Sari la conținut
Forum Roportal
egreta alba

Leucocite putine..

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Stiti cumva o metoda de crestere a numarului de leucocite?

Am leucocitele f mici si ma gandeam ca poate exista vreun ceai sau vreun aliment care sa ajute..

Altfel se pune problema de reducere a schemei de tratament si nu prea vreau sa ajung acolo..

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Draga Egreta, scaderea nr. de leucocite este una din reactiile adveres ale tratamentului. Dar nu intra in panica, fa tot posibiulul sa nu opresti interferonul. Cauta pe google ceva detalii despre leucocite si eventual sfatuieste-te cu medicul de familie in adoptarea unei diete speciale. Orice ar fi NU CEDA! Lupta si nu opri tratamentul. Eu am dureri cumplite de oase dar strang din dinti si merg mai departe. Fruntea sus si sanatate maxima.

Bunul Dumnezeu si Maica Domnului sa te aibe in paza!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Egraeta,

 

Uite ce am gasit eu despre leucocite :

 

 

Analize hematologice (hematocrit, formula leucocitara, timp de coagulare, analiza grupelor de sange, etc.)

 

Generalitati

 

Sangele omului este compus din doua elemente esentiale: partea lichida alcatuita din apa, din substante organice si minerale solubile si partea solida alcatuita din elemente celulare (globule rosii, globule albe si trombocite). In situatia in care sangele recoltat din vena pacientului este introdus intr-o eprubeta se coaguleaza dupa cateva minute. Apoi acesta se separa intr-un strat lichid, superior, care se numeste ser si intr-un strat inferior, solid care este cheagul. Daca in eprubeta in care s-a recoltat sangele se adauga o substanta anticoagulanta (prin care se impiedica coagularea sangelui) atunci sangele nu se mai coaguleaza, dar se separa tot in doua straturi: stratul superior, lichid constituit din plasma si stratul inferior, solid, constituit din elementele celuare necoagulate.

Din aceste doua componente ser si plasma sanguina se vor efectua principalele analize medicale biochimice si serologice. Din elementele celulare sanguine se realizeaza analizele hematologice. Analizele hematologice cerceteaza numarul, forma, caracteristicile si compozitia elementelor celulare ale sangelui.

 

Hematocritul

 

Reprezinta masa de hematii (globule rosii) dintr-un anumit volum de sange. Procedeul consta in recoltarea sangelui dintr-o vena, apoi acesta se combina cu o substanta antiocoagulanta si se repartizeaza intr-un tub de sticla foarte ingust, care se centrifugheaza puternic la o centrifuga. In urma acestei operatii se observa separarea sangelui in stratul superior (plasma) si stratul inferior, format din globule rosii, care constituie hematocritul.

Hematocritul se poate defini ca fiind volumul stratului de globule rosii (in procente) fata de volumul total al sangelul din tubul de sticla.

Valori normale ale hematocritului:

- la barbati = 40-48%

- la femei = 36-42%

- la copii 2-15 ani = 36-39%.

Cresterea hematocritului se intalneste rar, cand se pierde multa apa din corp prin transpiratie, prin febra, prin varsaturi (deshidratare) precum si in boala care se caracterizeaza prin cresterea exagerata a numarului de globule rosii (poliglobulie).

Scaderea hematocritului se observa in anemii, in pierderea de sange sau cand se consuma multe lichide inainte de recoltarea sangelui. Hematocritul, alaturi de numaratoarea globulelor rosii si de dozarea hemoglobinei, ajuta la punerea unui diagnostic mai precis de anemie.

 

Hemoglobina

 

Culoarea rosie a sangelui, respectiv a globulelor rosii este data de o substanta chimica care contine un pigment pe baza de fier, numit hemoglobina. Aceasta substanta are capacitatea de a fixa oxigenul din aer la nivelul plamanilor, pe care apoi de a-l transporta in tot organismul, la celule.

Scaderea cantitatii de hemoglobina indica o anemie si acest fapt se datoreaza fie reducerii continutului globulelor rosii in hemoglobina, fie scaderii numarului de globule rosii. Sunt oameni cu un numar aproape normal de globule rosii, dar acestea contin hemoglobina putina, situatie care se intalneste in asa-zisele anemii hipocrome. Exista si cazuri de anemii hipercrome, in care cu toate ca sangele contine hemoglobina in limitele normale, anemia se datoreaza scaderii numarului de globule rosii (hematii). Hemoglobina se exprima fie in procente la 100 ml sange, fie in grame la 100 ml sange.

Valori normale ale hemoglobinei:

- la barbati = 13-16 g la 100 ml sange

- la femei = 11-15 g la 100 ml sange.

 

Numaratoarea hematiilor (eritrocitelor)

 

Globulele rosii pot fi numarate la microscop. Pentru aceasta este nevoie de o picatura de sange recoltata de la un deget sau din vena. Numaratoarea se face pe un volum foarte mic de sange, iar rezultatul se raporteaza la 1 mm cub de sange.

Valori normale ale numarului de globule rosii:

- barbati = 4,2-5,6 milioane pe 1 mm cub

- femei =3,7-4,9 milioane pe 1 mm cub

- copii (1-5 ani)= 4,5-4,8 milioane pe 1 mm cub.

O scadere sub 4 milioane de eritrocite la barbati si 3,5 milioane la femei indica o anemie, care trebuie tratata. Anemiile sunt produse de numeroase cauze: pierderi mari de sange (hemoragii), boli infectioase acute si cronice, boli produse de paraziti, intoxicatii cu diferite substante chimice, lipsa de fier si de vitamine, subalimentatie etc.

Cresterea numarului de globule rosii peste 5,5-6 milioane pe 1 mm cub se intalneste in pierderile mari de apa (deshidratare) si in poliglobulie (eritrocitoza), boala rara.

 

Numaratoarea globulelor albe

 

Tehnica de numarare a globulelor albe (leucocite) este similara ca si in cazul globulelor rosii, dar numarul leucocitelor din sangele uman este mult mai mic.

Valori normale ale numarului de globule albe:

- la adulti = 4000-8000 pe 1 mm cub

- la copii (1-6 ani) = 4000-1000 pe 1 mm cub.

Un numar crescut de leucocite (leucocitoza) se intalneste in infectiile acute cu microbi sau paraziti, in infectiile cronice si in general in toate bolile insotite de febra. Leucocitoza este un mijloc natural de aparare a organismului deoarece prin mobilizarea unui numar mare de leucocite care au rolul de a ucide si fagocita microorganismele patogene, organismul lupta impotriva infectiilor. Un numar foarte crescut de leucocite peste 20.000/mm cub se intalneste atat in ale bolile sangelui cat si in infectii deosebit de grave, peritonite, septicemii, etc.

Scaderea numarului de leucocite sub 3000/mm cub se intalneste in unele infectii cu virusuri, in anemii, organisme tarate fara capacitatea de a mai lupta impotriva infectiilor, in imbolnavirea maduvei osoase

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu ai de ce Egreta,

 

Sper sa-ti fie de folos, incearca sa nu te mai stresezi atat si iti va fi un pic mai bine.

 

Sper ca in curand sa-mi dai vesti bune ca ai NEDETECTABIL si ca nu faci acest sacrificiu mare degeaba.

 

Numai bine iti doresc si sanatate maxima. Pupici :good:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

am redus pana la urma schema de tratament, decat sa ajung sa-l intrerup...am facut doar jumatate din interferon.

am ajuns la 1,88 leucocite, fata de 4 cat e minim...

am luat si imunostimulator pe baza de echinaceea, am mancat polen la greu...degeaba, acum am inceput sa iau C-med 100...sper sa functioneze...as mai avea inca 4 luni de tratament!

va salut pe toti

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

buna egreta alba ,

imi pare rau ca ai redus tratamentul . Eu am fost in aceeasi situatie, mi-au scazut leucocitele si trombocitele .

Am luat C-med100 si am baut zilnic sucuri naturale ( morcovi , citrice si intr-o perioada sfecla rosie ). Sfecla o combinam cu lamaie . Mai am 7 injectii , a trecut repede . La inceputul tratamentului am intalnit persoane in spital care mi-au spus ca luna a 8 este mai greu de trecut fata de celelalte luni , si la mine s-a adeverit, dar cu ajutorul bunului Dumnezeu am trecut si peste acea perioada.

Sanatate multa, nu descuraja , gandeste-te ca cineva ne iubeste , acolo Sus .

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu am luat Imunal, in Chisinau/Moldova se gaseste liber in orice farmacie si e 80% pe baza de echinaceea, 20% aclool etilic. Pe la 3 luni am avut 2 nivelul eritrocitelor, si chiar dupa o saptamina de imunal era 3.5, peste 2 luni - 5.6. Si pina la sf. de tratament a fost bine.

 

am redus pana la urma schema de tratament, decat sa ajung sa-l intrerup...am facut doar jumatate din interferon.

am ajuns la 1,88 leucocite, fata de 4 cat e minim...

am luat si imunostimulator pe baza de echinaceea, am mancat polen la greu...degeaba, acum am inceput sa iau C-med 100...sper sa functioneze...as mai avea inca 4 luni de tratament!

va salut pe toti

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

merci nico, succes depin cu tratamentul!

 

nick, am aflat de imunal mai demult, tot de la tine...am cautat peste tot, nu se gaseste la noi asa ceva, asa ca am cautat sa iau ceva pe baza de echinaceea..

alcoolul etilic din compozitia imunalului nu dauneaza ficatului?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×