Sari la conținut
Forum Roportal
Mephistofel

Produse lactate

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Sponsored Ad - Dutch Gouda Whole Wheel From Holland - Whole Wheel (10 pound)igourmet Jarlsberg Norwegian cheese - 2 Pound Cut (31.5 ounce)A Big Cheese for the White House: The True Tale of a Tremendous Cheddar

Din ce motiv brânza și cașcavalul se vând în bucăți rotunde. Secretul producătorilor pe care clienții nu-l știu. Află care este!

În urmă cu secole, se spune că europenii preferau să facă brânză sau cașcaval în formă de roată deoarece le era mai ușor să o transporte către clienți, deoarece o puteau rostogoli și ocupa și mai puțin spațiu în utilaje. Totodată, forma rotundă reprezintă și o modalitate de a preveni depunerea bacteriilor. 

Forma rotundă permite apariția unei coji de protecție mai groase și mai dură, spre deosebire de cea dreptunghiulară sau triunghiulară. Așadar, inclusiv mucegaiul nu va apărea foarte mult, ceea ce înseamnă că poate fi îndepărtat de pe coaja tare, iar restul de brânză sau de cașcaval să poată fi consumate.

https://www.fanatik.ro/de-ce-se-vand-de-fapt-branza-si-cascavalul-in-bucati-rotunde-este-un-secret-al-producatorilor-de-care-clientii-n-au-habar-20510753

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

th?id=OIP.UVBMK-IE6iS78qbAWa6FhwHaFj&pid=Api&P=0&h=220   th?id=OIP.JesMA-g1i11lZPVQhobiQQHaE8&pid=Api&P=0&h=220   th?id=OIP.TddcACgrUDIGImuiDCSGGwHaE_&pid=Api&P=0&h=220

Unde se găseşte cea mai bună brânză din lume? ... in Italia, desigur, dar si in Romania sau Ungaria sint cascavaluri renumite.

Mie nu-mi place nimic din laptele de capra, asa ca eu le numerotez altfel in clasament.  Capra dispare, Oaia este renumit pentru branzeturi dupa parerea mea ca 

toate produsele din Lapte de Vaca sint mai mult pentru copiii.   Eu n-am crescut cu bunatatea asta, branza de Burduf era doar pe scena oriunde mergeam.

Pe camp era dus sau in padure la munci, mergea pe mamaliga, paste si cu slanina afumata, n-am imaginat ca se mananca si cu fructe sau nuci!!!

  https://evz.ro/top-unde-gaseste-buna-branza-lume.html

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

th?id=OIP.k3zo9nZzoMbVAAuvl8YTVAHaGH&pid=Api&P=0&h=220  Shanklish salad from Beirut si Labneh Balls colorate tavaliti in mirodenii   th?id=OIP.dztMnTy-Ibxyd-x42XCnkgHaJQ&pid=Api&P=0&h=220

Credeam ca sint Lamai in borcanele sfinte, in mainile preotului, dar sint altceva de care inca n-am auzit sau vazut in viata mea destul de lunga.  Pentru ca nu umblu prin biserici decat de vizitat ca pe un muzeu, dar si atunci rar ma opresc din drum pentru asa ceva.   Nu ma atrag acele lacasuri sau cladiri imense, reci si neprietenoase, dar mai mult acel miros de mucegai ma deranjeaza pe care nu multi poate sa-l distinga dar este prezent in peretii umezi peste tot.  

Labneh ... este un cuvant foarte strain pentru mine dar nu am nevoie sa-l tin minte!!!  Nici de reteta ca n-as manca asa ceva ca nu este pe placul meu.  Dar ma mir cum de nu s-a pronuntat la Bucuresti acest cuvint sfant nici la tara, ca am vizitat multe din colege in sate chiar ascunse unde ajungeam doar pe jos si mai treceam si un raulet prin apa, urcam un deal si altele.  Popa satului era un kurvar renumit in partea aceea, aproape toate femeile aveau un copil cu el ca preoteasa era bolnava de TBC si era doar acolo prin ograda, iar el umbla prin sat, nu statea sa fabrice gomboturi din yaurt sa le conserve.   Era un sexy playboy, statea in prima casa la intrarea in sat, sau ultima la iesire ... :meeting:  vecin cu Secretarul de PCR un chior cu o cocoasa, erau elitii satului din acea parte, ca petrecaretii ca Doctorul, Veterinarul si inginerii agronomi stateau in partea opusa, tot in ultimele casa sa nu se stie exact cine intra si iese de acolo.   

Am dat o cautare de curiozitate si am inteles de ce nu este un articol cautat pe aici ... se vinde la pachet cu o branza Shanklish + Labneh = 117 de Dolari 

Dublu nu-s de mine marfurile astea pana nu se reclama ca Elixir al tineretii vesnice si Leac contra Moarte :lol2:

O sa ma uit la arabul in magazin daca se vinde asa ceva, unde cumpar Cascaval din Ungaria si Branza de Burduf din Romania.

th?id=OPHS.bX%2b%2bV5zM1zka4g474C474&o=5&pid=21.1&w=174&h=174Costa la comanda $117.00 ... Pay in 4 installments of $29.25 ... se accepta plata si in 4 rate pentru 2 borcanele @ 0,454 grame bucata!!!

$117.00   Bundle of (2) 1lb Labneh+1lb Shanklish, Lebanese food.  

Preotul se vede pe poza din site ... https://evz.ro/labneh-parintele-efrem-derventinul.html   

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

te compatimesc

abia daca iti dai seama cat de inselata esti

in Romania, la ordinul bruxelezilor, vor astia sa elimine ceea ce a mai ramas traditional

sunt amestecate stiri despre inselatori(corporatii internationale) cu stiri despre tarani autentici astfel incat oamenii sa nu mai inteleaga

io unul si multi altii ca mine stim cum sa ne preparam singuri

d-aia mor de ciuda occidentalii, ca nu ne supunem directivelor lor!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu nu sint inselata!!!  N-am mai auzit de aceste nume, pana cand am postat mai sus, insa eu NU cumpar marfuri rare din astea ca nu poftesc deloc le ele.

Insa Ieri in magazinul BIO ne oferea la gustat Labneh cu un fel de biscuiti in forma de Alune Americane in coaja. Nimeni nu le atingea si nici Painea cu Unt

din Irlanda "Kerrygold" foarte galben la culoare si sarat.   Eu nu sar prea inalt ca vad ceva nou in magazin, pretul la carnea de vita era aproape 50 de dolari

pentru 0,454 grame, am intrebat macelarul daca se accepta "Israeli New Shekels" in acea zi pentru fripturi sau alta valuta, Mexican Pesos etc.,   :lol2: 

*********

La fel nu inteleg fraza asta dintr-un articol de ziar, fanatik.ro ... in ce fel de caseta cu COD se vinde Unt-ul la Bucuresti, impresia unui turist italian in Romania.

Untul se vinde în casetă cu cod. Nu știu de ce. Poate ajută să-l servești mai ușor?”

https://www.fanatik.ro/produsul-dintr-un-supermarket-romanesc-care-l-a-socat-pe-un-turist-strain-nu-am-vazut-niciodata-asa-ceva-20598820

********  

Unde se găseşte cea mai bună brânză din lume??? 

In Secuime, Branza de Burduf, are o aroma si gust foarte placut, mereu este proaspat cel de la ciobani si pret accesibil si in pietele locale!!!

Nu se poate da o definitie nici acestui aliment ca unele branzeturi au un miros insuportabil si totusi sint pe topul listelor de bunatati. 

Eu nu sint de acord nici cu asta, dar nu sint obligata nici sa trec prin fatza acelor magazine Elvetiene unde si trotoarul pute deja ca si in

magazinele cu profil din India, peretii de afara deja au acele mirosuri puternice de prafuri ce folosesc ei la gatit sau la Asiatici vietnamezi

pute la 2 km de la frunzele de banane murate si altele. Sint cele mai bune acelori persoane care le pot inghiti bucatele lor, nu pentru mine.

Noroc ca am din ce sa aleg sa-mi stabilesc ordinea in care le cumpar, dupa frecventa de folosinta sau pretul primeaza. Doar Cascaval din

Ungaria cumpar sau din Bulgaria care nh-au gusturi care vin inapoi din gat ca de sapun sau altceva, alel gust de lapte de la care eu lesin.

Parmigiano Reggiano cumpar doar cand este la pret redus, odata pe an, ca nu mancam multe paste fainoase si cumpar o bucata

mare sa dau si la copiii, eu razuiesc pana ma mai tin bratele ca este cam tare dar intr-adevar este cea mai buna pentru pastele italiene. 

Eu-l cumpar intr-una din magazinele mari BIO, mari si la intindere ca au multe produse straine dar se invechesc si se arunca.  Cumpar

paine veche de o zi la pret redus pentru crutoane acolo, niste Marar Verde in legatura mare, branza cateodata, varza cand se ofera la

redus ca altfel pretul pentru 0,454 de grame este de 2 dolari, fiind organic.  Desigur nu se taie varza in bucati, sint si capatini mari etalate

ca sa castige mult.   In zona asta nu prea se omoara lumea pentru branzeturi, mancarea Mexicana domina si cele Sud-Americane.

Sint si Italieni destui, dar in magazinul lor din care unul este chiar langa mine, cel mai apropiat magazin alimentar, am intrat o singura data!!!

Preturile m-au speriat si nu ma mai opresc pe la ei, pute si acolo toate alea ca este imposibil de achitat malai de o mamaliga care vine direkt

din Italia inapoi in tara MAMA de unde a fost dus pe vremuri in Europa.   Noi achitam calatoria aceea inca, prin cumpararea marfurilor de acolo

in caz ca cineva decide sa dea bani pentru ceva specialitate, cred ca este doar o umbrela pentru alte marfuri ce perinda pe acolo :o:  

https://evz.ro/top-unde-gaseste-buna-branza-lume.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

How To Make Homemade Fresh Mozzarella | Kitchn    Cea mai bună mozzarella pregătită acasă.

"Îndrăgostiții de Mozzarella spun că acest tip de brânză se poate consuma simplu dar și alături de alte preparate delicioase. Ce spuneți să încercați rețeta acasă?"

:no: Eu nu ...aici 1 litru de lapte din care s-ar merita de facut, costa enorm de scump dar si atunci nu se stie sigur ce fel de lapte este!!!   Am avut cunostinte in Piata

dar au murit care ne aduceau lapte muls de ei, dar totul are un sfarsit, nici paine nu ne mai aduc ca pe vremuri, ardeii maghiari au disparut definitiv.  In San Diego am

avut un indian/nativ care aducea lapte, oua, gaini taiati si alte pasari daca comandam dar si alta carne, branza in stil mexican ca doar intr-un fel se prepara peste tot.

  

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Lactate falsificate pentru români

"Românii sunt păcăliți, practic, cu produse lactate falsificate, care nu respctă standardele de calitate."

*Pe toata Planeta se intampla la fel, eu am renuntat la multe alimente din cauza asta.  N-am nevoie nici de Paste fainoase, foarte rar mancam si atunci prepr eu o foaie de taitei.  Am observat ca si branzeturile se strica foarte repede, ca si Salmon Afumat in stil Norvegian facut in Grecia sau alte produse care erau o delicatesa in Amerika, acum nici cainii nu l-ar mai manca.  Smantana artificiala se vinde de cand sint pe aici de aproape de 40 de ani, acum Carnea artificiala este de impins inainte, dar nu prea avanseaza in magazine.  In restaurante n-au treaba sa-l bage pe gatul clientilor, de aceea nu mai las eu bani acolo, gatesc ce-mi convine acasa la mine.  Oua lichid se folosesc in toate localurile din praf diluat.  Odata ne-au aratat la TV cum sint hraniti pompierii in padurile amerikane cand sint acolo la stins focul.   Saracii n-au incotro dar eu nu poftesc la nimic din astea.  

Omu' bea lapte din Migdale, eu sint alergica din copilarie, dar il mai puneam rece in cafea mai demult un pic, acei aburi la fierbere ma termina, nici doctorii nu stiu cum se intampla.   

Poate romanii sint ultimii care si-au dat seama ca sint pacaliti si mananca orice vand cei din EU. * 

 

https://evz.ro/lactate-falsificate-pe-masa-romanilor-consumatorii-victime-ale-producatorilor-lacomi-de-castig.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×