Sari la conținut
Forum Roportal
MiniME

Ce fel de spaghete va plac?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Cred ca erau de pe vremea crizei rachetelor din Cuba, si le tineau pentru apocalipsa, si daca nu a venit...ce era sa faca cu ele ? :crazy:

 

Mi-e si frica deja sa cumpar paste, dar mi-am adus aminte ca am mancat la cineva lasagne umplute cu spaghetti bolognaise :crazy: poate asa in cuptor intre mult sauce se va coace si am de gand sa-l prepar de curind.

 

Aici nu prea tine pasta mult pe rafturi ca este una din preferatele americanilor cu sauce-uri din borcane, cred ca aerul conditionat si caldura verii l-au secat prea tare. Paste de lasagne se termina imediat de pe rafturi cum se umple locul ... si multe alimente favorite.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Si iar ma aflu in bucatarie sa spal, curat, tai in bucati peste 15 kg de rosii  pe urma le lichefiez si prepar un sos pentru o viitoare lasagna pe la sfarsitul saptamanii ca sa prelucrez resturile de branzeturi ce am in frigider si congelator, bucati de 1 kg cand se vindeau extrem de ieftin dar nu s-au terminat si acum nimeni nu le mai vrea.   Caldura de afara ne ameninta la fel cand nu mai putem manca prea consistent asa ca e inca timp de planificat si executat aceste mancaruri grele de vreme rece, comfort food!!!  Daca pot, evit sa cumpar conserve desi bulionul 100% rosii in conserve este gustos, dar am gasit ieftin rosiile si-mi place sa prepar ceva bun familiei cand am ocazie, timp si chef.  Geme congelatorul de carne congelata si voi topi si asa de grasime prima oara, nu conteaza ca la sarmale sa fie doar proaspata carnea, pe urma-l prepar, ma joc o zi intreaga sa devina bine facut carnea pe foc mic si mereu adaug cate un pic de apa la fiert, pe urma adaug sosul de rosii, unt si verdeturi fin tocate.  Oops, am si verdeturi destule in congelator, curatenia mare urmeaza si in acel departament si ce n-am, cumpar Miercuri din piata.  Deja ma vad toata saptamana ingropata in acest project pana nu-l pun in cuptor cratita.  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mi-ar place din alea care se fierb in mai putin timp de 1 ora!!!  fettuccine, lasagna sau ori ce paste fainoase ar mai fi ca si azi m-am chinuit cu cateva fire de spaghette de a evaporat 2 litri de apa si tot jumate crude le-am mancat.    Stiu ca la clima calda repede se dezhidrateaza totul, dar mai pofim si noi la paste.   Am hotarit ca nu mai cumpar din comert ca nici gust n-au si tot tari le roadem, voi comanda la chinezul care le face cu mana pentru restaurante.   Dar voi incerca sa mai intind si eu cate-o foaie de paste ca am un sucitor secuiesc pentru acest scop, dar n-am o planseta pentru acest job, doar masa din bucatarie.   :idea:  Ce ar fi sa dau comanda chiar in secuime???  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nici nu tin minte de cand n-am mai mancat paste, exceptie fidelute din supa si azi am avut chef sa prepar sos dintr-o mare cantitate de tot feluri de rosii aproape stafidite ca umezeala este foarte scazut in aer, chiar si grapefruit-urile se usuca repede.   Am avut si ardei gras la fel de ridate si m-am luat dupa un bucatar de la TV ca prima oara se calesc avestea in ulei si pe urma se scot pielitele.   E munca foarte multa ca aveam de controlat daca n-au facut radacini semintele in rosii ca mai nou se intampla acest fenomen si in ardei si castraveti. 

Nu are nume sosul meu, se cheama mancare :pardon:si a iesti foarte gustos de la toate alea: ceapa, usturoi, cimbru, carne tocata de vita din alt magazin de data asta, unt, sosul tomat preparat de mine, dar rosiile l-au ridicat la acest nivel ca erau de culoare maronie, cat un ou mic si foarte dulci, scumpe, dar de Paste s-au dat la ieftinit cu 99 de centi libra, in loc de $3.99 sau mai mult alta data si am luat 4 pachete.   Ardeii grasi la fel erau foarte aromati in 4 culori plus Boia Maghiara "Kalocsai".   Am fiert paste de Lasange si m-am saturat ca in ultima vreme abia mancam cate ceva.   Demult n-am mancat cu asa pofta, iar acum am acid mult ca rosii crude e alta chestiune de mancat decat sosul.   Credeam ca ma dreg cu zeama de lamaie, dar mai rau am provocat acidul si de aici n-am nici o idee ce sa mai fac sa-mi treaca.    Va intra in congelator la maturizat sosul pana vine cineva pe aici, ca in decada asta eu nu mai pun mana pe asa ceva sau pizza, doar la fiert sarmale folosesc suc de rosiic care nu ma supara deloc, precis nu este asa de concentrat.     

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Macaroane cu nuci şi scorţişoară. Desert rapid, de post

retetesivedete.ro/macaroane-cu-nuci-si-scortisoara-desert-rapid-de-post

Felul asta nu l-as pune la categoria "desert" ca este o mancare completa indiferent cat de putin ai manca din ea, defapt nu poti manca putin din acea farfurie ca este super buna!!!  De cand ma stiu il preparam acasa ca aveam un nuc imens in curte unde m-am nascut, iar in Secuime adunam din  padure toamna alune, acolo nu rezista desi este foarte dur lemnul de nuc.  Am pregatit si eu nucile macinate in amestec cu alunele de padure ramase de la Craciun, iar pastele pot fi de ori care forma.  In nucile macinate mai adaug coji razuite de citrice: - Lamai, Portocale si Lime.  Acest tricolor are si un gust foarte bun, le amestec cu zahar si le pastrez in frigider pentru luni de zile daca nu le mananc mai devreme ca sint irezistibile.  Folosesc scortisoara si in cafea zilnic de o vreme lunga, merge si peste aceste macaroane delicioase.   

Eu rar sau deloc nu mananc mai multe feluri de mancaruri la o masa, din copilarie mancam putin si ne era deajuns doar un fel de mancare.   Nu l-as putea manca dupa o supa macaroanele dulci sau altfel, ca nu dupa sarmale se servesc aceste paste.  Chiar si in timp de POST religios, nu se poate manca dupa o ciorba acra, dupa parerea mea.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

spaghete cu masline Visual search query image

Din astea care-s gata de mancat  :derisive:    Pasta doar nu e prea buna daca n-are ceva pe deasupra, merg bine si tocanitele de toate felurile ca decoratiile dau gustul la paste de fabrica.       Daca  sint paste facute-n casa, au gust mult mai bun si scot mai mult in evidenta sosul cu care este servit.   Dar sa nu uitam de branza ce se razuieste pe deasupra ca are contributie           la gustul specialitatii de pasta, un Parmezan original e sufletul retetelor italiane. 

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Käsespätzle_batch

"h'about" ... spätzle???   dar nu stiu ce este inafara de branza deja topita, rosie si patrunjel, marfa cealalta, parca-s jumeri dar nu ceapa prajita???  

Se poate servi cu orice vrea fiecare, gulas, papricas, tocanite de carne sau legume, fructe, si cea a mai ramas in imaginatia fiecarui om.  

Eu le prepar numaidecat, dar nu ajung niciodata ca in timp ce gatesc, apare o urgenta si nu este ceai ca mai adaug apa ... 

La bunicul, tatal lui mama, ii placeau cu jumeri si branza de burduf preparat de noi acasa dintr-un cascaval imens adus de cioban. 

La noi copiii, eram 4 frati dar se mai atasau si al vecinilor ca parintii lucrau impreuna la munci mai grele, atat pe langa casa cat si pe camp, cel mai mult ne placea cu oua scrambled.

Se bate spuma cateva oua si intr-o cratita in ulei fierbinte se toarna si imediat se adauga si galuscutele deja bine strecurate si se amesteca!!!   Piper macinat dupa gust si cu varza acra daca voia cineva, noi aveam in butoi mereu.    Cand adunam ciuperci in padure, faceam un papricas de ciuperci cu smantana si patrunjel verde, langa spätzle.  Cine inca n-a mancat asta, sa-l adauge pe acea lista :derisive:  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

spaghete aop"Cea mai gustoasă și ieftină rețetă de paste! Spaghetele AOP se fac în doar 15 minute ... Inflația din România i-a afectat pe majoritatea persoanelor, însă în mod special pe cei cu venituri mai mici. Ingredientele pentru o masă savuroasă au devenit din ce în ce mai neaccesibile, din cauza prețurilor extrem de ridicate la alimente."

*In Italia se mananca de 2 ori pe zi cel putin ce-i pe farfuria de mai sus, si nu se simt saraci sau marginalizati!!!   Eu asa de simplu nu-l mananc si oricum fara  ardei iute.  Foarte rar mancam paste fainoase dar atunci le vreau bune, ca am de lucrat destul, macar sa se merite.*

https://www.infoactual.ro/economisesti-cu-drag-cea-mai-gustoasa-si-ieftina-reteta-de-paste-spaghetele-aop-se-fac-in-doar-15-minute.html

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×