Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Ioana_Catalina

Se merita sa pleci de acasa pentru studii?

Rate this topic

Studii in Europa  

10 members have voted

 1. 1. Ati pleca de acasa pentru aceasta facultate? http://www.wsb-nlu.edu.pl/en/index.html

  • Da
   9
  • Nu
   1


Recommended Posts

Dupa cum arata campusul as zice ca se merita.Nu stiu ce prestigiu international are - obs ca e in polonia - si cat de cosmopolita este studentimea -asta poate fi un indiciu in determinarea valorii universitatii- insa,repet,de aratat arata bine.

Ramane in discutie valoarea diplomei pe care o obtii si catre usi iti va putea ea deshide.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai in Ue, sunt obligati sa recunoasca diploma ta dintr-o tara Ue, in orice alta tara UE, in teorie, in practica nu pot sa zic... Cati bani ti-au cerut???

 

In UK costa cam 3000 GBP pe an... Asa ca experienta, merita. Eu sint la colegiu in UK, si ii foarte fain... Profii is mult mai diferiti decat cei din RO...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vrei facultate? Sau masterat?

 

Facultate merita daca dispui fara probleme de banii necesari si vrei sa pleci din tara, sau daca vrei sa te stabilesti in strainatate la terminarea studiilor intr-o specialitate in care diplomele romanesti nu sunt vazute bine (adica exact acelea care sunt vazute cel mai bine aici - economie si drept).

 

Daca nu te incadrezi in cele de mai sus, atunci nu merita - faci faculta aici, si mergi la masterat.

 

Asa si cu facultatea poloneza. Daca faci faculta, si nu masteratul, nu e mare diferenta fata de o facultate din Romania. Daca au un program de master bun in schimb, e posibil sa merite.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Au program atat de master cat si de studii bun. Toata programa e in limba engleza si au foarte multe parteneriate, plus o retea de alumni foarte dezvoltata, toti in top management care-ti pot oferi accesul la niste joburi in companii multinationale. In schimb universitatea se afla intr-un oras foarte mic..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Parteneriatele trebuie analizate caz cu caz, unele pot intr-adevar oferi ceva concret, de genul angajari directe din randul absolventilor.

 

Partea cu alumni o vezi un pic prea "in culori", cred. Sunt si eu alumni a doua universitati foarte respectabile de afara... primesc brosuri, exista forumuri si grupuri de discutii online, dar sa nu crezi ca e uzual sa-ti gasesti un loc de munca prin asta. Se intampla, insa nu e ceva foarte comun. Normal ca te poate ajuta - se circula informatii la care poate ai acces mai greu in mod obisnuit, insa organizatiile de alumni sunt... in special... pentru fun si comunicare :D

 

Faza cu orasul mic e o chestie de gust. Daca atmosfera in faculta e okay, mi se pare chiar dragut sa fii intr-un oras mic. Devine locul mai intim si te distrezi mai bine, e mai inchegata comunitatea prietenilor si colegilor.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pai in Ue, sunt obligati sa recunoasca diploma ta dintr-o tara Ue, in orice alta tara UE, in teorie, in practica nu pot sa zic...

Ar fi fantastic daca s-ar recunoaste diplomele.In teorie se poate cere recunoasterea lor,sa vezi practic ce si cat ti se recunoaste...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×