Sari la conținut
Forum Roportal
Brindusa

Miopie, operatie laser?

Postări Recomandate

Salutare!

 

Ma intereseaza si pe mine subiectul.

Am miopie -4 la ambii ochi si este stagnanta de ~10 ani (am 28 de ani).

Ma gandeam ca as putea sa operez ambii ochi ca sa scap de blestematii de ochelari - lentitlele de contact nu m-au atras niciodata...

 

Ce clinica recomandati din Bucuresti?

Am gasit referinte bune pentru AMAOPTIMEX si OCULUS.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mie mi-a recomandat un prieten clinica Oftalmestet si am fost foarte multumit, si de serviciile medicale si de preturi. E pe Splaiul Unirii pe langa Camera de Comert, gasesti adresa exacta (chiar si o harta) pe site-ul lor www.oftalmestet.ro. Bafta!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

salut! sunt din bucuresti si caut o clinica buna pt corectarea miopiei atat in buc cat si n tara am-2.5. la ambii ochii da nu dispun de asa bani multi.in buc. am gasit la prof dr pop mihai la suma de 40mil<vechi>si nu mi permit stie cineva in tara o clinica mai ,,subtire,,? :crazy: :crazy: :lol2:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Nu sunt specialist si nu pot da amanunte despre asta. Datele pe care le-am prezentat le-am preluat de la valerievall@hotmail.com care va poate spune cite ceva despre ceea ce va intereseaza.

 

ajuta si pt reducerea miopiei, nu stii? ma refer la afectiuni de inceput, -1.60 la ambii ochi. Iar ceea ce spune acea dna despre mierea pusa in coltul ochilor este reala? sau doar vorbe ce cauta sa pacaleasca? Multumesc anticipat

Editat de N. Marius

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

salutare,

a fost o perioada mare de timp cand am tot cautat informatii despre miopie si operatiile aferente, nu am prea gasit si mi-am promis ca voi scrie despre cum e " dupa"

AVEAM OS-8.5

OD-8

MIOPIE FORTE STABILIZATA, CU -10 LA FUND DE OCHI.

 

Exista in Bucuresti clinicile Optimex, Ama-optix, spitalul Militar dar am optat ptr Oculus, promotorii acestui tip de operatii in Romania.

 

Este necesar un consult, in prelabil , ptr a se stabili ce fel de interventie este mai eficienta.

 

La miopie se fac operatii :

 

1.cu laser pana la 7, max 7.5 daca grosime acorneei permite, pentru-ca operatia consta in subtierea peretelui ptr fiecare dioptrie-ireversibila ( daca se face la cei cu dioptrii mari exista riscul deprinderii retinei, in viitor;pretul intre 1800-2200 ron/ochi + consultaia + tratamentul= max 4500 ron;

 

2. sau cu implant negativ- de la 7 la 32- adica se taie cristalinul in partea superioara si se introduce o lentila potrivita care se fixeaza cu 2 cleme de iris- in acest caz poti oricand sa o scoti sau sa o inlocuiesti, ochiul ramane tot de miop; pretul maxim e de 3100/ochi+ consul+ tratament=6500 ron

 

Este de precizat ca in cazul bolilor de imbatranire a ochiului (cataracta)se face interventie normala.

 

Pe saitul oficial de la orice clinica se detaliaza , se dau imagini si la Oculus poti vedea operatiile in cateva filmulete de prezentare.

 

se tine cont de: varsta, dioptrii, grosimea cristalinului, tipologia fiecaruia, dimensiunea ochiului, tensiune oculara, eventuale particularitati si tot ce e nevoie.

 

operatia de inplant negativ :

Operatia in sine dureaza 3-4 min dar pregatirea(anestezie, calmare, integrare in blocul operator, recuperare post operatorie) intre 30 min si 3 ore, in functie de fiecare.Unii trec foarte usor altii mai lent.

 

Operatia se face mai intai la un ochi o zi pauza si apoi la celalat ochi fiind necesar refarea dupa anestezie. Nu doare , dar vezi tot ce ti se face, iar rezultatul e imediat, doar ca porti pansament si esti total neplacut la vedere , in sensul ca in primele zile pana se absoarbe sangele rezultat la incizie e bine sa stai cat mai linistit , calm si relaxat, va recomad acest lucru.

 

Pansametul se da jos la o zi vezi , sunt de pus picaturi antiinflamatorii , obligatorii si ptr curatire si iti urmezi viata inainte, binenteles dupa ce vii periodic la consultul de specialitate post operator la 3 zile, 1 luna 5 luni.

 

Pentru cei care au dioptrii mari stiu ca ceasta operatie nu e un moft daca reusesti sa o faci, tanad cont de toate aspectele incomode ale purtarii ochelarilor: aburire, spargere, alunecare, rupere, rani dupa urechi si nas.....

 

Pe saitul oficial al fiecare clinici gasiti detalii si explicatii clare legat de fiecare tip de operatie. Curaj si putere.

 

 

 

 

 

Cei care au dioptii mari stiu ce inseamna sa nu poti face mare lucru fara ochelari.

 

:)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sal, am si eu porbleme cu ochi de cand aveam 6 ani.La 7 ani mi-am facut operatie la ambii ochi pt miopie forte.Acuma doi ani am fost in Buc pt a ma intersa sa imi fac o noua operatie pt a scapa de ochelari.

A ajuns la o clinca privata unde m-a intrebat doctoru

Baiatule tu vrei sa scapi de ochelari?

Eu am zis da imi doresc din tot sufletu

Bine atunci iti voi face operatie cu schimb de cristalin deoarce sti bine ca ai dioptri mari deoarece operatia cu laser nu poate sa reduca mai mult de 2-3 dioptri

la dr am 8 si st 7

Dar totusi nu mi-am facut operatie deoarece nu aveam 23 de ani,doar 19 ani.

Acuma am 21 de ani si astept cu nerabdare ziua cand imi voi face operatia.

Pt cei are vor sa isi faca operatie schimb de cristalin din cate am inteles numa la 23 de ani ai voie sa te operezi,eu zic sa nu riscati sa va operati mai repede de acest termen si mergeti anual la doctor pt a va putea da tratamentul necesar inainte de operatie cu 2 ani. Tratamentul este costa foarte multi bani dar eu zic ca merita, ma simt mult mai bine de cand fac acest tratament.

Sunt medicamente care se gasaesc in farmacie se numesc MIRTELINE.

Inainte pt a le cumpara consultati un medic. Va multumesc.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
salut! sunt din bucuresti si caut o clinica buna pt corectarea miopiei atat in buc cat si n tara am-2.5. la ambii ochii da nu dispun de asa bani multi.in buc. am gasit la prof dr pop mihai la suma de 40mil<vechi>si nu mi permit stie cineva in tara o clinica mai ,,subtire,,? :D :blink: :soc:
REMOSULE DACA VREI MAI SUBBTIRE VAD CA TE JOCI CU SANATATEA TA DOCTOR BUN UNDE M-AM OPERAT EU DR MORARU IN FLOREASCA NU STIU CE AI CITIT TU DAR NU AI O DIOPTRIE MARE ASA CA NU TE MAI AGITA SA CAUTI SI VAD CA VREI SI MAI IEFTIN NU TE INTELEG DAR IN FINE CUM ZICI TU EU ZIC CA DACA VREI SA FII SANATOS FA0O NEICA DAR NU ESTI LA PAT ASA CA NU AS CAUTA MAI IEFTIN AS CAUTA CALITATEA
Sal, am si eu porbleme cu ochi de cand aveam 6 ani.La 7 ani mi-am facut operatie la ambii ochi pt miopie forte.Acuma doi ani am fost in Buc pt a ma intersa sa imi fac o noua operatie pt a scapa de ochelari.A ajuns la o clinca privata unde m-a intrebat doctoru Baiatule tu vrei sa scapi de ochelari?Eu am zis da imi doresc din tot sufletuBine atunci iti voi face operatie cu schimb de cristalin deoarce sti bine ca ai dioptri mari deoarece operatia cu laser nu poate sa reduca mai mult de 2-3 dioptrila dr am 8 si st 7Dar totusi nu mi-am facut operatie deoarece nu aveam 23 de ani,doar 19 ani.Acuma am 21 de ani si astept cu nerabdare ziua cand imi voi face operatia.Pt cei are vor sa isi faca operatie schimb de cristalin din cate am inteles numa la 23 de ani ai voie sa te operezi,eu zic sa nu riscati sa va operati mai repede de acest termen si mergeti anual la doctor pt a va putea da tratamentul necesar inainte de operatie cu 2 ani. Tratamentul este costa foarte multi bani dar eu zic ca merita, ma simt mult mai bine de cand fac acest tratament.Sunt medicamente care se gasaesc in farmacie se numesc MIRTELINE.Inainte pt a le cumpara consultati un medic. Va multumesc.
MAN TU IEI VITAMINE ACOLO DESPRE ACEL IMPLANT SA STAI LINISTIT CA O SA FIE BBINE NUMAI A ALEGI DOCTORULL BUN

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

eu am astigmatism si as vrea sa ma operez.daca e cineva care a facut o si a fost bine va rog recomandati mi si mie un medic si un pret.n am vazut pe nimeni sa zica un pret aproximativ la care se ridica o astfel de operatie.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×