Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
aLat

Ştiri... nepotrivite persoanelor sub 18 ani

Recommended Posts

Un titlu ca asta probabil va avea ca rezultat un numar foarte mare de vizualizari. ;)

Asta ar dovedi inca o data ca lumea se buluceste la senzational. Ceea ce ma duce la problema mea: Ştirile TV

 

Probabil toti am urmarit macar o data vreun jurnal de stiri la televizor. Ganditi-va ce este mai daunator pentru un copil: un film cu batai si injuraturi in engleza sau o serie de crime, voiluri si abuzuri prezentate amanuntit de catre un crainic cochet? Cred ca raspunsul este evident!

 

Totusi prima categorie este strict marcata si delimitata ca fiind daunatore copiilor, in timp ce multi parinti ii indeamna pe aceeasi copii sa se uite la stiri "sa vada ce e in lume". Unde mai pui ca multe televiziuni au sloganul "Noi iti prezentam lumea asa cum e!"

 

Nu are sens sa aduc vorba de CNA ca stim cu totii eficienta minunata a acestei institutii cat si competenta nemaipomenita a membrilor comisiei.

 

Astept parerile voastre.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Desi nu le urmaresc constant, din ce am vazut, eu nu cred ca stirile de la ora 5 incita la violenta. Sunt prezentate intr-o maniera "Ce ingrozitoare e lumea asta si cate nenorociri se intampla pe lume!" Cred ca efectul e mai degraba unul de teama excesiva si deseori nejustificata de ceea ce ti se poate intampla.

 

Referitor la partea cu CNA, nimeni nu poate sa intervina in bucatria interna a unei televiziuni sa-i spuna: Stii, tu nu faci bine stirile astea. Ia nu mai da tu stiri despre stiu-eu-ce-subiect si da despre altul. CNA, prin reglementarile sale, nu poate decat sa filtreze acele cuvinte si imagini care ar putea dauna dezvoltarii minorilor. De asta si sunt multe imagini cenzurate. Iar in privinta cuvintelor, CNA e pe faza. Am vazut ca sa-au dat suficiente amenzi pentru continut care ar putea leza dezvoltarea minorilor.

 

Plus ca traim in democratie. Nimeni nu poate impune unui post ce sa difuzeze, asa cum nimeni nu iti poate impune la ce sa te uiti.

Edited by cjsonix

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×