Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
lauram

Cancer esofagian

Rate this topic

Recommended Posts

Tatal meu, in varsta de 58 de ani, a fost diagnosticat, in luna noiembrie 2006, cu neoplasm esofagian cervico-mediastinal stadiul 3b. Pe 4 decembrie a inceput tratamentul cu citostatice, la "IOB Fundeni", facand 3 sedinte, pe care le-a incheiat in luna februarie. In aceasta perioada au aparut si primele complicatii, si anume: o fistula esobronsica aflata la o distanta de aproximativ 2,5 cm de tumora canceroasa; pneumonie de aspiratie (cauzata de fistula); anemie secundara si pareza recurentiala. Toate acestea au dus la o interventie chirurgicala, numita gastrostomie, fiindu-i introdus in stomac un furtun cu ajutorul caruia se hraneste. Dupa aceea, medicii de la IOB Fundeni, i-au recomandat continuarea tratamentului impotriva cancerului prin radioterapie (cobaltoterapie), timp de 5 saptamani (25 de sedinte de radiatii), prima sustinand-o pe 5 februarie 2007. Din pacate, in ultima saptamana de radioterapie, pe 7 martie a.c., i s-a declansat o hemoragie interna puternica, care a constat in expectoratii cu sange, precum si scurgeri de sange pe furtunul de la gastrostoma, spasm, puls 0 si pierderea cunostintei, fiind insa stabilizat dupa aceasta criza si trimis ulterior pentru investigatii la Spitalul Sf. Maria din Bucuresti (unde a fost efectuata si operatia de gastrostomie). De pe 7 martie si pana in prezent, 19 martie 2007, desi i-au fost administrate medicamente pentru stoparea hemoragiei, transfuzii cu sange si perfuzii cu glucoza, ringer, aminoacizi si alte substante din grupa lipidelor, crizele provocate de hemoragia interna s-au repetat de 4 ori. Dupa fiecare din primele 3 socuri provocate de hemoragia interna, starea clinica a tatalui meu a fost stabilizata, hemoragia oprita, nivelul hemoglobinei ridicat cu cateva puncte, de la 3 la 7. Nu ne ramane decat sa speram ca si dupa acest al patrulea soc hemoragia va fi stopata si el va fi din nou stabilizat.

Medicii ne-au spus ca o endoscopie si o tomografie ies din calcul in starea in care se afla el acum, si ca aceasta hemoragie se presupune ca ar fi provocata de sangerarea tumorii, nefiind o certitudine acest lucru.

Din pacate, medicii chirurgi de la Sp. Sf. Maria nu i-au mai dat tatalui meu nicio sansa de supravietuire, spunandu-ne atat mie, cat si familiei mele ca poate fi vorba de zile sau de saptamani.

1) Vreau sa stiu daca exista vreo modalitate de stopare definitiva a hemoragiei si continuarea tratamentului impotriva cancerului?

2) Care ar putea fi cauza declansarilor repetate ale hemoragiei?

Daca mai exista persoane care s-au confruntat cu asemenea situatii sau cunoasteti medici sau tratamente in acest sens, va rog contactati-ma urgent

Va multumesc anticipat!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Indiferent de tipul tratamentului alopat si de stadiul bolii,baga-l pe dieta dura si pe un tratament naturist ca sa tii in friu cancerul. :santa:

Incearca cu aloe daca cu altceva, nu ai curaj.

Sanatate! :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Astazi, tatal meu a primit rezultatele biopsiei unei tumori pe esofag. Tumoarea este maligna. Vom merge maine probabil sa luam rezultatele de la medicul care a facut biopsia si mai mult ca sigur vom fi trimisi la Institutul Ocologic (Cluj).

Vreau sa va rog sa-mi recomandati cel mai bun oncolog din acest institut, pentru problema pe care o are tatal meu.

E foarte important sa ajung la o persoana foarte experimetata si meticuloasa pentru ca tatal meu are multe alte probleme de sanatate de care va trebui sa se tina cont in recomandarea oricarei terapii. De 10-15 ani incoace, tatal meu a avut numeroase probleme cu circulatia si a suferit numeroase desfudari de artere, are introduse stent-uri, bypass-uri (in acest moment are piciorul drept "alimentat"cu sange de la artera humerala dreapta). De asemenea are traectul urinar blocat si are o sonda urinara.

Nu stiu daca termenii pe care i-am folosit sunt cei corecti dar sunt sigura ca veti intelege ca este o situatie grava. Va rog sa ma ajutati cu informatii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In afara de ajutorul medicilor, iti recomand sa bea zilnic 4 cani ceai de Sanziene (cate o ceasca pe stomacul gol inainte de masa cu 30 min.) si restul pe parcursul zilei, inghititura cu inghititura. Acest ceai (infuzie) este cunoscut ca avand proprietati miraculoase de VINDECARE a cancerului (bucal, laringe, esofag / de piele). Pt. o mai mare eficienta se poate utiliza infuzie din planta proaspata (se gaseste la marginea padurilor): 1 lingurita varf la 1 litru de apa, sau 1-2 lingurite planta uscata la o cana de apa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am de donat:

 

-ursofalk 250mg - exp 11/2015

-spironolactona 25 mg - exp 09/2015

-esentin 6 - exp 08/2014

-furosemid eel 40 mg - exp 07/2013

-emanera 40 mg - exp 05/2013

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×