Sari la conținut
Forum Roportal
Brindusa

Miopie, operatie laser?

Postări Recomandate

Salut,

 

Poate ma puteti ajuta cu niste informatii.

Am miopie (-2.5) si port ochelari de vreo 10 ani. Am inteles ca printr-o operatie cu laser as putea scapa definitiv de miopie. Cunosteti vreun doctor bun care face astfel de operatii? Si eventual si cam cat ar fi costul operatiei.

 

Merci.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salut,

 

Si eu am o miopie usoara (-1) si m-a interesat subiectul.

Eu am gasit pe net ca:

Nu e bine sa se faca la dioptrii mici, de minus 1 sau 2. Interventia cu laser se aplica numai cand miopia a stagnat, nu mai progreseaza. Operatia nu stopeaza miopia, ci o reduce. Laserul remodeleaza corneea ca sa dispara viciul de refractie. Operatia cu laser reuseste daca e bun fundul de ochi. Daca insa exista leziuni pe fundul de ochi, interventia e inutila.

 

Ai incercat si medicina naturista?

Eu am fost la un medic acupunctor din Timisoara (Ometa) si mi-a pus niste placute din cupru. Dupa cateva sedinte cand am fost la control la oftalmolog aveam -0.75. Trebuia sa mai merg dar din lipsa de timp nu am mai fost.

Am citit ca si acopunctura da rezultate.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salut,

 

Crezi ca ai putea sa-mi dai mai multe informatii despre acest medic? Eventual si un nr. de telefon.

 

Merci.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In Oradea exista o firma numita Oftalmo Laser. Ai datele mai jos:

 

 

Oftalmo Laser sa.r.la.

adresa: str. Ion Creanga, bl. C 81-82, Oradea, Jud. Bihor

 

Mobil: 0744/589.240

Tel.: + 40 (259) 412660

 

Sper sa te ajute :roll:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

in primul rind un doctor specialist iti poate spune sigur daca operatia este posibila in cazul tau personal ori nu....si in acelasi timp trebuie sa-ti spuna ce riscuri involva operatia in sine, ptr. ca sint citeva care pot tine ptr un timp ( vedere incetosata, vedere neclara etc.) si poate altele nu dispar.... cit despre aparenta miopiei din nou, mi se pare ceva normal dar nu chiar probabil, in functie de multi factori......deoarece o persoana care "este calificat" sa aiba operatia trebuie sa fi avut aceeasi dioptrie cel putin ptr. 2 ani de zile, (deobicei creste cind nu ii porti mereu) si nu-mi aduc aminte bine dar sint destul de sigur ca procedura nu se face la minori...sint in crestere ........si diopria creste tot la fel de rapid.....cunosc un caz unde doi baieti veniti din Ro in Sua, nu purtau ochelari, dar acum dupa 4ani de zile au diopria (-3) si (-2), nu au TV, dar in schimb sta pe computer cam 20 ore pe saptamina poate mai mult in vacanta.....deci au mult mai mult decit mine care am purtat prima data ochelari in -97 si am inceput cu (-0.50) si acum am(-1.25)mai multe detalii in topicul de lentile de contact.... in functie de cit platesti ptr. operatie, si ochelari in timp personal cred ca se merita, (asumind ca poti avea operatia)

o cumnata de-a mea in jur de 45 a avut operatia de un an de zile si avea dioptria in jur de (-3) si a fost tare multumita, a avut de ales intre un doctor la care ar fi putut plati $1600 ori $3600 si ea a ales pe cel din urma, a avut citiva colegi de serviciu care au avut procedura la dinsul si i-a placut experienta dinsului....si reputatia lui in comunitate (partea de jos a Californiei, sa fiu mai exacta) etc...etc... operatia in sine a durat 15 minute si spunea ca a trebuit sa nu clipeasca, si altfel nu a simtit nimic.... singurul lucru care ea a regretat ca nu a avut operatia mai devereme...ii era tare frica....dar cind a avut un coleg "cu funduri de borcane" operatia si se simtea ca ochii lui normali, atunci a prins curaj.....cit despre un doctor bun in Ro, nu stiu de cit timp se fac operatiile cu laser in Ro, as merge la un doctor cu cel putin 10 ani de experienta....daca se gaseste asa ceva..... am auzit si de citiva doctori in Canada care fac operatia in doua sesiuni daca ai dioptria mai mare...cineva cu care am lucrat a avut procedura facuta in Canada el si alte 4 rude din familie si a fost foarte multumit. Ei au platit $ 1000 acum 5 ani in urma....in Ro ar trebui sa fie mai ieftin (sumele mentionate sint ptr amindoi ochii)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salut

Te rog sa citesti bine ce iti scriu aici te va ajuta foarte mult poate va fi diferenta intre a putea conduce noaptea o masina fara ochlelari sau cu ochelari .

Anul trecut am fost la o clinica oftalmologica particulara si mi-am facut toate examenele oftalmologice premergatoare unei operatii cu laser excimer , pretul pentru un ochi era de 500 de euro . pana aici toate bune .

Dar ... eu port doar -1.75 cu 1.0 astigmatism si am pretentia sa vad perfect dupa operatie mai ales ca mi-a pus niste lentile cu care vedeam si anul de fabricatiei a placutei cu litere si cifre deci scris mai mic ca cel mai mic scris ( de pe ultimul rand ) .

Cand am vazut ca pot sa vad super ... l-am intrebat daca o sa vad asa dupa operatie eram foarte entuziamat foarte iti spun sincer dar m-am dejamagit repede cand mi-a spus ca imi garanteaza o vedere doar cat sa pot citi pana la mijlocul tabelului oricum era satisfacatoare dar se poate mult mai mult , mult mai mult .

De aici a inceput totul , am inceput de atunci sa citesc aproape in fiecare zi pe internet despre lasere excimer : modele , proceduri de operatii : lasik , lasek , prk rezultate , riscuri , clinici cu rezultate foarte bune , lasere cu rezultate foarte bune , stabilitate in timp si chestii din astea vitale pentru ochi .

Concluziile mele sunt urmatoarele : ca sa ai o operatie reusita iti trebuie doar doi factori

1. O clinica specilizata in operatii cu laser excimer deci am studiat foarte multe clinici si am ajuns la concluzia ca cele mai bune clinici sunt cele specializate e si normal ei fac doar asta si stiu toate problemele ce pot sa apara si cunosc tehnologia altceva nu fac .

2 . Aparatura de ultima ora , aici eu prefer trei lasere :

A. Carl Zeiss Mel 80

B. Allegreto Wavelight 400 Q

c. Visxtar 4

 

Informatii despre aceste lasere va dau pe cateva link-uri :

 

Despre Carl Zeiss Mel 80

http://www.zeiss.com.sg/4125684700380d3d/C...8256d24003ab568

http://londonvisionclinic.com/results_myopia.html

Aceste rezultate sunt impresionante si mai ales reale de la clinici de prestigiu !!!

 

Despre Allegreto Wavelight http://www.lasikinistanbul.com/eng/index.html una dintre cele mai bune clinici din lume o sa ma duc in primavara sa ma operez acolo

http://www.wavelight-laser.com/admin.tool/...AAAC/795,0.html

 

Si nu in cele din urma foarte performantul Visx4

www.visx.com

 

 

Vreau sa mai spun ca primele doua lasere sunt produse in Germania si ultimul este produs in USA .

Lasere noi nu apar degeaba adica vreau sa spun ca nici laserele de penultima generatie nu sunt de aruncat dar astea mai noi au imbunatate niste puncte slabe . E clar .

La inceput vreau sa va explic ca toate laserele de ultima generatie in special cele trei au eyetracker adica chiar daca iti misti putin ochiul in timpul operatiei cu laser nu e nici o problema eyetracker-ul afla pozitia exacta a ochiului la micron si mai repede decat ochiul se poate misca , aici este vorba de milisecunde de timp de raspuns de 9 milisecunde laserul trimite raza exact unde trebuie .

Acesta este un mare avantaj si previne probleme cum ar fi dificultatea de a vedea clar pe timp de noapte sau alte probleme de acest fel .

Nu vreau sa imi fac operatia si sa imi mai trebuiasca ochelari in masina noaptea dupa operatie trebuie sa vezi mai bine decat ai vazut cu ochelari deoarece problema se corecteaza de la sursa si lentila ochiului e de 10 ori calitatea oricarei lentile de ochelari sau de contact logic plus ca castigi campul vizual si libertate psihica .

 

Deci va rog sa va ganditi bine ce laser alegeti pentru operatie foarte bine sa nu va para rau si alegeti o clinica specializata , daca le combinati pe amandoua aveti sanse practic de 100% sa fiti foarte multumiti de operatie .

 

 

Sa ne vedem fara ochelari la bazin :}

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

am o miopie forte(-16d, -2s) pe care as vrea sa o operez,stiu pe cineva care s-a operat la dr. Cristian Celea,dar nu stiu cum sa dau de el,stiu ca lucreaza la spitalul SRI,dar acolo e cam greu de ajuns .Daca poate cineva sa ma ajute cu orice informatie( cum sa dau de acest medic), mi-ar fi de foarte mult folos.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
sal'! Am vrut sa deschid un subiect legat de ochi si anume cum ne putem imbunatati vederea! Eu sunt o persoana care sta cu moaca foarte mult in fata calculatorului (cel mai bun prieten al meu)! Acum este vorba si de ochii mei, deoarece sunt miop, si nu ma mai satur de computer! Unii zic ca monitorul nu iti afecteaza ohii asa de tare, altii zic ca poti ajunge si la orbire, dar sincer nu stiu ce sa cred! Asa ca as vrea sa 'aud" si eu parerile voastre si in primul rand cum se pot apara cei care petrec vreo cateva ore sanatoase in fata calculatorului! Si cum ne putem imbunatati vederea, bineinteles in afara de halit morcovi (daca ajuta la ceva)!

MULTAM!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
am o miopie forte(-16d, -2s) pe care as vrea sa o operez,stiu pe cineva care s-a operat la dr. Cristian Celea,dar nu stiu cum sa dau de el,stiu ca lucreaza la spitalul SRI,dar acolo e cam greu de ajuns .Daca poate cineva sa ma ajute cu orice informatie( cum sa dau de acest medic), mi-ar fi de foarte mult folos.

si pe mine ma intereseaza o astfel de operatie si am gasit dr. bun la ama optimex, as incerca acolo

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×