Sari la conținut
Forum Roportal
Stranic

Past Life Therapy

Postări Recomandate

Dragi forumisti,

 

Avand in vedere interesul manifestat fata de vietile trecute si de posibilitatile de acces la aceste vieti voi incerca sa impartasesc cu voi cunostintele acumulate pe parcursul a 20 de ore de training tinute de Marianne Carolus in Bucuresti la inceputul lunii mai a acestui an. Pe langa aceste cunostinte acumulate cu ocazia cursului ma voi folosi si de alte materiale produse de membrii EARTH Association - European Association for Regression Therapy.

 

Toate informatiile prezentate vor fi prin prisma terapiei ce poate fi realizata cu ajutorul regresiei in vietile trecute sub indrumarea unui terapeut.

 

Modul de prezentare va include din cand in cand postarea unor materiale ce se continua ca logica in prezentare, urmate de intrebarile voastre. In situatia in care nu voi sti sa raspund la o intrebare imediat voi cere ajutor la randul meu si raspunsul va veni.

 

Sunt bineveniti sa posteze intrebari si/comentarii toti cei interesati de subiect insa va rog sa tineti cont ca pentru a pastra consistenta topicului sa nu dezbatem daca exista sau nu vieti trecute, daca exista reincarnare. Pentru cei doritori sa dezbata acest subiect ii rog respectuos sa deschida un alt topic. Va rog sa ne rezumam doar la intrebari despre vietile trecute si in special despre acest mod de terapie.

 

Aceastea fiind spuse sa trecem la treaba.

 

Pentru inceput voi incerca sa descriu ce este terapia prin regresie.

 

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

Terapia prin regresie este simpla. Cele mai multe probleme de ordin psihic sau psiho-somatic apar ca urmare a unor cauze din trecut. Descoperirea, retrairea si intelegerea acestor cauze pot produce rezultate benefice de durata.

 

Un terapeut ce foloseste past life therapy (PLT) este un terapeut care accepta ca atunci cand pacientii se intorc la cauza/cauzele problemelor lor pot apare experiente traite in alte vieti precum si experiente din perioada dintre reincarnari sau inainte de nastere. Acest fenomen poate fi considerate incredibile pentru marea majoritate a oamenilor insa se intampla. Si cel mai important lucru este ca acest proces vindeca oamenii.

 

In acest tip de terapie pacientii se lasa absorbiti in problemele lor si in cauzele acestora. In aceasta stare specifica in care intra pacientul integrarea si confruntarea cu problemele si cauzele lor este mai intensa. Prin comparatie, terapia hipnotica clasica foloseste starea de transa pentru a induce sugestii pozitive intr-un mod mai eficient in loc sa exploreze si sa inteleaga problemele si cauzele lor. Acest tip de terapie hipnotica induce starea de hipnoza cu ajutorul unor instructiuni sau prin muzica, sunete sau impresii vizuale. Instructiunile indruma mai intai pacientul sa adoarma si apoi il leaga de hipnotist, de cele mai multe ori pana cand pacientul isi pierde propria abilitate de a face alegeri si a lua decizii.

 

In alta abordare hipnotistul induce prin instrctiunile date o stare de visare sau de vizualizare si nu una de somn. Apoi hipnotistul sugereaza pacientului sa fie el insusi. Astfel, respectand libera vointa a pacientului , un astfel de hipnotist va ramane un simplu ghid.

 

In cazul PLT starea hipnotica nu este produsul unei interventii directe ci produsul firesc al unei munci bine facute. Cand este abordata in mod corect o problema potrivita, un pacient devine automat absorbit in retrairea ei asa cum oricine este absorbit de o carte sau de un film. Acest proces, pana la urma si el provocat dar spontan, este de cele mai multe ori atat de puternic ca instructiunile hipnotice obisnuite par prin comparatie artificiale si de prisos.

 

Putem spune ca prin PLT ne mutam inapoi in trecut. Aceasta este bineinteles doar o figura de stil pentru ca putem merge doar in viitor si ramanem in mod continuu ancorati in prezent. Prin regresie in trecut ne referim la contactul cu acel trecut pe care inca il mai purtam cu noi acum. Nu ne mutam inapoi in experientele din trecut si in vietile trecute ci catre acel trecut captiv pe care il purtam acum cu noi. Nu suntem calatori in timp ci detectivi si chirurgi in propria videoteca.

 

Cu totii purtam cu noi o portiune importanta din trecut, de fapt tot ceea ce am experimentat vreodata. Cea mai mare parte din acest trecut este din punct de vedere matematic integrat. Dar nu tot este viu si acum. Doar o parte din trecut este conectata la prezent, la persoana care suntem acum, la persoana care gandeste, simte, planifica si actioneaza astazi. Atunci cand prezentul ne imbolnaveste s-ar putea sa avem nevoie de medicamente sau fizioterapie, un simplu sfat sau sa schimbam conditiile in care traim. Dar atunci cand trecutul ne face probleme, psihoterapia este necesara iar cand problemele au aparut sau sunt cauzate de evenimente din vieti trecute PLT ne este de ajutor.

 

Oamenii apeleaza la terapie pentru probleme aparute ieri, sau luna trecuta, anul trecut sau de acum 5 vieti in urma. In personalitatea noastra de acum resimtim umbre, ecouri si suntem bantuiti de cele mai multe ori inconstient de ramasite ale unor voci, sentimente si impresii de demult. Ideea este nu doar sa aducem la nivel constient continutul subconstientului ci dorim sa eliberam, sa curatam, sa realizam catharsis.

 

C'ATHARSIS s.n. 1. (Lit.) Purificare a spiritului cu ajutorul artei prin participare intensă la fenomenul artistic. 2. (

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc pentru intrebare! :bye: Credeam ca o sa fiu de unul singur :yes:)))

 

Functioneaza bine daca terapeutul are incredere in el insusi, daca pacientul are incredere in el insusi si daca pacientul are incredere in terapeut si invers. Acesta este prima conditie pentru ca PLT sa poata incepe.

O a doua conditie este ca pacientul sa fie sincer atat cu el insusi cat si cu terapeutul. Aceasta conditie este de asemenea foarte importanta pentru ca practic pacientul este cel care descopera, retraieste, intelege, accepta si integreaza o problema din trecut. Rolul terapeutului este doar de a ghida conform cu raspunsurile pe care le primeste in urma intrebarilor puse.

Pe de alta parte insa tot legat de modul de functionare, o sesiune de PLT reusita are un efect multidimensional, adica se rasfrange asupra intregii fiinte, a sufletului in totalitatea sa insa, surprinzator si asupra celor apropiati.

Am beneficiat de doua sedinte de PLT, am fost martor direct la alte doua si o sedinta am condus-o din postura terapeutului avand-o aproape (in caz de nevoie) pe Marianne Carolus.

Mai multe informatii despre cum functioneaza, cum se desfasoara acest proces de PLT voi prezenta putin mai incolo.

 

Astazi voi incerca sa raspund intrebarii: Cui se adreseaza PLT? Si voi explica din punct de vedere personal in ce mod mi s-a adresat mie (daca nu voi ocupa prea mult spatiu).

 

Pentru ce fel de probleme cauta oamenii ajutorul PLT? In urma unor studii realizate de asociatiile de profil din SUA, Olanda si alti terapeuti intre anii 1988-1998 a rezultat ca principalele 4 motive pentru care este solicitat autorul PLT sunt:

 

Frica si fobiile.

 

Probleme in relatiile de cuplu si probleme de inter-relationare in general.

 

Depresiile.

 

Probleme fizice care nu si-au gasit explicatii medicale sau care nu raspund la tratament medicamentos.

 

Dupa aceste 4 principale motive mai pot fi mentionate:

 

Problemele de ordin sexual.

 

Dependenta.

 

Obezitatea si tulburarile de digestie.

 

Ce fel de probleme si ce pacienti sunt nepotriviti pentru regresie si PLT? Prima conditie pentru PLT este sa poata exista comunicare cu pacientul. Nu poate fi realizata PLT cu pacientii cu care nu se poate vorbi din cauza unui grad avansat de retardare, din cauza unui tratament medicamentos, pacientii care sunt foarte afectati de psihoza

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

ai spus ca PLT incepe cu terapie prin regresie. Te poti trata deci daca ai ( daca suferi de) multipersonalitate. are asta legatura cu o viata sau vieti anterioare? sau regresie in timp , ca sa-ti amintesti lucruri din trecut pe care in mod normal nu ti le mai amintesti din cauza varstei sau din cauza traumelor. De exemplu, daca ai un accident foarte grav si nu iti mai amintesti exact cum s-a intamplat sau din ce cauza, poti face o regresie in timp, la cursul acesta PLT si sa-ti reamintesti aceste lucruri nu?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
ai spus ca PLT incepe cu terapie prin regresie. Te poti trata deci daca ai ( daca suferi de) multipersonalitate. are asta legatura cu o viata sau vieti anterioare? sau regresie in timp , ca sa-ti amintesti lucruri din trecut pe care in mod normal nu ti le mai amintesti din cauza varstei sau din cauza traumelor. De exemplu, daca ai un accident foarte grav si nu iti mai amintesti exact cum s-a intamplat sau din ce cauza, poti face o regresie in timp, la cursul acesta PLT si sa-ti reamintesti aceste lucruri nu?

 

Intradevar, PLT incepe cu terapie prin regresie. Aceasta regresie ajunge pana la momentul in care s-a declansat acel eveniment care ne-a marcat. Astfel putem ajunge la evenimente din aceasta viata sau la evenimente traite in alte vieti. Pentru a edifica mai bine aceasta situatie voi folosi exemplul tau:

 

daca ai un accident foarte grav si nu iti mai amintesti exact cum s-a intamplat sau din ce cauza

 

Cand avem un accident foarte grav caruia ii supravietuim, egoul dispare pentru moment, nu poate sa asimileze experienta traumatizanta si astfel efectele ei se manifesta direct asupra sufletului. In acel moment sufletul se fragmenteaza. Acea parte care nu poate sa integreze experienta se izoleaza de restul (efectul extrem fiind aparitia multipersonalitatii). Trauma respectiva se poate manifesta ulterior cand situatii asemanatoare apar. (voi reveni cu un exemplu putin mai incolo)

 

Regresia te ajuta sa te intorci la acel moment ca persoana intreaga (inclusiv ego-ul) pentru a intelege ce s-a intamplat, cum te-a afectat si a facilitat aparitia problemei de acum. Odata evenimentul aceptat, inteles si integrat se produce catharsis, deci eliberarea de problema respectiva.

 

Dar.... exista si un dar in situatiile in care regresia are loc in legatura cu evenimente din viata asta sau chiar in legatura cu evenimente din vieti trecute insa care au fost foarte traumatizante. Fiind traite foarte de curand emotiile acumulate sunt inca destul de vii, intense; de aceea trebuie explicat pacientului chiar inainte de a incepe regresia ca acum este in siguranta, ca a trecut o data prin acele evenimente si acum vom face doar o retraire pentru a intelege ce s-a intamplat si ca este in deplina siguranta. Se poate stabili de comun acord o "antecamera de confort" in care pacientul se poate retrage daca trairile sunt prea intense.

 

Exemplu de situatie in care o trauma din trecut provoaca efecte in vietile ulterioare:

 

Cheryl was a young professional psychotherapist who attended one of our workshops on Deep Memory Process. She was a very able therapist but had always suffered from crippling panic attacks when it came to speaking out in groups. By the the third day of the workshop she had successfully avoided such anxiety by carefully burying her nose in her notebook and deliberately saying as little as possible. The topic that morning was fear however, and when the examples turned to terror in group situations, she found herself having an anxiety attack at the very mention of the subject. Quite unbidden a flashback of herself as a little girl of four popped in to her mind and she found herself quietly weeping and trembling. Someone offered her the Kleenex and she shrank in embarassment. The group leader, Roger, unaware that she had been

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

foarte interesant! poate multe din fobiile pe care le avem ni se trag din vieti anterioare...ar fi deosebit de interesant sa aflu de ce imi place apa, dar, in acelasi timp, nu suport sa imi ajunga pe la urechi si cap...imi place apa, ma fascineaza, dar ma si inspaimanta sa intru intr-un lac, de ex...

nu se fac si consultatii on-line? :focus:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
foarte interesant! poate multe din fobiile pe care le avem ni se trag din vieti anterioare...ar fi deosebit de interesant sa aflu de ce imi place apa, dar, in acelasi timp, nu suport sa imi ajunga pe la urechi si cap...imi place apa, ma fascineaza, dar ma si inspaimanta sa intru intr-un lac, de ex...

nu se fac si consultatii on-line? :P

 

Allegra esti foarte simpatica!! :P :focus: Consultatii on-line nu se pot da pentru ca nu se poate realiza o legatura directa intre terapeut si "pacient" (nu-mi place cuvantul pacient insa pentru inceput il voi folosi pentru a face lucrurile mai clare. Alternative ar fi: partener, suflet, client. Personal imi place cel mai mult suflet-partener).

 

In ceea ce priveste fobiile...

 

Moartea prin innecare este una din situatiile traumatice clar identificate. Emotiile primare care pot fi incercate sunt: disperarea si frica. Incarcarea fizica pe care o declanseaza este disconfortul (in principal, lista este deschisa).

 

Uite un caz de PLT asociat cu moartea prin innec. Va rog sa fiti prudenti in evaluari. Acesta este doar un caz valabil pentru sufletul respectiv. Fiecare insa are propriile evenimente si propriile reactii. Cazul de mai jos este prezentat doar cu rol de exemplu particular. Va rog nu creati reguli vizavi de propriile trairi pornind de la acesta.

 

A native of Toronto who has lived in Southern California for many years, Darrell came to Bettye Binder with a terror of drowning in the middle of the ocean. He was not frightened of seashores, swimming pools, or other bodies of water, but he would not venture far into the ocean because of a morbid fear of drowning there. In three separate regressions with Binder, Darrell discovered that he drowned in the middle of the ocean in three previous lifetimes. In one, he was a black slave in the South, about 1840, who tried to escape in a small boat that sank due to an explosion on board. In 1940, before the United States entered World War II, he was a young man from Pennsylvania who joined the Canadian Air Force and was shot down over the Pacific Ocean. His death on the Titanic, however, was the most important experience related to his phobia.

 

In regression, Darrell experienced being a crew member on the Titanic, which sank after striking an iceberg in the middle of the Atlantic Ocean in April 1912. He was asleep in his bunk when the crisis began. He was awakened and told to go to the boiler room where he worked. It was flooded, so he went to the next available boiler room that was still free of seawater. He and his workmates did their best to get the ship moving, but it soon became evident that the huge ship was sinking. Darrell's last memory in that lifetime was being tangled up in ropes as the ship began to lurch and dive into the depths of the sea.

 

Binder has had Darrell undergo this particular regression on many different occasions, both as a demonstration before students and for television. Each time, she has observed, Darrell receives more resolution from such explorations of his past life as a victim of the Titanic disaster. In June 1992, when she regressed him for a television crew, Darrell saw his angels leading him away from the body that was entangled in heavy ropes and being pulled down into the ocean. He felt peace and light come over him as he rose toward the heavens, and he also experienced great compassion for the man that he had been.

 

What is most significant about Darrell's case, Binder pointed out, is how the experience of past-life regression has turned his life around. When he had first come to her, she said, he was a timid, withdrawn, fearful young man, whose life and career were going nowhere. He had dreams of becoming an animator for a major movie or television studio, but those aspirations were not being realized. After a series of regressions in 1992, Darrell's career began to move in an exciting new direction. He began to exhibit a sense of peace and happiness that he had never before known. He became poised and self-assured. He was hired as an animator on a major feature film, and at Christmas in 1994, he was hired to direct an animated feature film, a huge career breakthrough.

 

According to Binder, "Darrell has learned lessons that he was unable to learn in his previous past lives in which he drowned, and he is no longer phobic about the ocean. Today, Darrell is a man who smiles easily and who is doing what he loves most in life. He has gained a spiritual peace for the first time in several lifetimes."

 

In incheiere un punct de vedere al Bettye Binder:

 

"All of us are souls who chose to become human beings, but our human identity is limited to being in this body," she said. "The soul is pure energy, and energy cannot be destroyed. The soul's existence is independent of the body it occupies. It is the soul that continues to exist after the human body dies, and it is the soul that reincarnates lifetime after lifetime."

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

cum as putea afla ce am fost in vietile anterioare? numai prin astfel de consultatii se poate?

cred cu tarie in faptul ca, daca as descoperi acest lucru, mi-ar fi mult mai usor sa imi rezolv multe din probleme...de natura psihica. nu, nu-s vreo psihopata :focus: insa cred ca as trece mai usor peste anumite situatii/temeri...cunoscand sursa lor.

Editat de allegra

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Pentru inceput voi incerca sa descriu ce este terapia prin regresie.

 

Terapia prin regresie este simpla. Cele mai multe probleme de ordin psihic sau psiho-somatic apar ca urmare a unor cauze din trecut. Descoperirea, retrairea si intelegerea acestor cauze pot produce rezultate benefice de durata.

 

Un terapeut ce foloseste past life therapy (PLT) este un terapeut care accepta ca atunci cand pacientii se intorc la cauza/cauzele problemelor lor pot apare experiente traite in alte vieti precum si experiente din perioada dintre reincarnari sau inainte de nastere. Acest fenomen poate fi considerate incredibile pentru marea majoritate a oamenilor insa se intampla. Si cel mai important lucru este ca acest proces vindeca oamenii.

implicatiile la nivel subtil-energetic al acestui tip de "tratament" sunt inca necunoscute ... si nu as recomanda nimanui o astfel de "vindecare" :focus:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
cum as putea afla ce am fost in vietile anterioare? numai prin astfel de consultatii se poate?

 

Vei afla acele momente care inca sunt legate de prezent. Cauzele lucrurilor pe care nu le intelegi vizavi de tine in aceasta viata. Nu stiu ce rezultate se pot obtine prin alt fel de consultatii/metode/terapii alternative. Insa iti pot confirma din propria experienta ca prin astfel de consultatii se poate.

 

cred cu tarie in faptul ca, daca as descoperi acest lucru, mi-ar fi mult mai usor sa imi rezolv multe din probleme...de natura psihica. nu, nu-s vreo psihopata insa cred ca as trece mai usor peste anumite situatii/temeri...cunoscand sursa lor.

 

Doar de tine depinde sa alegi.

 

Nu incerc pe nimeni sa conving de nimic ci doar sa impartasesc din experientele si cunostintele pe care le-am acumulat.

 

implicatiile la nivel subtil-energetic al acestui tip de "tratament" sunt inca necunoscute ... si nu as recomanda nimanui o astfel de "vindecare"

 

Este intradevar o metoda de terapie noua si cercetarile in legatura cu influentele pe care le are sunt in derulare.

 

Insa da-mi voie sa te intreb:

 

implicatiile la nivel subtil-energetic ale tratamentelor: transplant, nurofen, chimioterapie, dializa, aspirina si exemplele pot continua, sunt cunoscute?

 

De recomandat... ce pot sa zic. Consider ca este dificil ca prin experienta personala sa stim ce este sau nu este potrivit si altora. Repet, prefer sa prezint o informatie si fiecare simte, gandeste si actioneaza pentru el/ea. Accesul la informatie in zilele noastre este relativ facil.

 

Cand spui o astfel de "vindecare" la ce fel de vindecare te referi? Poti te rog sa fii mai explicit?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×