Sari la conținut
Forum Roportal
smotocica1

Educatie si democratie

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Sunt studenta in anul II la Facultatea de psihologie si stiintele educatiei, Universitatea Bucuresti, si am nevoie de cateva raspunsuri sub forma unor opinii personale la intrebarea : Cum ii pregateste scoala pe elevi pt. democratie? Astept cu mult interes parerile voastre, cu mentiunea ca imi vor servi ca suport intr-o cercetare pe care o am de facut in cadrul unui seminar. Va multumesc!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Uite iti dau un exemplu... Adica stiu ca democratia e un cuvant mare... Dar exista mijloace de a fi diferit, de a fi liber... Uite am dat zilele trecute peste un site www.cronicarii.com si sincer mi-a placut tare mult... E un site pentru oameni care gandesc liber... Daca esti bun, fa-te auzit! E nevoie de prea multi oameni si de prea multe sacrificii pentru a schimba un sistem intreg, dar e nevoie doar de tine insuti pentru a te schimba pe tine.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In opinia mea elevii sunt educati in scoli pentru democratie intr-o oarecare masura in conditiile in care ..din clasa a 2-a suntem pusi sa ne alegem reprezentantii..sefii de clasa.. stim ca votul nostru e la fel de important ca si cel al colegilor si ca nu trebuie sa platim ca sa-l putem exprima.. ca nu conteaza daca esti fata , baiat, de alta etnie sau religie..

 

Atunci cand elevilor li se permite sa-si exprime opinia se realizeaza un exercitiu democratic.. Manualete moderne de la limbile straine au tot felul de dezbteri pe teme legate de democratie..clasele de bilingv au ore de cultura si civilizatie britanica sau franceza ..dupa caz.. state cu o traditie democratica.. In manuale acest aspect este tratat..iar exercitiile sunt facute intr-o maniera in care profesorul poate incuraja dezbaterile. exista un manul de drepturile omului in limba engleza care poate fi folosit la orele de optional.. Manualul are la fiecare lectie cate un studiu de caz pe acre elevii il analizeaza din toate punctele de vedere.

Mai mult decat atat.. istoria pe care noi o studiem acum in scoala.. in speta cea de clasa a Xi-a s-a modificat,.. se discuta despre principii demoratice, evolutia societatii, societatea informationala, accesul la informatie..

 

Scoala nu pregateste elevii pentru politica cu siguranta decat probabil SNSPA.. dar in exercitarea drepturilo constitutionale tinerii sunt educati.. Inca din clasa a 6-a sau 7-a nu mai stiu exact am facuyt Cultura civica la scoala unde am studiat constitutia tarii noaste si drepturile omului. Problema nu pleaca intotdeauna de la sistem sau de la porfesor.. sunt elevi care se limiteaza la romana , fizica, chimie etc si in orele acestea in care ar putea sa invete lucruri cu adevarat utile pt statutuyl lor de ceetetean prefera sa-s faca temele la alte dicipline pentru ca e oarecum o regula ca la optional media sa fie 10.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

democratia inseamna inegalitate, iar asta copiii o invata de mici. democratie inseamna ca cel care are bani are mai multe sanse sa primeasca o educatie mai buna si sa beneficieze de ajutorul necesar. democratie pentru cei mici inseamna ca pot alege daca vor sa ramana vacari sau oieri sau doctori. si mai inseamna si injustitie, mita si lasitate din partea celor care ajung in functii de conducere.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Numai in cazul in care te duci la 'scoala de democratie'. Altfel scoala te pregateste intelectual si nu comportamental.

ei, zdranc... din scoala ies papagali nu intelectuali. :friends:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

plssss heelpp!! Nu stiu unde as fi putut sa scriu in alta parte!!

As dori si eu daca stir cineva unde pot sa gasesc in lege daca manualele scolare sunt obligatorii in clasele a XI-a si a XII-a.

As dori un citat de acolo!

Care e problema! Profesoara mea de franceza iti pune 3 daca nu ai manual la banca. Eu, foarte revoltat, am sarit in sus si "m-am luat in gura cu ea". Acuma vreau sa ii inchid gura de tot! am intrebat cativa profesori si au zis ca nu are voie sa faca asa ceva! asa ca va rog sa ma ajutati!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×