Jump to content
Forum Roportal
mihalache_ion

Modificari auto

Rate this topic

Recommended Posts

Sunt foarte multe lucruri de stabilit: dimensiunile, posibilitatile de prindere pe blocul motor si caroserie, cuplarea axelor planetare,etc. Sigur, ai nevoie de documentatie detaliata, despre motor, cutie si caroseriile celor doua modele.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu imi dau seama acum exact cum vine cutia de renault 18 dar in orice caz se poate.poti face o carcasa intre motor si cutie ce copiaza pe o parte motorul si pe cealalta cutia .Exemplu : se foloseste asa ceva la montarea unui motor vw cu cutie de dacie.

apoi trebuie sa ai grija la planetare ,priza din cutie

daca mai vrei ceva detalii sa spui

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am avut o cutie de renault 21 (diesel) pe dacia an 1977. Diferenta a fost ca sa-a trecut de la planetare lungi la cele scurte (oricum dacia din 92 probabil are scurt).

Va fi problema cu adaptarea timoneriei, comanda se executa prin doua tije si exista doua posibilitati: reconstruirea podului pedalier sau trecerea unei tije de control prin cabina (inestetic). In plus, opritorul de marsarier sa-ar putea sa nu mai functioneze.

Concluzia e ca poate fi adaptata, dar cu siguranta vor fi unele din aceste efecte secundare: zgomot marit in habitaclu, vibratii marite, -smucituri' la plecare sau modificarea turatiei in viteze inferioare, etc. Ma rog, depinde si de mesterul care o executa.

Cote pentru adaptare nu sunt sau schite/scheme, totul depinde de ingeniozitate si prezenta de spirit. Adica, fiecare cu ideile lui :cheer:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×