Sari la conținut
Forum Roportal
orvo

a venit si randul meu :(

Postări Recomandate

am patit urmatoarea chestie:

- timp de o o saptamana monitorul a facut "figuri". Asta inseamna, la intervale tot mai dese, disparea si reaparea imaginea pe el, cu zgomotele de rigoare, acele pocnituri care uneori se aud cand pornesti un monitor, ca si cand sa-ar fi intrerupt alimentarea.

- azi cand am pornit calculatorul monitorul a ramas negru, cu ledul galben (de standby) aprins (cand era in stare de functionare ledul galben sa facea verde). Nici macar in mod DOS/BIOS nu aveam imagine pe el.

- calculatorul functioneaza Oca, imi dau seama dupa zgomotele care le face, melodia de start windows, etc.

- am luat un alt monitor si la-am pus in locul celui vechi. Totul parea Oca, am avut imagine in DOS (inclusiv logo-ul cu Starting Windows) pana sa porneasca platforma grafica de windows. La faza asta ledul verde se facea galben si monitorul intra in standby.

- m-am gandit ca poate aveam setata o rezolutie/refres prea mare pe celalalt si poate monitorul nou nu duce, cu toate ca e de 19".

- am restartat windows-ul cu optiunea "Enable VGA Mode" si la rezolutia de 640x480 in 256 culori a pornit, am avut imagine si totul parea Oca. Din settings am vrut sa schimb rezolutia pe 1024x768 macar si surpriza: monitorul a intrat iarasi in stand-by.

- Am oprit/repornit monitorul si imi aparea mesajul "No Signal" pe el.

- Precizez ca pe primul monitor nici macar in DOS nu am imagine, cu toate ca mergea oca inainte.

 

Intrebare: deci ce e stricat la urma umei: placa video sau ambele monitoare ? Fiind sigur ca al 2-lea monitor e bun ajung la concluzia ca totusi poate e de la placa video, si poate tot din cauza ei sa-a "busit" si primul monitor. Deocamdata nu am de unde sa fac rost de o alta placa grafica pentru teste, asa ca va rog sa va dati cu parerea. Mi-e frica sa nu stric si cel de-al 2-lea monitor daca incerc sa mai pornesc calculatorul cu placa asta video.

 

Primul monitor este un Fujitsu x176 de 17", iar al 2-lea este un Belinea de 19". Placa video este GeForce FX5200 (128MB) - TvOut.

 

Merci

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mi sa-a intamplat si mie tot cu un Geforce, dar MX4 440. Se pare ca dintr-o data sa-a hotarit ca nu mai vrea sa functioneze laolalta cu placa de baza pe care statuse un an, si facea figuri. Pe alte PB mergea bine-mersi, si si placa mea de baza mergea fara nici o problema cu alte placi grafice.

Mie unul Geforce-urile mi-au facut numai nervi, asa ca, nefiind gamer, am trecut pe ATI. Mult mai putine erori de compatibilitate (mai exact 0) atat din punct de vedere hard cat si soft.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

merci de sfat, cred ca daca voi lua o noua placa grafica voi trece si eu pe ati, eventual un radeon.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

isi mai da cineva cu parerea ? asa, la prima citire, ce parere aveti ? monitoarele sau placa grafica e de vina ?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

N-am nici cea mai vaga idee.

N-am patit, deci nu-ti pot spune

 

Desi, as tinde sa banuiesc ca la mufa acolo in spate e ceva problema...mai mult ca sigur ceva contact.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mai demult eu am avut probleme cu monitorul cand am scos mufa din spate in timp ce mergea. Nu am mai avut imagine iar cand il restartam: in dos mergea dar cand incarca interfata grafica intra in standby.

Solutia: Safe mode + reinstalare drivere.

La tine nu prea imi dau seama ce ar putea fi dar poti incerca sa reinstalezi driverele poate ajuta cu ceva.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

am reusit sa fac cea mai desteapta chestie posibila. am vrut sa flas-ui bios-ul placii video.

Partea interesanta vine acuma: inainte de a-la flas-ui am sters eprom-ul original si am restartat calculatorul si bineinteles ca fara eprom pe video nu merge !?! deci fara sa mai pot boota cu placa in calculator nu stiu cum o sa mai pot vreodata sa-o flas-ui.

Prostia se plateste :victory:

Am luat o alta placa video si unul dintre monitoare merge fara probleme (cel care intra in stand-by doar cand ajungeam la win) iar celalat nu mai da nici un semn, cu toate ca daca scot mufa din placa si monitorul e pornit imi scrie pe el: "No signal". Deci mare lucru inafara de faptul ca am stricat atat o placa fx5200 cat si un monitor de 17 nu inteleg din toata povestea.

Editat de orvo

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×