Jump to content
Forum Roportal
adeenna

Sa repetam tratamentul cu Pegasys/Copegus?

Rate this topic

Recommended Posts

Dupa "lupte seculare" cred ca am gasit si eu calea de a intra pe forum :spiteful: sau macar asa sper!

Sint Adina, din Bucuresti si vreau sa va cer sfatul intr-o problema. Pentru asta, voi face pe scurt un rezumat:

Baiat, 22 de ani, depistat cu hepatita C in urma unui control de rutina. Se stie clar de provenienta virusului (care nu este nici stomatologie si nici vreo operatie!).In fine...cert e ca facut tratamentul cu pegasys si inteferon in intervalul noiembrie 2004-octombrie 2005.Raspuns favorabil,la sfirsitul tratamentului.Fericire mare...viremie nedetectabila! Toate bune si frumoase pina in august 2006 cind viremia are valoare! Desi tratamentul a fost un real succes (prin viremia nedetectabila obtinuta la sfirsit), virusul a reaparut in forta. Explicatia: simpla de altfel,(sau cel putin asa cred eu) bautura alcoolica (rar dar nu de neglijat),bauturi acidulate,energizante,nopti nedormite,stres,etc. Medicul curant recomanda lagosa 3/zi,urofalk 4/seara,rowachol 3/zi,colchicina si nexium 1/zi. Deocamdata tine acest tratament si asteptam urmatoarea viremie in iunie. A redus ceva din noptile nedormite, spune ca nu mai bea bauturi alcoolice,acidulate sau energizante,nu tine regim. In iunie insa,daca viremia se prezinta la fel, care credeti ca ar fi cel mai potrivit lucru? Sa repetam tratamentul cu pegasys/copegus? (desi am inteles ca ministerul sanatatii nu aproba acest tratament decit o singura data!) Sa incerce tratamentul cu yugandan (sper ca am scris corect) sau ce ar fi cel mai bine de facut? Trebuie sa recunosc ca este la limita inconstientei! Nu constientizeaza gravitatea bolii, ba dimpotriva, o ia in gluma. Pe de o parte nu este rau,dar nici bine! Acestea fiind spuse,ce ma sfatuiti sa fac in continuare? Astept sugestii si va multumesc pentru rabdare!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna Adina,

 

Nu sunt sigur daca bautura sau noptile piedute au readus la aparitia virusului,dar un lucru este clar: Bautura este interzisa, nu mai are ce cauta in organismul nostru, deoarce pot aparea complicatii mai grave, cum ar fi ciroza ceea ce nici unul dintre noi nu isi doreste.Poti sa faci tratament peste tratament,dar daca nu respecti anumite lucruri care iti sunt aduse la cunostinta imediat cum ai aflat ca ai contact aceasta boala, nu mai are rost sa incepi un tratament.La fel de important este si regimul si odihna, care cantaresc foarte mult in situatia in care ne aflam noi.

Si eu sunt o persoana foarte optimista si am luat aceasta boala in gluma,dar totusi sunt constient de cat de periculoasa este.Din cate ai spus " a mai redus din noptile nedormite", ar trebuii sa le reduca de tot daca se poate,asta daca isi doreste cu adevarat sa scape cu adevarat de acest virus.O data ce a iesit Viremia nedetectabila,ar fii trebuit sa stea cuminte.Eu stiu ca si dupa terminarea tratamentului, tot mai trebuie sa tii regim si sa nu bei alcool cel putin 5 ani de la terminarea tratamentului.In cazul in care va incepe un alt tratament ai grija sa nu mai faca acele "greseli" pe care le-a facut

Te sfatuiesc sa ai grija de el si sa-l incurajezi, iar cu ajutorul Lui Dumnezeu o sa scape din nou acest virus.

 

Sper ca sa-i iasa VIREMIA NEDETECTABILA si sa ai grija de el

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iti multumesc din suflet pentru raspunsul tau! In lipsa lui, as fi crezut ca nu am intrat unde trebuie! Iti multumesc de asemeni pentru sfaturi. Ce bine ar fi fost daca as fi putut tine eu regimul cel mai potrivit in locul lui.....Eu constientizez altfel boala...e adevarat, poate si maturitatea isi spune cuvintul aici. Nu stiu cum vor evolua faptele! Sper ca Dumnezeu sa ne ajute, si sa-l ajute sa ia cele mai bune decizii. In fond este vorba de viata lui! Daca mai este cineva in situatia mea (unul se lupta pentru boala celuilalt) as fi fericita sa putem discuta! Multumesc inca o data Stelistule!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Adeena,

efectuarea incarcaturii virale (viremia) imediat dupa terminarea tratamentului nu este concludenta.Interferonul mai actioneaza inca in organism si dupa terminarea tratamentului.Dupa cel putin 6 luni de la terminare,daca rezultatul viremiei este nedetectabil,atunci se poate considera ca tratamentul a avut succes.Faptul ca prietenul tau are din nou virusul,inseamna ca nu a raspuns la tratament.Ca el ,din nefericire ,patesc multi . Bautura si alte excese nu sunt in nici un caz bune,dar nici nu poti spune ca sunt cauza reaparitiei virusului.

Cat priveste tratamentele naturiste,acestea il mai ajuta poate sa-si mai fortifice putin organismul,dar nu are nici un efect asupra virusului.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Margad,

Multumesc pentru sprijin,revin cu citeva completari: este vorba de fiul meu. E cu atit mai rau, cu cit este singurul meu copil si ma uit la el ca la soare! Viremia insa, am facut-o de 3 ori de la terminarea tratamentului- imediat dupa, in decembrie 2004, iunie 2005 si decembrie 2005. La toate 3 viremia a fost nedetectabila. In iunie 2006 a fost viremie cu valoare. Presupun ca, in urma ultimelor viremii, baiatul meu s-a culcat pe o ureche si nu s-a mai sinchisit de boala. Cluburi, petreceri, distractii - la care nu se poate fara alcool (presupun si eu, pentru ca el recunoaste destul de putine).Din acest motiv mi-e groaza: el, care nu constientizeaza boala si eu, care ma lupt cu morile de vint. De asta intrebam si eu cine ma poate ajuta cu sfaturi de orice fel, pentru ca nu mai stiu cum sa procedez, ce sa fac, deoarece nu-i pot controla alimentatia si orele de odihna (e la virsta la care, chiar daca vreau, nu-i pot interzice nimic).Daca cineva se mai confrunta cu situatii asemanatoare, va rog sa ma ajutati!

 

 

Scuze pentru eroarea comisa: tratamentul cu pegasys si ribavirina a fost facut in intervalul 2003-2004

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna Adeena

 

Degeaba lupti tu cu boala,daca el nu-i constient de pericolul ce-l asteapta.Poate reusesti sa-i mai obtii inca odata tratamentul cu interferon.Daca a raspuns bine prima data ,poate reuseste iar sa stopeze virusul.Dar trebuie sa termine cu alcoolul si stres . In ce consta tratamentul cu yugandan ?Sanatate la toti .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna Greyt!

Am inteles ca tratamentul se poate obtine gratuit doar o singura data. Mi se pare corect, dealtfel, sint foarte multi cei care asteapta si isi doresc acest tratament.Ma rog, daca va fi cazul, voi cumpara medicamentele si il va ma face o data. Sper totusi sa nu ajunga pina acolo. Despre yugandan am citit si eu tot aici. Nu stiu foarte multe, dar cineva (scuze, am uitat numele) povestea ca sotul ei s-a tratat cu yugandan si era foarte multumita de rezultatele obtinute.Si eu speram sa mai aud opinii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna Adeenna,

imi pare rau pentru suferinta ta.E trist ca baiatul tau nu -si da seama de gravitatea bolii.Nu stiu ce sfaturi se pot da in astfel de situatii,mai ales ca baiatul tau a suportat deja un tratament destul de dur,si daca acest lucru nu l-a determinat sa-si schimbe modul de viata,nu stiu ce alte argumente ar putea produce acest efect.Poate ca ar trebui sa mai repete inca odata incarcatura.Daca tu spui ca 3 viremii au iesit nedetectabile,ma gandesc ca poate a 4a a fost eronata.Se mai intampla si la laboratoarele astea.Eu am facut anul trecut,in decurs de numai o luna,trei incarcaturi virale la 3 laboratoare si au iesit 3 rezultate total diferite.

Sanatate si numai bine tuturor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna Margad,

 

Te rog sa-mi spui cum se mai simte fiul tau?

A mai facut vreun set de analize?

 

Va urez multa sanatate si sper sa ai vesti bune

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×