Sari la conținut
Forum Roportal
hibidzsibi

Foliculita sau piodermita

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Salut! De cativa ani am probleme cu foliculita,piodermita. Firele de par imi cresc invers si aproape la fiecare se face o pustula cu un fel de grasime, nu puroi.

Din pacate am incercat tot felul de tratamente care nu prea au dat rezultate.

Picoarele imi arata groaznic de la urmele lasate de acestea. Am incercat sa le scot cu acu, a mers dar mi-am facut o gramada de cicatrici. Chiar daca nu umblu cu ele, se vad foarte bine prin piele, se vad firele negre in adancime.

Am inteles ca, cu un exfoliant puternic piele ar putea sa se regenereze mai repede, si am inceput un tratament cu acid salicilic. inca nu stiu daca va da rezultate sau nu.

daca stiti vreun exfoliant puternic va rog sa imi spuneti si mie, sau orice in legatura cu problema asta.

va multumesc

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Stiu ca este un topic foarte vechi, dar cum intrebarea aceasta a ramas fara raspuns, ma gandeam sa le dau o mana de ajutor celor care se confrunta cu problema asta. Iata cateva tratamente pentru foliculita.

 

In primul rand, trebuie sa stiti ca tratamentul pentru foliculita va depinde de tipul de infectie care o aveti.

 

Foliculita simpla se va vindeca, de obicei, de la sine, eventual cu o crema care opreste mancarimea. In cazurile mai severe, un antibiotic oral va elimina infectia.

 

Dupa barbierire, zona afectata nu trebuie sa fie rasa pana cand infectia nu este complet vindecata. Daca vindecarea dureaza prea mult pentru a se vindeca, antibioticele orale vor accelera procesul.

 

Pityrosporum foliculita se vindeca cu ajutorul antifungicelor topice si orale. Avand in vedere ca sansele de recurenta sunt mai ridicate, vi se va cere sa utilizati o crema antifungica mai mult timp, chiar daca nu exista nici o infectie.

 

Foliculita herpetica, de obicei, trece de la sine. Daca nu trece intr-o saptamana, medicul va poate prescrie un medicament antiviral.

 

Furunculul si carbunculul se vindeca de la sine. Se poate face o punctie pentru scurgerea puroiului pentru a accelera procesul de vindecare. In cazurile severe de carbuncul se pot prescrie antibiotice pentru vindecare si pentru a preveni raspandirea infectiei.

 

In special pe vreme calda, va trebuie sa evitati purtarea hainelor mulate care irita pielea. Cand va barbieriti, asigurati-va ca pielea este bine lubrifiata si folositi intotdeauna o lama bine ascutita. Evitati contactele corporale cu cineva care are orice forma de foliculita. Nu folositi prosoapele si lenjeria intima a nimanui. Daca aveti foliculita, spalati-va toate hainele separat in apa calda, de indata ce le dezbracati.

 

Vizitati-va medicul imediat cum observati orice simptome de infectie. Foliculita nu este niciodata o infectie grava, dar daca este ignorata in stadiile sale initiale si se raspandeste, nu numai ca pielea va arata foarte urat, dar va dura si mai mult timp sa se vindece si ar putea lasa chiar si cicatrici permanente.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am avut si eu foliculita scalp si medicul mi a prescris Metronidazol 250 mg comprimate 2 la 12 ore timp de 10 zile si un unguent Skinoren gel care se aplica de 2 ori pe zi local si mi a trecut. Puteti incerca . Sper sa va ajute . Bafta

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×