Sari la conținut
Forum Roportal
yvonne_ni2006

Palm d'or in Romania!

Postări Recomandate

Romania a castigat Palm d'or

 

Pelicula romaneasca "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", dupa ce a obtinut premiul FIPRESCI, a primit la Cannes o noua distinctie, informeaza NewsIn. Filmul regizorului Cristi Mungiu a castigat Premiul educatiei nationale, juriul considerand ca aceasta productie a adus cel mai important aport in transmiterea unui mesaj pedagogic publicului cinefil.

 

Membrii juriului de la aceasta sectiune sunt cadre didactice la institutii de invatamant din Franta. Laureata premiului de la Cannes va beneficia de crearea unui DVD educational, ce va fi distribuit in scoli si va constitui obiect de studiu si dezbatere pentru elevi.

 

"4 luni, 3 saptamani si 2 zile" relateaza povestea emotionanta a doua tinere studente din timpul regimului comunist. Una dintre fete se confrunta cu o situatie tragica pentru acel moment - ramane insarcinata intr-o perioada in care avorturile erau interzise in Romania.

 

Una din cele doua protagoniste, actrita Anamaria Marinca este considerata favorita la premiul pentru interpretare, ce se va decerna in numai cateva ore.

 

:yahoo:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

×