Sari la conținut
Forum Roportal
alexandrru

Tehnica picturii in ulei...

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

 

 

Din cate stiu eu .... cele 3 culori spuse de tine galben, albastru si rosu sunt considerate culori primare ( de baza) deoarece ele nu pot fi obtinute din amestecarea altor culori. Sunt diferite nuate pentru fiecare dintre aceste culori - de exemplu pentru albastru poate fi albastru cobalt, cerulean, ultramarine sau albastru de Prusia. Rosu include rosul alizarin, crimson sau de cadmiu, iar galben include cel de cadmiu, galbenul medium, cadmium light sau galmenul lemon. Toate acestea sunt culori primare, doar diferite versiuni iar rezultatul obtinut din amestecarea lor va varia.

 

Albul si negrul nu sunt numite culori primare, acestea neputand fi obtinute din amestecul altor culori. Ele au fost excluse din aceasta teorie si numite nonculori deoarece nu pot fi folosite in amestecuri de culori pentru a obtine altele noi. Adaugand alb la o culoare o deschidem iar adaugand negru o intunecam.

 

Din amestecul a doua culori primare se obtine una secundara. Amestecand albastru si rosu obtinem mov, din rosu si galben avem portocaliu, iar din albastru si galben avem verde. Nuanta exacta a culorilor secundare este determinata de nuanta culorilor primare si de proportiile in care acestea au fost amestecate. Bineinteles, daca se amesteca o culoare primara in cantitate mai mare decat cealalta, aceasta se va vedea in rezultatul obtinut. De exemplu, daca amesteci rosu in cantitati mai mari decat galben, vei obtine un portocaliu rosiatic.

 

 

Sper ca ti-a fost de ajutor ceea ce am scris.

 

PS: eu nu sunt artist plastic profesionist si imi cer scuze pentru eventualele scapari !!

Va multumesc mult de raspuns,stiam de nuantele celor 3 culori de baza ! Probabil ca avand din toate cele 3 fiecare (sau aproape fiecare nuanta) si experimentand voi obtine si alte culori,secundare,tertiare ! Va multumesc de amabilitatea raspunsului !salut.gif

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

O mica lista de culori exceptand albul si respectiv negrul,e ok sa poti lucra doar cu astea banui sau ma insel ? !

post-398294-0-15754300-1378615299_thumb.jpg

Editat de barbos_radu

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

poti sa lucrezi si cu 2 sau 3 culori doar, depinde ce vrei sa faci.

 

e mai putin importanta lista culorilor, ideea e cea care primeaza.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

am gasit intamplator acest topic si dupa ce l-am citit cap-coada, am avut surpriza ca discutiile s-au rarit brusc....ma intereseaza mai multe detalii despre tehnica impasto . se poate aplica si la ulei sau doar la acrilice?

Editat de nokk

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mi-ar place enorm sa pictez in ulei... yes.gif Nu am insa cunostintele necesare vis-a-vis de nimic: nu stiu care ar fi cele mai potrivite suporturi, desi stiu ca acestea ar putea fi: placaj, panza... Nu stiu insa cum trebuie tratate acestea ... cu ce... care ar fi timpii...

Am extras din mesajele domnului Constantin Nitan necesarul de culori pentru inceput. As vrea stiu daca aceste culori se dilueaza, care sunt tipurile de pensule necesare, cu ce se curata pensulele, ce alte accesorii sunt necesare: pictorii adevarati au o paleta, folosesc cutitul... Cand si pentru ce anume e necesar cutitul? Am vazut la acel magazin online de produse pentru pictura ca sunt diferite numere de cutite. As avea si eu nevoie?

Care e tehnica aplicarii culorilor? ... Daca sunt prea multe intrebari... imi cer scuze, dar imi doresc din suflet sa incerc. Consider ca e mai placut si mai util sa incerci sa descarci din prisosul de sensibilitate decat sa te cufunzi in cotidianul anost al acestei perioade... Va multumesc. wink.gif

Accept si bibliografie daca intrebarile necesita raspunsuri prea vaste.

Inainte de pictura trebuie sa invatati sa desenati corect : paginatie echilibrata , proportiile si apoi culoarea pe fiecare forma ca sa ai impresia ca acea forma o vezi in realitate cu volumul respectiv . Eu mai pictam in trecut . Inca nu mi-am pierdut nimic din desen si pictura .

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×