Sari la conținut
Forum Roportal
Girly

Tratament naturist pentru anemie

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Buna, as vrea sa stiu daca a incercat cineva (asta in prmiul rand) sau daca stie, vreun tratament naturist pt anemie prin deficit de fier. Din cate stiu, preparatele sintetice care se gasesc in farmacii sunt destul de eficiente, insa luate pe o perioada indelungata se pot depozita in ficat si pot da complicatii mult mai mari decat o anemie, cum ar fi ciroza. Din cauza asta, as vrea sa incerc un tratament pe baza de plante (exclusiv) , ceaiuri, poen , miere, etc. Momentan urmez un tratament cu spirulina, as vrea sa stiu daca a incercat careva. V-as fi recunoscatoare, pt ca nu mai suport simptomele acesteia. Dureri de cap, slabiciune , oboseala, tensiune oscilanta, plus ca e dureros faptul ca nu pot face sport din cauza furnicaturilor si amortelilor membrelor. Aceasta anemie se suprapune cu o lipsa severa de calciu. Multumesc :D

 

Afectiune: Anemie

 

Produse naturale recomandate Mod de administrare

1 Ocean 21 1-1-0 linguri de sirop

2 Power Mins 0-1-1

3 Iron Plus 0-0-1

4 Panax Ginseng 0-1-0

Aspecte Generale si Tratament Naturist Anemie

 

 

Boala a sangelui in care apare o scadere a hemoglobinei. Poate avea multiple cauze. Reteta: 1+2+3

 

Legenda (la "Mod de administrare"):

1-1-1 reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna ziua,

 

Pentru anemie se recomanda o alimentatie in care sa predomine cerealele integrale, fructele (banane, citrice, zmeura, caise), legumele (verzi in special, avocado, sfecla rosie, ridichile), verdeturile, ciupercile (pleurotus), consumate crude, sau preparate cat mai usor (fierte in abur, coapte), seminte, oleaginoase, polen crud, germeni de grau, uleiuri vegetale presate la rece.O cura de sucuri naturale de fructe si zarzavat (spanac, frunze de patrunjel, frunze de telina, brocoli, orz verde.Pentru aportul de fier se administreaza Spirulina cu urzica, 1-2 capsule de 3 ori pe zi, inainte de masa.

Se recomanda consumul a 10-12 pahare cu apa plata sau proaspata de izvor.

Se evita consumul de alimente rafinate care spoliaza organismul de saruri minerale si vitamine, alimente procesate si conservate, dulciuri si produse de patiserie, zahar (se inlocuieste cu miere, zahar brun), consumul de bauturi carbogazoase.Se evita alcoolul, fumatul, cafeaua, stresul, surmenajul intelectual sau fizic, sedentarismul.

Se recomanda administrarea cu atentie a suplimentelor ce contin calciu deoarece scad absorbtia fierului(majoritatea anemiilor sunt anemii feriprive).Pentru aportul de calciu va recomand Calciu natural, 2 capsule de 2-3 ori pe zi,

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu una iti recomand produsul Fin ferrofortis b. Fin ferrofortis b este un supliment natural realizat din plante, fara alcool, al carui component de baza il reprezinta sucul de coacaze negre. Are propietati imuostimultatoare, fiind benefic si viitoarelor mamici, fiind de un real ajutor in ceea ce priveste dezvoltare in conditii optime a fatului, adolescentilor supraponderali. Se recomanda si persoanelor care tin un regim sau o dieta cu potential energetic scazut, persoanelor ca au adoptat o dieta zilnica vegetariana, donatorilor de sange, persoanelor care prezinta afectiuni hemoroidale si femeilor cu menstruatii abundente.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cel mai bun tratament este cu vin rosu si friptura de purcel, da' sa fie in sange :o: Si ca sa fie totul naturist, adica din natura, purcelul trebuie crescut in regim bio.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Anemia reprezinta diminuarea cantitatii de hemoglobina functionala circulanta totala sub 12 grame/100 ml la femeie sau 13 grame/litru la barbat.
Anemia feripriva. Anemia cauzata de catre deficitul de fier este cea mai comuna forma de anemie din lume. Ea afecteaza frecvent copii mici si femeile insarcinate, mai putin frecvent copii mai mari si adultii de peste 50 ani, si rar adolescentii si adultii tineri.
Deficitul apare atunci cand organismul pierde mai mult fier decat primeste din alimentatie si alte surse. Corpul incearca sa compenseze acest deficit producand un numar mai mare de hematii, care prezinta dimensiuni mai mici decat in mod normal. Rezultatul consta in cantitatea de hemoglobina disponibila mai mica si celule corpului nu vor fi alimentate cu o cantitate suficienta de oxigen.
In general, anemia se manifesta prin oboseala, paloarea pielii si mucoaselor, slabiciune, dificultati respiratorii, cefalee (dureri de cap) si uneori, prin racirea extremitatilor.
Semnele si simptomele anemiei carentiale feriprive sunt:
- inflamatii si dureri ale limbii
- unghii casante
- pofte neobisnuite pentru alimente fara valoare nutritiva (inghetata, etc.)
- pierderea apetitului, in special la copii
La unii bolnavi de anemie feripriva se manifesta si sindromul picioarelor nelinistite – caracterizat prin dureri la nivelul membrelor inferioare, dureri ce pot fi reduse prin miscarea picioarelor.
Cauze:
-Pierderea de sange
Globulele rosii din sange contin fier. Deci, prin pierderea de sange, organismul pierde si fierul necesar pentru buna sa functionare.
Femeile cu flux menstrual abundent prezinta un risc crescut de aparitie a anemiei. Menstruatia cauzeaza pierderi de fier la toate femeile de varsta reproductiva, dar constituie o posibila cauza a anemiei in special la femeile cu flux menstrual abundent (menoragie). De altfel, intrucat pierderile menstruale sunt mai importante la pubertate, rezervele de fier ale adolescentelor pot fi usor golite, daca alimentatia lor nu le furnizeaza suficient fier.
-Pierderile latente, cronice de sange – din cauza unei tumori a rinichiului sau vezicii urinare, polip al colonului, cancer colo-rectal, fibrom uterin – pot fi cauze ale anemiei feriprive. Hemoragiile gastrointestinale pot fi cauzate de utilizarea frecventa de aspirina sau alte medicamente antiinflamatorii nesteroidiene. Acestea pot irita mucoasa gastrica, provocand sangerari. De altfel, unele medicamente pot provoca o carenta in fier: antiacide, antihistaminice, inhibitorii pompei de protoni, tetraciclinele.
Hemoragiile din corp se pot manifesta prin prezenta sangelui in urina (hematurie) sau in scaun.
-Aporturile alimentare insuficiente in fier
Organismul isi procura fierul necesar din alimentele consumate. Daca dieta este saraca in fier, in timp, organismul poate fi privat de fierul necesar. Alimentele bogate in fier sunt: carnea rosie, ouale, produsele lactate.
- Malabsortia fierului
Asimilarea fierului are loc la nivelul intestinului subtire. O afectiune intestinala (boala Chron sauboala celiaca, de exemplu), poate afecta capacitatea intestinului de a asimila nutrientii din alimentele digerate, ducand la anemie carentiala feripriva.
- Sarcina
In lipsa suplimentelor de fier,anemia feripriva survine la numeroase femei insarcinate, deoarece rezervele de fier sunt utilizate in volumul crescut de sange al mamei, dar si ca sursa de hemoglobina pentru fetusul aflat in crestere. Fetusul are nevoie de fier pentru a fabrica globule rosii, vase sangvine si muschi.
Anemia prin deficit de acid folic. Este cel mai comun tip de anemie megaloblastica (in care hematiile au dimensiuni mari). Este cauzata de deficienta acidului folic, vitamina necesara corpului pentru a produce celule normale.
Aceasta forma de anemie este intalnita in special la sugari si adolescenti. Desi este de regula provocata de aportul dietetic necorespunzator, uneori se datoreaza inabilitatii organismului de a absorbi acidul folic din alimente.. Fumatul creste riscul anemiei deoarece ingreuneaza absorbtia vitaminei C necesara absorbtiei acidului folic.
Anemia prin deficit de acid folic se poate dezvolta ca o complicatie a sarcinii, deoarece in acesta perioada organismul are nevoie de o cantitate de 8 ori mai mare de acid folic decat in mod normal.
Cauzele anemiei prin deficit de acid folic includ:
- consumul insuficent de alimente bogate in acid folic
- necesitatea crescuta de acid folic, care poate aparea in graviditate sau in anumite boli, cum ar fi boala cu hematii in secera
- malabsorbtia (absorbtia insuficienta) sau tulburari de depozitare a acidului folic. Consumatorii cronici de bauturi alcoolice sau persoanele cu afectare renala severa care necesita dializa, prezinta malabsorbtie de acid folic.
Anemia prin deficit de vitamina B12. Este un tip de anemie megaloblastica mai putin comun decat cel prin deficit de acid folic, care se dezvolta atunci cand corpul nu primeste sau nu absoarbe o cantitate suficienta de vitamina B12.
Organismul stocheaza cantitati mari de vitamina B12, astfel incat anemia poate sa nu devina evidenta pentru o perioada de pana la 4 ani de la incetinirea sau stoparea absorbtiei. Scaderea numarului de hematii rezultata poate cauza: scaderea abilitatii de a controla musculatura, pierderea senzatiilor la nivelul picioarelor si mainilor, senzatie dureroasa sau de arsura a limbii, scadere in greutate, tulburari de vedere.
Cauze ale insuficienței de vitamina B12 sunt: cantități reduse de acid clorhidric în stomac, ileon îndepărtat sau bolnav, competiție pentru vitamina B12 din partea microorganismelor sau a paraziților intestinali și prezența substanțelor toxice în organism. Vitamina B12 este produsă în mod natural în organism în dinți, gingii, amigdale, limbă, faringe, conjunctiva ochilor, esofag și partea superioară a stomacului. Anemia pernicoasă este provocată de lipsa factorului intrinsec, substanță necesară absorbției vitaminei B12.
Anemia pernicioasa. Este cea mai comuna forma de anemie prin deficit de vitamina B12. Deoarece majoritatea oamenilor care consuma carne si oua primesc o cantitate suficienta de vitamina B12 in dieta, deficitul acesteia inseamna de regula ca organismul nu o absoarbe in mod corepunzator.
Afectarea absorbtiei poate apare la persoanele care au suferit interventii chirurgicale la nivelul stomacului sau intestinului, care prezinta boli digestive (ex. gastrita, cancer gastric,boala Crohn, infectii intestinale).
Anemia pernicioasa afecteaza mai frecvent persoanele cu varste cuprinse intre 50-60 ani. Tulburarile de alimentatie sau o dieta neechilibrata maresc riscul dezvoltarii acestui tip de anemie. Astfel se intampla si in pacientilor cu diabet zaharat sau boala tiroidiana.
Anemia prin deficit de vitamina C. Este o tulburare rara ce cauzeaza producerea unor eritrocite cu dimensiuni mici de catre maduva osoasa. Devicitul de vitamina C rezulta in urma aport dietetic foarte redus si pe o perioada indelungata.
Anemia hemolitica. Tip de anemie determinata de o distructie exagerata a eritrocitelor, care nu pot fi inlocuite corespunzator de maduva osoasa. Distructia hematiilor poate fi intravasculara (in intoxicatii, infectii, complicatii posttransfuzionale, etc.) si extravasculara sau intracelulara (in eritrocitopatii, hemoglobinopatii, etc.).
Anemia hemolitica poate cauza, printre altele, marirea de volum a splinei (splenomegalie), durere, soc si calculi biliari.
Talasemia. Forma de anemie provocata de incapacitatea organismului de a produce o cantitate suficienta de hemoglobina.
Exista doua categorii de talasemie, in functie de care lantul polipeptidic care intra in componenta globinei (fractiunea proteica a hemoglobinei) este afectat. In alfa talasemie exista o tulburare in productia lantului alfa, iar in beta talasemie – in productia lantului beta.
Caracterizata prin productia unor hematii mici si fragile, talasemia se transmite autozomal recesiv. Astfel, ea afecteaza doar persoanele care mostenesc gena defectuoasa de la ambii parinti.
Anemii hemolitice autoimune. Exista patru tipuri majore de anemie hemolitica autoimuna: anemia hemolitica autoimuna la cald, anemia hemolitica autoimun la rece (sindromul aglutininelor la rece), hemoglobinuria paroxistica la rece si anemia hemolitica autoimuna de tip mixt.
Anemia hemolitica autoimuna la cald este cea mai comuna forma de anemie de acest tip. Ea apare cand organismul produce anticorpi ce se ataseaza de hematii. Aceste hematii sunt ulterior distruse in splina, ficat sau maduva osoasa.
Anemia hemolitica autoimuna la cald afecteaza mai frecvent barbatii decat femeile. Aproximativ o treime dintre pacientii cu acest tip de anemie prezinta, de asemenea, si limfom, lupus sau boala tesutului conjunctiv.
In anemia hemolitica autoimuna la rece, organismul ataca hematiile cu o temperatura egala cu sau mai scazuta decat temperatura corporala.
Forma acuta a acestei tulburari se dezvolta frecvent la persoanele care au suferit de pneumonie, mononucleaza sau alte infectii acute. Boala este de regula blanda si de scurta durata, si dispare fara tratament.
Tratament naturist:
- cura cu suc de urzică se recomandă în mod special în anemie, atât în cea feriprivă (urzica este bogată în fier și favorizează asimilarea acestui oligoelement), cât și în formele auto-imune sau în cele în care apar modificări morfologice ale hematiilor. Urzica stimulează hematopoieza, activând procesele fiziologice de formare a globulelor roșii, albe și a trombocitelor (C. Părvu – Universul plantelor). Este bogată în clorofilă, xantofile, fier și vitamina C.
– sfecla rosie contine fier, dar si magneziu si vitamina B6, care sunt esentiale pentru asimilarea acestui oligoelement si pentru combaterea anemiei. Mai mult, aceasta radacinoasa stimuleaza hematopoieza, adica procesul de formare a globulelor rosii (hematiilor).
-catina: mugurii şi fructele de cătină conţin din abundenţă vitaminele B1, B2 şi C, acid folic, acizi graşi nesaturaţi şi carotenoide, fiind unele dintre cele mai indicate remedii pentru anemie. Astfel, preparatele din cătină stimulează formarea de globule roşii, cresc pofta de mâncare, detoxifiază organismul şi înlătură starea de oboseală.
-macesele: prinrin continutul foate mare de vitamina C sunt indicate in racela, gripa, si pneumonie, anemie si oboseala cronica.Bogatia de substante antioxidante le face deosebit de utile in caz de stimulare a imunitatii, fiind un bun regenerant, cicatrizant, preventiv tumoral si avand efect antiimbatranire.
-meiul:este o sursa excelenta de fier,fibre si vitamine din grupul B. Persoanelor anemice li se recomanda sa consume preparate din mei pentru refacerea cantitatii de fier din organism.
-pastura: ajută în prevenirea şi tratarea anemiilor datorită conţinutului bogat în vitamine, aminoacizi esenţiali şi minerale. De asemenea, joacă un rol important şi în întărirea sistemului imunitar al organismului şi ajută la completarea carenţele provenite în urma unei alimentaţii nesănătoase.
-coacazele negre: sucul de coacăze negre are efecte cu adevărat magice în combaterea tuturor tipurilor de anemie. Se consumă zilnic 12 linguri de suc la adulţi şi 10-15 linguriţe la copii, pe stomacul gol, în cure de minimum 4 săptămâni. Pe timpul anotimpului rece, se consumă fructele uscate – 4-6 linguriţe de pulbere, obţinută prin măcinarea cu râşniţa electrică de cafea, pe zi.
-turita mare:florile turiţei-mari au proprietăţi astringente, coleretice, colagoge şi hemostatice şi sunt un remediu foarte bun pentru anemii, pentru afecţiuni hepatice şi ginecologice. Datorită gustului amărui, are un efect astringent şi de aceea, turiţa-mare este eficientă în caz de diaree, tratând, de asemenea, şi alte tulburări ale sistemului digestiv. De asemenea, planta are un efect benefic în afecţiunea dermatologică «piciorul de atlet», cauzată de o ciupercă şi care se manifestă la nivelul labei piciorului.
-amestec de ridiche,morcov si sfecla rosie (100 ml din fiecare).
-semintele de dovleac: reprezinta un adevarat concentrat de vitamine si de minerale, continand peste 50 de micro si macro elemente. Nu degeaba dietologii din Japonia le pun pe primul loc in tabelul produselor alimentare. Ele sunt bogate in acizi grasi, sanatosi, polinesaturati, ceea ce inseamna in primul rand in celebri Omega 3 si Omega 6. Ele ne pot asigura necesarul zilnic de magneziu, potasiu, fosfor, fier, cupru, zinc, calciu, mangan, dar si de vitamine precum A, E, F, B1, B2, C, D, K, P si PP. In acelasi timp, ele reprezinta o sursa pretioasa de proteine. Se bucura de un continut bogat in lecitina, rezine si enzime.
-ouale de prepelita: astm bronsic, alergic, rahitism, anemie feripriva, hipovitaminoza B, stari de convalescenta, astenie generala si sexuala.
-extractul de mladite de catina :anemie hipocroma si normocroma, trombocitopenii de diverse etiologii si sindroame hemoragice trombocitopenice, leucopenie, hepatite virale cu citomegalovirus si virus Epstein-Barr, anorexie si meteorism (in special la sugari si la copiii mici), hipercolesterolemie.
-extract din muguri de brad: anemie, demineralizare la copii si adolescenti, carente minerale si decalcefieri la adulti, dureri osoase de crestere la copii, consolidarea fracturilor, rahitism, osteoporoza, spasmofilie, carie dentara, paradontoza, rinofaringite repetate la copii, cu hipertrofie glandulara.
-extract din muguri de alun:anemie hipocroma ,in special prin pierderi de sange,ca urmare a gastritelor,ulcerelor,afectiunilor digestive,sangerarilor hemoroidale.

Editat de Darianna
scos reclama

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna ziua.Pentru anemie se pot administra remedii naturale vitaminizante si mineralizante cum sunt capsule Goji, afine si catina si capsulele Clorofila.Se recomana administrarea cu prudenta a suplimentelor alimentare ce contin calciu deoarece scad absorbtia fierului.

Este recomandata o dieta in care sa predomine alimentele cu un continut bogat in fier si vitamina C, germeni de grau, cereale integrale, legume(spanac, brocoli, varza de Bruxele, sfecla rosie, morcovi, ridichi,avocado,urzici, mazare, naut, tomate, ardei), ciuperci(pleurotus), fructe(banane, citric, zmeura, caise, pepene rosu),  oleaginoase(alune, seminte de floarea soarelui si de dovleac, nuci, arahide, fistic, caju), galbenus de ou, alge, produse apicole(polen, pastura, miere), uleiuri vegetale presate la rece.Se recomanda sucul proaspat de mere, morcovi, sfecla rosie, alternativ cu sucul de citrice 200 ml.
Evitati consumul de alimente rafinate care spoliaza organismul de saruri minerale si vitamine, alimentele procesate si conservate, dulciurile si produsele de patiserie, zaharul alb se inlocuieste cu miere sau zahar brun, consumul de bauturi carbogazoase, alcool, cafea.
 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
La 07.04.2015 la 16:17, Medic Fares a spus:

Buna ziua.Pentru anemie se pot administra remedii naturale vitaminizante si mineralizante cum sunt capsule Goji, afine si catina si capsulele Clorofila.Se recomana administrarea cu prudenta a suplimentelor alimentare ce contin calciu deoarece scad absorbtia fierului.

Este recomandata o dieta in care sa predomine alimentele cu un continut bogat in fier si vitamina C, germeni de grau, cereale integrale, legume(spanac, brocoli, varza de Bruxele, sfecla rosie, morcovi, ridichi,avocado,urzici, mazare, naut, tomate, ardei), ciuperci(pleurotus), fructe(banane, citric, zmeura, caise, pepene rosu),  oleaginoase(alune, seminte de floarea soarelui si de dovleac, nuci, arahide, fistic, caju), galbenus de ou, alge, produse apicole(polen, pastura, miere), uleiuri vegetale presate la rece.Se recomanda sucul proaspat de mere, morcovi, sfecla rosie, alternativ cu sucul de citrice 200 ml.
Evitati consumul de alimente rafinate care spoliaza organismul de saruri minerale si vitamine, alimentele procesate si conservate, dulciurile si produsele de patiserie, zaharul alb se inlocuieste cu miere sau zahar brun, consumul de bauturi carbogazoase, alcool, cafea.
 

Adevarul este ca remediile naturale sunt eficiente in orice afectiune. Citeam undeva ca shamanii din padurile amazoniene fac minuni prin amestecul a patru pana la sapte plante medicinale si asa "ataca adversarul" adica boala(tumoare, virus, stafilococ sau bactecterie) pe mai multe cai, avand rezultate perfecte.(a aparut si la noi gama de produse  bazataE pe astfel de amestecuri de plante amazoniene).

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×