Jump to content
Forum Roportal
reddbeepus

Arsuri solare + picioare umflate

Rate this topic

Recommended Posts

Asadar..

in weekend am fost la strand...si m-a uitat Dumnezeu la soare...

Urmarile : * seara - usturimi ale pielii cauzate de arsurile solare + dau cu iaurt (efect imediat dar de scurta durata)

* a doua zi - mi se umfla glezna piciorului stang + mi se recomanda de la farmacie Urgodermyl + nurofen (au mai ameliorat PUTIN usturimea provocata de la arsuri)

* a treia zi - mi se umfla ambele glezne, abia pot sa merg, in schimb nu mai ustura pielea . Mi se recomanda Oximed + Antiflebitic MK. Nici o imbunatatire. Cat stau in pat..e totul ok..se desumfla, cum ma ridic, simt niste furnicaturi..si se umfla imediat. Merg in continuare la servici, nu stiu ce sa mai fac practic. Au trecut 3 zile.

Iar la plaja am folosit crema cu SPF 50, dar se terminase, si am folosit alta mai de proasta calitate.

 

Astept raspunsurile voastre daca ati trecut cumva prin asa ceva.

Multam!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tare curioasa as fi sa stiu cum te-ai vindecat.

Si la mine a fost destul de puternica arsura solara. Interesant ce se intampla daca te ridici in picioare. Mie nu mi se umfla deloc picioarele, dar in schimb rosesc f mult zonele afectate de la genunchi in sus, apar pete rosii si in jurul zonei afectate apare o nuanta violacee, de la vinisoarele de sange. Probabil e destul de profunda arsura si afecteaza circulatia. Daca stau culcata e mai ok.

Acum, a mai avut cineva astfel de experinta? Cum s-ar putea imbunatatii circulatia?

Problemele cu usturimea au trecut, pielea se duce, dar dedesubt de ea au aparut aceste iritatii sub forma de pete rosii care se incinta daca ma ridic in picioare si plec, mai ales de la caldura de afara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cu mai multi ani in urma am patit-o si eu :o: M-am ars pe picioare si mi s-au umflat, cineva mi-a spus sa ma dau pe ele cu iaurt si culmea a fost ca tratamentul a mers perfect. De atunci n-am mai avut probleme, acum stau frecvent ore intregi la soare si nu ma afecteaza in niciun fel, atat doar ca incep sa devin tot mai confundabil cu negrii :o:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Astept raspunsurile voastre daca ati trecut cumva prin asa ceva.Multam!!

 

 

De asa ce va inca n-am auzit dar stiu ca multa lume se umfla la picioare pe timp de vara ca in Arizona este extrem de cald, mie nu mi s-a intimplat ca nu stau in soare :crazy: sint foarte alba si ma feresc, insa daca ai planta Aloe aproape de tin, taie o frunza in doua si unge tot locul cu acea solutie vascoasa ce este intre frunze, sau merge si din sticla de suc de aloe. Poate ajuta ca aici se foloseste tot timpul o frunza decat crema din farmacie care merge si pe locurile arse de soare in loc de iaurt sau un rand de aloe si una de iaurt!

 

incep sa devin tot mai confundabil cu negrii :o:

 

Dubla cetetenie automat!!! la iarna cand se duce bronzul ... devii englez :crazy:

 

E unu si aici sufera de problema asta ca e negricios si de acasa, il cheama Petru, iar la munca e strigat Pedro!!! si e mexican!!! ca restul colegilor :stars: ca vorbeste numai mexicana, a invatat de la colegi cu origini latino exclusiv.

La ce sa mai invete si engleza?

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, daca s-a format deja pigmentul inchis la culoare, nu mai esti asa afectat. Spre deosebire de mine, amica cu care m-am expus la soare, care are pielea ceva mai maslinie si se mai expusese si inainte cate putin, nu a fost afectata asa urat ca mine. Pielea mea e branza. Acum am doua culori, rosu si alb. Sau rosu cu picatele si alb. Daca raman cu petele alea rosii o iau razna!

La mine nu se mai pune problema de expunere la soare, in mod voit. Am prea multe alunite...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am prea multe alunite...

 

Sa speram ca au intentii bune alunitele si la soare se vindeca de toate alea!!! Totusi pune-ti crema pe fatza in fiecare dimineata dupa ce te-ai spalat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa speram ca au intentii bune alunitele si la soare se vindeca de toate alea!!! Totusi pune-ti crema pe fatza in fiecare dimineata dupa ce te-ai spalat.

Pana acum au reactionat bine, mereu. Pe unele le-am rupt din greseala de n ori, au sangerat si s-au vindecat... pe fata nu am alunite, ciudat, ca in rest unde pui degetul acolo gasesti cate una. Cerul si stelele... Mai nasol arata pielea... e parlita rau saraca. Nici sangele la nivelul ei nu mai circula cum trebuie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×