Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Shazza

ultima jumatate de an...

Recommended Posts

In ultimele 6 luni sa-au intamplat atatea lucruri: alegerile in Romania, SUA, otravirea presedintelui Ucrainei, tsunami-ul, Terri siavo, procesul lui Michael Jaccason, moartea luI Christopher Reeves, romanii rapiti in Iraca, acuma Papa Ioan Paul al 2-lea... voua care vi se pare cel mai marcant eveniment din aceste ultime luni?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca e sa le analizam dupa regulile proximitatii spatiale, temporale si afective, ar fi cam asa...

Din punct de vedere al proximitivitatii afective, cred ca starea grava a sanatatii Papei e pe primul loc. A influentat cel mai mare numar de oameni, de pe tot Globul. Urmeaza apoi dezastrul asiatic provocat de tsunami.

Daca adaugam si criteriul spatial atunci e clar ca rapirea ziaristilor romani e cel mai important eveniment. (Pentru noi romanii.)

Criteriul proximitatii temporare spune ca un eveniment intereseaza cu atat mai putin cu cat este mai indepartat in timp. Astfel, cu cat mai actual, cu atat mai captivant.

 

Cel mai lipsit de interes (cel putin pentru mine) este procesul lui Michael Jaccason. Apropo, ce cauta asta in lista evenimentelor marcante? :victory:

 

Cam asta e opinia mea. De acord?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sa existe oare vreo explicatie pentru toate aceste tragedii?

[snapbacca]34676[/snapbacca]

 

Sper ca nu te gandesti la apropierea apocalipsei sau ceva de genul asta.

 

stie giorgio ce stie cu proximitatea :victory:, dar daca e sa gandesc mai putin analitic pentru mine cel mai marcant este pe departe dezastrul provocat de tsunami in Asia. Din seria data de sazza, este evenimentul peste care lumea va trece cel mai greu. Eu zic ca e clar ca un dezastru de magnitudinea asta poate fi cu greu comparat cu celelalte evenimente care au mai degraba substrat social.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dintre toate, eu cred ca dezastrul provocat de tsunami din Asia e cel mai mare catastrofa avand in vedere ca a schimbat axa pamantului.

Cat despre ce spui tu Alat, nu se stie niciodata cand vine sfarsitul. Eu cred ca este destul de aproape..incalzirea climei, cutremurele... toate astea se aduna.

Sa existe vreo explicatie pentru aceste tragedii? Idea e ca se intampla si se vor mai intampla. La ce ne mai trebuie vreo explicatie cand trebuie doar sa ne uitam in jurul nostru si gasim imediat o gramada de motive pentru care aceste nenorociri se petrec in fiecare zi in intreaga lume..?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si eu cred ca valul urias din Asia care a cauzat moartea atator oameni e cea mai mare catastrofa.

Un articol interesant scris de cercetatorul militar de-la Streinul (daca retin bine numele ) care este foarte apreciat de multi, si citit de mine pe internet, trateaza problema valului urias , ca fiind cauzat de cutremurul respectiv, cutremur insa de natura artificiala si scapat de sub control. Daca este asa, facea de-ul remarca, vor fi multe urmari, tinind cont si de modificarile in poz. axei, si ce o mai fi.

Legatura cu cele scrise in Biblie sint insa, sper , simple pareri.

Si in trecut au fost calamitati mari, dar nu prea erau mediatizate cum sint acum : imagini transmise imediat de la fata locului, cu tot apanajul care intr-adevar te ingrozesc, parca participi direct la suferintele celor in cauza.

Share this post


Link to post
Share on other sites

:crazy: nu am mai trecut de muuuuult pe aici. Ce cauta procesul lui Jaccao? Pai, in SUA caestia asta e BIG aici. Cred si eu ca moarte Papei si situatia jurnalistilor din Iraca sunt cele mai importante pentru romani, la care se adauga si speranta integrarii in UE

Share this post


Link to post
Share on other sites

Subscriu raspunsului lui sazza!Apropo,inundatiile de la noi...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×