Sari la conținut
Forum Roportal
partidul.ppcd

Comunicat de presa PPCD

Postări Recomandate

ABUZURI GRAVE IN ALEGERILE DIN Rep. Moldova

Comunicat de presa PPCD

In alegerile locale generale de azi din Republica Moldova au fost deja Inregistrate Incalcari grave ale legislatiei electorale. La foarte multe sectii de votare s-a constatat ca listele alegatorilor au fost Intocmite incorect. In aceste liste apar o multime de suflete moarte, adica numarul de alegatori la mai multre sectii de votare este exagerat In mod artifical. Acest fapt a fost semnalat de catre observatorii nationali In Chisinau, In raioanele Floresti, Cahul si altele. In mai multe localitati, observatorii nationali nici nu au fost admisi la sectiile de votare.

La mai multe sectii de votare din Chisinau si raionul Orhei au fost aduse mult mai multe buletine de vot decat persoanele cu drept de vot care domiciliaza In raza acestor sectii. De exemplu, la sectia de votare nr. 35 din Chisinau pentru cei 1 480 de alegatori inclusi In liste au fost aduse 2 800 de buletine de vot, aceasta frauda mai fiind constatata In sectia nr. 219 din Chisinau, unde s-au adus de doua ori mai multe buletine decat numarul de alegatori.

In o serie de sectii de votare secretarii comisiilor, care sunt de regula comunisti, anunta oficial o prezenta mai mare decat cea constata de toti observatorii. De exemplu, la sectia de votare nr. 208 din Chisinau secretarul comisiei a anuntat ca au participat la vot 525 de persoane In timp ce observatorii au numarat pana la acea ora doar 432 votanti.

Cazuri grave de Incalcare a legislatiei electorale s-au constatat In Sangera, o suburbie a municipiului Chisinau cu mari sanse de victorie pentru reprezentatii opozitiei crestin-democrate. Aici s-au cumparat In cel mai direct mod voturile electorilor, pentru fiecare oferindu-se 10 lei moldovenesti, aproximativ 0,6 euro.

La multe sectii de votare electorii sunt somati sa nu voteze candidatii opozitiei crestin-democrate. Reprezentatii autoritatilor comuniste Isi permit sa dea indicatii cum sa voteze alegatorul nu doar In sectia de votare, ci chiar In cabina de vot.

La sectia 217 din Chisinau presedintele Biroului electoral a fost surprins In repetate randuri scotand buletinele de vot Inafara sectiei de votare. Sectiile 22 si 50 sunt dotate cu cabine transparente, pirn care se poate vedea usor pentru cine voteaza alegatorul, astfel Incalcandu-se principiul secret al votului. In sectia 219 sunt lasati sa intre Impreuna cate 5 si 6 alegatori In cabine. In mai multe sectii de votare urnele de vot s-au umplut cu buletine de vot chiar dupa primele ore, ca, de exemplu, In localitatile suburbane Tohatin si Codru si In mai multe sectii de votare din Chisinau. In unele din sectiile de votare stampila nu se afla In cabina de vot, ci la unul din membrii biroului electorali, care o transmite alegatorului odata cu sfatul cum sa voteze (de exepmplu: sectia de votare nr. 191 Chisinau).

In mai multe sectii de votare membrii cu drept de vot deliberativ In birourile electorale, delegati de PPCD, nu au fost admisi la locurile de distribuire a buletinelor de vot, ci au fost admisi doar la activitati secundare. La sectia 22 din Chisinau, situata In localul

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×