insusi, parintele oficial al relativitatii ( ca de ea au vorbit in alte cuvinte cu multi si cu mult inaintea lui) - spune asa :

,,Relativitatea se aplica la fizica, nu la etica. ''

Am prieteni care s-au indepartat de mine pentru ca vorbesc prea mult despre valori, etica, morala, ezoteric, exoteric, filosofie temporala si atemporala. Si nu de ieri de azi. 

Si mai cred ca singura sansa pe care o mai avem e sa ne exersam valorile, pana devenim cu adevarat oameni mai buni. 

Uite ce ganduri mi-ai iscat cu poza de mai sus, draga Fiero :)

Editat de Stu'
  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

"O mică poveste:
Un om suferea tare mult că nu are destul pământ pentru a lăsă copiilor. Acesta s-a dus la zeița pământului și a rugat-o cu lacrimi în ochi să-i îndeplinească dorința de a avea pământ pentru copiii săi. Această i-a spus:
'este răsărit acum. Până la apusul soarelui, întreg terenul pe care ai pășit va fi al tău'
Zis și făcut. A început să alerge. La un moment dat și-a dat seama că e mai mult decât de ajuns terenul pe care mersese pentru familia să. Dar și-a adus aminte că în scripturi scria că ai nevoie de pământuri pentru următoarele 7 generațîi. Așa că a alergat mai mult. După ce a parcurs drumul necesar pentru cele 7 generații să de bucure, s-a gândit: "Dar a 8a generație?" Așa că a fugit mai înainte pe dealuri. La un moment dat, aproape de apusul soarelui, văzu un lac. S-a gândit că se va duce acolo și se va scălda în el. Dar dintr-o dată corpul i-a cedat și a căzut mort. 

La fel facem și noi. Nu ne permitem să ne bucurăm de moment datorită lăcomiei. Vrem să acumulăm, să devenim cineva și uităm să trăim. Dacă trăieșți pentru a acumula, iartă-mă că-ti spun, dar mereu vor apărea coflicte în tine. Spun să copilarim, dar nu în sensul de a ne preface că suntem copii, ci de a fi copii! Exact. Îți spun să gândești cu inima. Nu va exista dualitate, conflict. Doar iubire.

Tic-tac-ul acela de la tine din piept este cel ce îți decide mulțumirea la finalul zilei. Așa că ai grijă de el!"

 

Editat de Fiero
  • Like 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×