Sari la conținut
Forum Roportal
donazz

Poveste despre America

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

America inca reprezinta pentru romani un vis poleit cu aur iar fascinatia pentru Tara Tuturor Posibilitatilor se mentine la aproximativ aceeasi intensitate indiferent de situatia politica, economica sau sociala din Romania.

 

Multi dintre noi nu stiu de ce au ales sa vina aici. Dar cei mai multi stiu exact de ce au ales sa ramina. O viata mai buna? Un viitor stralucit? O masina mai frumoasa? Invidia vecinului din cartier? Uneori explicatia e mult mai simpla. E saminta de aventurier din fiecare, cautatorul de aur, de pamint nou si vise care exista in toti.. Uneori diferenta dintre aici si acolo e doar ca acolo e mai departe.

 

Actul emigrarii e o experienta personala. Integrarea intr-o lume complet noua cu reguli si cultura diferite te arunca uneori intr-o mare de confuzie. Poveste despre America vorbeste despre o experienta personala in Lumea Noua. O poveste care incearca sa ne elibereze de prejudecati si legende privind lucrurile obiectiv, atit cit poate cineva sa priveasca obiectiv ceva care-l priveste personal.

 

Initial Poveste despre America a fost doar un simplu jurnal de calatorie, o suma de povestiri menite sa hraneasca curiozitatea prietenilor si cunoscutilor dintr-o singura lovitura plasata pe calea postei electronice. Intre timp moda si tehnologia si-au dat mina peste ocean si impreuna cu ce era deja scris au dat nastere blogului cu acelasi nume.

Blogul http://poveste-despre-america.blogspot.com/ cuprinde aventurile unui roman in America si are ca singur defect major faptul ca nu a reusit nici pina acum sa raspunda la o intrebare simpla: unde e mai nashpa?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

A fost odata o America, America de acum este o himera ca tot occidentul in prag de globalizare !

Si eu scriu despre decaderea societatii capitaliste, in special despre manipularea individului prin inocularea noilor scari de valoare (misto exemplul tau cu plaja din Florida vs salariul mai mare din Chicago).

 

Uite aici clateste-ti ochiul si mintea - racoreste-te:

 

Era Pinguinului

Sistemul - Rapirea Libertatii Tale

Noul Om in Noua Societate

 

A, si mai important decat toate chestiile de mai sus ar fi interesant sa stii ca * fractional reserve banking reprezinta procedeul prin care o banca are voie legal sa imprumute oamenilor bani pe care nu-i are fizic in seif. Bancile au voie legal sa imprumute pana la de 10 ori mai mult decat au fizic in seif uneori se ajunge pana la 30 de ori (SUA). Astfel banii apar din nimic.

 

Bancile au legal dreptul sa creeze din nimic 90% din banii pe care ti-i dau tie pe credit si la care tu platesti dobanda - hotie pe fata. Tu ajungi sa platesti dobanda la niste bani pe care banca nu-i avea inainte ca tu sa-i ceri prin credit. Nu numai ca ei justifica "tiparirea lor digitala", dar daca tu nu-i achiti in timp pierzi bunurile in cauza - in acest fel bancile detin aproape totul.

 

Legat de asta ai aici un filmulet sa intelegi si mai bine ce se intampla : Money Out of Debt

 

Dupa primele 20 de minute o sa iti fie super clar. Iar adevarata piesa de rezistenta (eu zic sa iei un calmant inainte de film) este frumusetea asta :

 

 

Astia ne fura la drumul mare, iar noi am ajuns sa pay our governments to let us park in the street ! Mai mult au de gand sa ne taxeze si aerul (ca cica poluam cu bioxid de carbon cand respiram si cand tinem televizorul in priza) ! In fine o taxa in plus nu va face decat sa se escaladeze consumul, preturi si mai mari ca sa acopere noua taxa, mai multa munca, mai mult consum - minti de reptile proaste ce au politicienii astia... Oricum vezi filmuletele ca sa stii si tu in ce rahat de sistem bancar traim si cine sunt "arhitectii, zidarii si calfele" din spate !

Editat de Schimbarea Perceptiei

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Seara buna donazz ! Felicitari pentru stilul tau efervescent si spontan ! Imi place mult . Am citit o parte din povestile tale, incepand cu 2004. Nu pot efectiv sa merg la culcare . Nu ma pot opri din citit :cheer:) Asa ca m-am inregistrat ca sa pot sa-ti comunic asta . Te-ai gandit sa publici ? Ar arata frumos in format de carte adevarata, cu miros proaspat de tipografie. Eu cred ca ar fi un succes ! Continua ! O zi cu soare !

 

Si eu scriu, deocamdata pentru mine . Ermis

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Azi de dimineaţă, dorind să citesc o informaţie, am intrat pe site-ul N.A.S.A, care e o agenţie a Guvernului Statelor Unite, şi cu suprindere citesc că..."Due to the lapse in federal government funding, this website is not available".

 

Apoi, nedumerit, am mers pe site-ul Guvernului S.U.A., unde văd o altă surpriză: "Due to a lapse in funding, the U.S. federal government has shut down". Adică, din cauza lipsei de finanţare, Guvernul Statelor Unite...s-a închis ! imao.gif

 

Situaţia e în continuare aşa: Guvernul american a închis prăvălia ! blink.png

 

 

Pe urmă m-am interesat cum stau lucrurile, şi am găsit că dacă există cazuri în care Guvernul S.U.A. nu reuşeşte să treacă legi prin care să finanţeze agenţiile guvernamentale, acesta, Guvernul, se închide.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

pravalia Americana e inchisa de vreo 2 saptamani, abia acum ai aflat?

 

 

visul american my ass

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

pravalia Americana e inchisa de vreo 2 saptamani, abia acum ai aflat?

 

Da, pentru că doar azi am văzut că website-urile agenţiilor guvernamentale nu mai erau funcţionale, deşi m-am uitat şi în zilele trecute pe ele, când mergeau.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

E categoric o masura buna. O parte a functionarimii sta acasa fara salar, evident, pana isi revine economia. E alternativa optima la disponibilizari in randul raului necesar care e administratia de stat.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

O parte a functionarimii sta acasa fara salar, evident, pana isi revine economia. E alternativa optima la disponibilizari in randul raului necesar care e administratia de stat.

 

Să ne aşteptăm la ....imigranţi americani în România ?! Un salar de 300 de parai pe lună, e mai bun decât nici un salar. smile.png

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×