Sari la conținut
Forum Roportal
tahionic

Umiditatea casei - motiv de ingrijorare?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Cum m-am hotarat sa scriu despre acest lucru: umblam prin piata dupa un ceas de camera si intamplator am gasit unul care avea si termometru si indicator de umiditate. la-am pus in casa, si, supriza: umiditatea era undeva intre 10% (ziua) si 0% (noaptea).

Lucru sigur, era cauza care imi facea trezirea neplacuta, gatul si gura uscate, tuse, ochi iritati. Sa nu uitam praful care se depunea peste tot.

Umiditatea recomandata este intre 30%-50%, mai ridicata in lunile de iarna si mai scazuta in lunile de vara.

 

O umiditate prea scazuta provoaca o senzatie de frig, uscaciune in gat, se raceste mai usor, acarieni plutind prin aer, depuneri de praf, degradarea mobilei prin uscare excesiva, descarcari electrostatice daunatoare aparatelor electronice, etc.

In lunile de iarna umiditatea naturala scade foarte mult, de aceea este recomandata utilizarea unui dezumidificator. In plus, acesta va spori si confortul prin crearea unei temperaturi aparent mai ridicate - rezulta economie de energie.

 

O umiditate prea ridicata provoaca o senzatie de fierbinte, organismul nemaireusind sa-si elimine surplusul caloric prin transpiratie. Un mediu prea umed (si cald eventual) totodata reprezinta un mediu de inmultire propice pentru bacterii si alte animalute -dragi' noua, provoaca degradarea cartilor, aparitia igrasiei, etc.

In lunile de vara umiditatea creste foarte mult - se recomanda utilizarea unui dezumidificator.

 

 

Acum, din cate m-am uitat pe oferte umidificatoarel sunt destul de scumpe, de aceea este mai usor sa se puna farfurii cu apa in camera, sa se foloseasca aspersoare (cum ar fi cele de spalat geamurile) sau orice alt dispozitiv ce evapora apa - nu sunt recomandate cele care o -picura-

Dezumidificatoarele nu stiu inca daca pot fi echivalate cu instalatii mai ieftine, dar, nu a venit sezonul inca 8)

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×