Sari la conținut
Forum Roportal
Corydalis

Cancerul la san

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Da, probabil o cauza a cancerului este stresul. Cu cancer la san nu am intalnit decat un caz, mai demult. Mai fff demult. Cand nu existau citostatcie, chimioterapie, etc. I-au taiat tzatza femeii, apoi au chinuit-o cu nu stiu ce minuni, de a murit saraca la 47 de ani.

Editat de Herodias

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pareri si pareri...din pacate si medicii au la fel ca si aici pe forum pareri diferite, chiar contradictorii uneori.Majoritatea apeleaza imediat la cutit, iar sanul dupa cum stim e foarte sensibil, si chiar daca dupa operatie se constata ca nodulul nu a fost malign, taietura e acolo si in timp poate fi chiar ea cauza altor probleme.Altii in schimb prescriu tratamente interminabile si fara vreun efect...deci ce e mai bine? Eu anul trecut m-am operat la sanul drept la Spitalul Oncologic din Cluj-Napoca, la indicatiile mai multor doctori.Rezultatele au iesit bine, a fost un nodul benign datorat probabil unei dereglari hormonale sau stresului.Dupa 3 luni de la operatie am fost la control, iar doctorul a descoperita la palpare un nodul foarte mic in celalalt san.Mi-a prescris un tratament cu Mastoprofen gel, vitamina A si E, pentru o perioada de 3 luni.Cum era de asteptat, nici un rezultat, ba mai mult, nodulul descoperit deja s-a marit si a mai aparut inca unul.Am fost acum vreo 2 luni la control din nou, sau eventual la operatie, doctorul a zis ca trebuie neaparat operat (fara sa imi faca vreun eco sau ceva), dar ca sunt prea mari nodulii si va fi operatia mai grea (eu am sanii mici, iar nodulii sunt deja destul de mari).Mi-a zis sa continui cu acelasi tratament, macar sa se micsoreze cat de putin nodulii, si in octombrie ma asteapta la operatie.Tratamentul din nou nu-si face nici un efect, iau vitaminele regulat si ma ung cu gelul, am mai luat si tot felul de produse naturiste...si nimic.Mi-am facut si doua ecografii la doctori diferiti, si ambii au zis sa merg sa ma operez, ca nu e de glumit, ca poate fi doar unul dintre noduli malign.Eu am incredere in doctorul de la Cluj, e foarte bun bun, dar totusi nu stiu ce sa fac...operatia in sine e destul de usoara, dar dupa iarasi dureri si scos fire, pansat, etc.Si daca iarasi se constata ca sunt si nodulii acestia benigni, si puteam sta linistita...of.Eu am 21 ani si din ce m-am mai informat, la varsta asta sunt de cele mai multe ori noduli benigni.si nu stiu ce sa fac ;) .Poate mai scrieti alte cazuri similare sau alte pareri.O zi cat mai buna si sanatate.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

 

 

Eu zic ca nu e de joaca cu nodulii la san.E neplacut dar mai bine ii scoti si vezi dupa ca sunt ok decat sa ii lasi si sa te trezesti peste un timp ca ai si metastaze pe te miri unde. Daca medicul zice ca ar trebui scos pai atunci poate asa ar fii mai bine.Ai putea sa intrebi si alt dr daca ai dubii.Nu strica o a doua parere. Daca faci operatie si iti scoate un nodul ai putea sa te duci si sa verifici rezultatul si la alt laborator. Exista , de exemplu , un centru specializat pe cancer undeva pe Mosilor ( www.domina-sana.ro ): au deschis de curand si au si alte servicii legate de cancer in general: drenaj limfatic, psihoterapie, nutritie ( speciala pt cancer cu meniu individualizat) au chiar si un cab. de cosmetica cuproteze de san si peruci. Nu zice nimeni ca ai asa ceva dar daca ai vreun dubiu sa stii ca exista si asa ceva!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

^ Metastaza adica....faza finala a cancerului ? :|:|

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nodulii la san au de multe ori cauze hormonale (mastoze). Cel mai bine este sa faci un consult la ginecolog, endocrinolog inainte de a ajunge la chirurg; si eventual oncolog (cand ti se da trimitere).

Eu am avut un nodul foarte mare la san acum 6 ani (aveam 26 ani), dupa numeroase investigatii care au constat in:

- ecografie (inclusiv eco vaginal)

- mamografie (desi nu este indicata la sub 35 ani)

- punctie cu ac fin;

- controale la endocrinolog, oncolog

s-a decis ca aveam mastoza (tumora benigna). Tratamentul a constat in Duphaston (hormonal), Mastodynon (homeopat f bun) si progestogel. Efectele se vad dupa 3 luni de tratament. Din cand in cand, inainte de menstruatie mi se mai inflamau noduli sub axila si sanii erau durerosi si mai faceam o cura cu Mastodynon sau cu gemoderivat de zmeur. De asemeni deodorantele, mai ales cele pe baza de alcool sunt foarte iritative.

Ca sfat: fara panica, abordati foarte serios orice nodul, pata, semn ce va atrage atentia ca ceva nu e in regula. Mergeti la medic, nu asteptati sa treaca cu alifie de galbenele. Consultati medicul daca folositi anticonceptionale sau alte medicamente hormonale, chiar si cele naturale care contin estrogeni (gen. ulei de marar etc.), intotdeauna folositi un sutien care sa nu va incomodeze si mare atentie la deodorante (mai bine dati mai multi bani pe un produs dermatocosmetic).

Verificati in familia dvs daca exista cazuri de cancer, fibroame etc. (ereditatea bat-o vina e primul indiciu pt aproape toate bolile).

Ignoranta si frica este cel mai mare dusman si orice boala e mai bine sa fie prevenita si daca nu descoperita cat mai curand.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Silviuta si mouse31, mersi mult de rasp.Am consultat mai m ulti dr., ecografi si oncologi si majoritatea au zis sa ma operez, totusi una dintre dr ecografe a zis ca nu e de speriat ca din moment ce la celalat san a fost mastoza fibrochistica, e foarte putin probabil ca aici sa fie altceva.Dar nu e nimic sigur, decat daca ma operez, asa cum ai zis si tu.Dar mi-e asa de urat!Chiar acum cateva zile am inceput un tratament naturist, dar nu stiu daca o sa isi faca vreun efect.Mai astept o vree, imi iau inima in dinti si ma duc la Cluj la operatie.Aaaaaaa, si inca ceva...stiti ceva dp analiza aia de sange, Marker bla bla, nu mai stiu exact denumirea, ceva de genu', analia care spune exact de ce natura sunt nodulii inainte de a ii opera.Rasp daca stiti.Mersi mult again.O zi faina!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Markerul este CA 15-3. Poti cauta mai multe informatii pe net. Este pur si simplu o analiza de sange, iar valori mari ale lui indica un cancer intr-o forma avansata. Eu il fac de vreo 5 ani aproape anual, la inceput chiar si la 6 luni il faceam.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
eu am la sanul drept o problema si nu stiu dacae cancer sau nu sfarcul drept e mai mare decat cel stang parca e umflat problema e ca ma doare si daca poate cineva sa imi raspunda as fi bucuroasa

 

trebuie sa ajungi la specialist ginecolog! iti va explica pe indelete ce pasi sa urmezi ca sa te lamuresti despre ce e vorba, nu-i bine sa amani...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Ala era un post din 2004. Cred ca Artemis s-a operat pana acum... :hi: Felicitari pentru operatie. :hi:

Dupa operatia de cancer de san,cand s-a scos si muschiul pectoral si nu mai se poate face o reconstructie a sanului pe cai chirurgicale obisnuite,se poate confectiona din silicon un san de forma,marime,culoare,consistenta,cu cel normal si care poate fi fixat local cu vacuum,adeziv sau implante de titaniu si magneti.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×