Sari la conținut
Forum Roportal
Corydalis

Manevre militare ruso-chineze in Ural

Postări Recomandate

Tarile membre al Organizatiei de Cooperare de la Shanghai - din care mai fac parte Kazahstan, Kargazstan, Tadjikistan si Uzbekistan - au deschis focul asupra a 1000 de "teroristi"

Cele sase tari membre ale Organizatiei de Cooperare de la Shanghai (China, Rusia, Kazahstan, Kargazstan, Tadjikistan si Uzbekistan) au executat, manevre militare comune, fara precedent. Pentru prima data, toate cele sase state membre ale Organizatiei de Cooperare de la Shanghai (OCS) s-au implicat in demonstratii de acest gen. Presedintii celor sase tari au asistat la exercitii. Fondata in 2001 si avand ca obiectiv lupta impotriva terorismului si separatismului, OCS este adesea perceputa ca un mijloc de contracarare a influentei americane in Asia Centrala, o regiune strategica si bogata in hidrocarburi.

 

Potrivit scenariului experimentului OCS, la semnalul de incepere a operatiunii, militarii au deschis focul asupra a aproximativ 1000 de "teroristi" care au ocupat un sat si au luat ostatici dintre persoanele care incercau sa treaca o frontiera din apropiere. In timpul "confruntarilor" de la sol, avioane de vanatoare si elicoptere au survolat zona. Presa rusa nu a ezitat sa stabileasca o paralela cu revolta din mai 2005, de la Andijan (Uzbekistan), a carei represiune de catre fortele de ordine a fost dur criticata de Occident.

SURSA

 

Sa fie acest OCS un viitor adversar al NATO?

post-74799-1187451656_thumb.jpg

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×