Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
mel74

Mai mergem la mare?

Rate this topic

Recommended Posts

Sunt total debusolata! De cand am aflat ca tatal meu are acel melanom malign nu mai suport soarele .... Cred ca am devenit isterica. Nu mai las copiii sa iasa afara decat pana la ora 11 dimineta si seara dupa ora 6. Problema este ca saptamana viitoare trebuie sa plecam la mare si eu simt ca innebunesc . Scot copiii la plaja ? Sa-i dezbrac cu mana mea si sa-i tin in soarele care ne umple de alunite ?

 

Care este parerea voastra ?

 

Mel

Share this post


Link to post
Share on other sites

acu nush... io stau la soare indiferent de ora, nu prea folosesc lotiuni pt plaja..si nu ma plang de nimic..sper sa nu ajung s;o fac...oricum, cancerul de piele cred ca apare in urma unei expuneri prelungite la soare..nu cred ca expunerea la soare pt cateva zile ar duce la aparitia unui melanom..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu apare canceru chiar asa subit ... dar oricum daca ai antecedente in famile ptr cancer de piele ar fi buna precautia!

Lotiunile nu va apara de arsuri decat in mod limitat... o expunere prelungita la orele amiezii este foarte riscanta pentru arsuri destul de severe ... am patit-o anul trecut si acum mai am cateva urme foarte putin vizibile dar am tras ceva vreme de ele.

 

Pana in ora 10 si dupa ora 17 e ok... dar intre aceste ore e destul de riscant o expunere permanenta mai mare de 30 de min. O spun din EXP !

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nu mai las copiii sa iasa afara decat pana la ora 11 dimineta si seara dupa ora 6.

Care este parerea voastra ?

 

Mel

Foarte bine faci!!!

Nu ii lasa in soare in orele amiezii.Chiar daca nu ar fi fost necazul cu tatal tau ,doar in orele diminetii si ale dupa-amiezii e bine sa scoti copiii la soare.Unge-i in mod repetat cu o crema protectiva (factor de la 10 in sus) si nu-i priva de soare.Au nevoie de el.

Incearca sa-i atragi insa cat mai des la umbra ca sa nu faca arsuri cu protectia cremei cu tot si incearca sa-i feresti de insolatie punandu-le cat mai mult timp posibil o bascutza pe cap sau cumparandu-le baticutze din alea shic(ca ale "piratilor").

Incearca sa-i atragi la orele amiezii cu soare dogoritor spre locuri acoperite(acvarii,sali de jocuri pt copii sau un somnic in camera).

In rest ,distractie placuta la mare si nu in ultimul rand multa sanatate voua si tatalui tau.

Edited by Alcantara

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×