Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
outkastm

Problema C++

Rate this topic

Recommended Posts

Salut !

Am si eu o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva cu rezolvarea urmatoarei probleme. Fara ea nu voi avea situatia incheiata la facultate. Multumesc anticipat.

 

Sa se scrie o aplicatie C++ care sa implementeze o clasa automobil.

 

#include <iostream.h>

#include <string.h>

 

class automobil

{

char nume[20];

float consum;//consum de carburant la 100 km

float rezervor;//capacitatea rezervorului

float distanta_parcursa;//distanta totala parcursa de automobil

public:

automobil(char*, float, float, float);

 

/*se vor initializa cele 4 variabile declarate mai sus*/

 

~automobil();

void parcurge(int);

/*functia primeste ca parametru distanta pe care sa o parcurga automobilul

si va afisa continutul rezervorului dupa parcurgerea distantei. Se va lua

in calcul consumul automobilului. Daca rezervorul nu are destul combustibil

pentru parcurgerea distantei se va afisa un mesaj de eroare.*/

 

void umple_rezervor();

 

/*umple rezervorul la capacitatea maxima, autoturismul fiind gata de drum*/

 

}

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu e c++-ul limbajul meu de programare preferat, de fapt l-am deschis doar de vreo 2 ori :spiteful:, insa din ce spui acolo cam asa ceva ar trebui sa ai:

 

int init(int dist) ;

{int ramas;

ramas=0;

cin<<(automobil::rezervor);//eu parca asa imi amintesc, cin-citire, iar :: pentru un membru al clasei

cin<<(automobil::consum);

ramas=(rezervor-consum*dist);

if ramas>0 then cout>>("a mai ramas %f",ramas)

else cout>>("insuficient combustibil");

return 0;

}

 

probabil ca daca pui codu asta in c++, o sa urle compilatorul insa il modifici tu in asa fel incat sa se "linisteasca".

 

toate cele bune,

Share this post


Link to post
Share on other sites

#include <iostream.h>

#include <string.h>

 

class automobil

{

char nume[20];

float consum;//consum de carburant la 100 km

float rezervor;//capacitatea rezervorului

float distanta_parcursa;//distanta totala parcursa de automobil

public:

automobil(char* n, float c, float r, float d)

{nume=n;

/*nu imi mai aduc aminte exact daca nu cumva trebuie un for dar daca nu merge atunci incearca codul urmator:

for(i=0;i<20;i++)

nume=n;

*/

consum=c;

rezervor=r;

distanta_parcursa=d;

}

/*se vor initializa cele 4 variabile declarate mai sus*/

 

~automobil();

void parcurge(int distanta)

{//banuiesc ca functia se apeleaza in cadrul programului principal

ck=consum/100;

//ck este consumul pe kilometru

// cr este carburantul ramas

cr=rezervor-ck*distanta;

if(cr<0)

cout<<"Nu este destul combustibil, va rugam alimentati.";

else

cout<<"in rezervor au mai ramas ""<<cr<<" litri de combustibil.";

}

/*functia primeste ca parametru distanta pe care sa o parcurga automobilul

si va afisa continutul rezervorului dupa parcurgerea distantei. Se va lua

in calcul consumul automobilului. Daca rezervorul nu are destul combustibil

pentru parcurgerea distantei se va afisa un mesaj de eroare.*/

 

void umple_rezervor();

 

//la ultima functie am mai multe idei dar imi trebuie un compilator si momentamn sunt la srevici

/*umple rezervorul la capacitatea maxima, autoturismul fiind gata de drum*/

 

}

Daca ai nelamuriri mai trimite un mesaj.

Spor la lucru si bafta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu sunt o specialista (cel putin nu inca ) insa sunt o pasionata de programare. Am luat microbul acum vreo 6 ani(cand eram in clasa a noua) si nu mi-a trecut de atunci asa ca acum sunt la facultatea de informatica anul II. Mersi pentru mesajul de bun venit!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nu sunt o specialista (cel putin nu inca ) insa sunt o pasionata de programare. Am luat microbul acum vreo 6 ani(cand eram in clasa a noua) si nu mi-a trecut de atunci asa ca acum sunt la facultatea de informatica anul II. Mersi pentru mesajul de bun venit!

 

sper sa ramai mult pe aici :blink: ca in c++ ma dau gata oamenii astia...treceti la delphi toata lumea :roll:

 

ma inclin,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Apropo de delphi m-ar interesa o carte buna de delphi si in special despre grafica in acest limbaj.

Poti sa-mi recomanzi ceva te rog frumos!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Apropo de delphi m-ar interesa o carte buna de delphi si in special despre grafica in acest limbaj.

Poti sa-mi recomanzi ceva te rog frumos!

 

total off-topic:(insa nu am ce face - miruna nu are activat serviciul de mesaje)

 

pai depinde cam cat stii tu delphi...exista pe borland.com o carte de delphi5 in format electronic...de asemenea viziteaza 3dbuzz.com...au ceva tutoriale video fainute.

carti bune in librarii nu am vazut, insa de pe amazon poti cumpara cu un card acceptat de ei si iti fac direct shipping in romania. din ce stiu eu, marcocantu si o'reilly au scos carti foarte bune...daca nu, trimite-mi un mesaj cu o adresa

de mail si iti trimit ceva pdf-uri.

 

grafica in delphi e orientata cam la fel ca in multe RAD-uri spre OpenGL sau DirectX(din ce am vazut pe net exista multa documentatie pe net si forumuri puternice care il sustin)

 

mersi de mesajul din lucrarea de licenta, insa eu tot de delphi ma tin, nici pe asta nu il stapanesc bine..nu ma mai apuc de alt limbaj. :suicide:

 

toate cele bune si distractie placuta e 1 mai

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mersi frumos pentru informatii , stiu ca eram total off-topic dar n-aveam ce face :bye: . Ti-as ramane recunoscatoare daca mi-ai trimite si mie niste pdf-uri . Poti sa imi trimiti pe una dintre urmatoarele adrese:

livezeanucolda@yahoo.com sau liv.miru@yahoo.com .

Mersi de asemenea si pentru urari .Sper ca te-ai distrat de 1 mai.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×