Sari la conținut
Forum Roportal
Corydalis

Operatie masea

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Am si eu o problema

Am fost azi la stomatolog si am zis sa imi scot o masea (nu ma doare), sa curat tartru .etc.Stomatologul s-a uitat pe radiografie si a zis ca e nevoie de operatie pt a scoate acea masea(pt ca e posibil sa se desprinda sinusul) si m-a trimis la Facultatea de Medicina Dentara de pe Calea Plevnei.

Maseaua ,de fapt radacina ei care e acoperita de gingie e sus( nu stiu cum sa ma exprim este a doua dupa canin in partea dreapta) si asi dori sa stiu daca imi va taia obrazul pt a ajunge la radacina pt ca nu vreau acest lucru sa mi se intample, mai bine nu fac operatia (am vazut la niste cunoscuti care au avut de scos masele dar de jos ca atunci cand au facut operatie li s-a taiat obrazul)

Merci anticipat

Cred ca nu am postat unde trebuie, rog un moderator sa o mute la sectiunea Stomatologie :lol:

Editat de Corydalis

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De ce nu incerci la un alt dentist? Si eu am avut o problema cu o masea si nu au vrut sa o scoata. Pana la urma am merg la un alt dentist si mi-au scos-o fara probleme.

E adevarat ca sunt foarte multe probleme si este foarte riscant .. dar nu strica parerea altui dentis.

Editat de ClassicAlina

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mergi fara grija ca nu te va macelari nimeni! :D

 

La Facultatea de Stomatologie - chirurgie maxilo-faciala se face, dar nu-ti va taia nimeni obrazul doar pentru un premolar! :lol: Cunostintele tale au avut altfel de probleme, nu doar o simpla extractie.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Al doilea dinte dupa canin de fapt nu e o masea ci e premolarul 2. Mai rar premolaru 1, dar premolarul 2,molarul 1 si molarul 2 superiori vin in raport cu planseul sinusului maxilar si da,de obicei trebuie sa se aibe grija cu extractia acestor dinti sa nu se deschida sinusul maxilar(nu-mi place exprimarea "sa se desprinda sinusul" - sinusul e o cavitate pneumatica,n-are cum sa se desprinda), sau daca e vorba de resturi radiculare sa se aibe grija sa nu le impinga direct in sinus cand se face chiuretajul, ca iar nu e de bine.Nu stiu daca neaparat chirurgii BMF se baga la asta,dar un chirurg dento-alveolar te rezolva destul de usor...n-are de ce sa iti taie obrazul... :flowers: (din cate stiu eu nici macar in cazul sinuzitelor cand se face drenajul nu-ti taie obrazul , abordarea sinusului maxilar se face tot pe dedesubtul obrazului, d-apoi pentru un amarat de premolar...)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×